Wat meenemen uit Frankrijk?

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 18 aug 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.815
    5.951
    113
    Vrouw
    Het begint wat te verbeteren maar ik neem dus inderdaad mbt aziatisch spul ook alles mee.. Wou een keer gewoon satesaus/marinade maken. Uur lopen zoeken in 2 supermarkten. Kant en klaar of zelf maken. Lukte niet. Hoe dan. Koriander ook jaren niet kunnen vinden. Nu gelukkig wel meestal aanwezig.
     
    Adje en Neuzeke vinden dit leuk.
  2. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    13.760
    18.872
    113
    Vrouw
    Als je voor familie iets wil meedoen, neem je iets lokaal.
    Ik heb gezien dat je tips vraagt maar met een naam door te krijgen van iemand, wil dat nog niet zeggen dat je die vind e :D.
    Neem gewoon een wijn uit de streek of de nabije omgeving.
    In de supermarkt een Bourgogne wijn halen als je in de Bordeaux streek zit zou ik bijvoorbeeld niet doen ;)
    .
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  3. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Daar heb je gelijk in. Maar er zijn vast wat type wijn die in aanmerking komen. Zo weet ik van mezelf dat een cabernet sauvignon tè voor mij is. Maar wat is nou wat milder? Dan kan ik wat gerichter zoeken, snap je?!
    We zitten onder Limoges, richting Cahors.
    Misschien zegt dat iemand iets qua wijnen?
     
  4. momwithcamera

    momwithcamera Fanatiek lid

    13 mei 2019
    1.934
    2.777
    113
    Vrouw
    Madeleines, macarons en eigenlijk alle franse patisserie.
     
  5. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.488
    21.895
    113
    Klopt, dat mag gewoon aangezien het van binnen de EU komt. Dierlijke producten meenemen van buiten de EU is daarentegen niet toegestaan. In Nederland wordt het ook geïmporteerd, dus totaal verboden is het niet.

    Ik denk dat het eerder ging om ethische bezwaren.
     
    Evanesco en Cindy1977 vinden dit leuk.
  6. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    Ah ja zo las ik het niet ;)
     
  7. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.110
    1.795
    113
    Kraamverzorgende
    Wij zijn 2 weken terug teruggekomen en hebben meegenomen; stokbroodmeel, Franse kaas, wijn, Fleur de Sel in diverse smaken, stokbrood, kip knakworsten :roflmao: (wij vinden de Franse veel lekkerder als de Nederlandse) en volgens mij was dat het.
     
  8. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.108
    14.822
    113
    Vrouw
    Haha, idd de kinderen vonden het maar wat erg dat er geen curry te vinden was.
    Ik heb een potje pindakaas gekocht, maar heb daar zelf niet van geproefd.
    Man en kinderen hebben heerlijk gegeten van het stokbrood, maar ik was maar wat blij dat ik thuis weer lekker een fatsoenlijke boterham kon eten. Met hagelslag:thumup:
    Dat hebben zeker onze jongsten erg gemist. Onze jongste vond het stokbrood helemaal niks, die geeft 2 weken brioche gegeten:roflmao:
     
    Adje vindt dit leuk.
  9. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Bij een wijngaard langs gaan en advies vragen!:)
     
    Neuzeke vindt dit leuk.
  10. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.280
    25.751
    113
    Ik was blijkbaar vergeten de pindakaas op mijn lijstje gezet. Nu gelukkig wel een potje Engelse peanut butter weten te scoren in het 'mondiale pad'. Maar volgende keer neem ik het toch maar mee, gewoon voor de zekerheid :D
     
    Zoe123 vindt dit leuk.
  11. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    13.760
    18.872
    113
    Vrouw
    Eten jullie in Nederland pindakaas op de boterham, zoals jullie choco of confituur zouden smeren?
     
  12. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.280
    25.751
    113
    Ik ben niet eens een brood liefhebber, maar zelfs ik ga het missen na 2 wkn.
    Stokbrood vind ik alleen lekker bij de bbq en niet als ontbijt oid. Dus ik zit al 2 wkn aan de croissants. Heerlijk, maar inmiddels komen ze me wel de neus uit.
    Volgende keer maar afwisselen met brioche, misschien dat dat helpt :roflmao:
     
    Zxcvb vindt dit leuk.
  13. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.280
    25.751
    113
    Ja, jullie niet dan? Lekker met plakjes komkommer en sambal, of een klein beetje suiker :D

    Maar hier gebruik ik het vooral voor de pindasaus. Een bbq zonder pindasaus is vrijwel ondenkbaar wat ons betreft.
    En vanavond maak ik hete kip, een daar gaat ook pindakaas in (en sambal en ketjap).
     
  14. zwangerevrouw

    zwangerevrouw Fanatiek lid

    22 jul 2011
    2.115
    222
    63
    masker voor je haar, in Frankrijk en Italie heb je van die ronde potten en ze zijn zo'n 2 euro, werken heel goed na de shampoo
     
  15. Beheer

    Beheer Administrator
    Medewerker

    11 feb 2005
    16.278
    2.978
    113
    Biafine
     
  16. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    13.760
    18.872
    113
    Vrouw
    Ik heb hier alleen nog maar pindakaas in de AH gezien en gekocht en dat was een smaak waar ik niet van wist wat je ermee moet doen.
    Het zag er zo lekker uit als speculoospasta maar tviel wat tegen :D.

    Ja die pindasaus kennen hier ook niet echt.
    Maar mss kan ik dat wel eens maken met de pot die hier nog staat.
    Receptje?
     
  17. Maev

    Maev VIP lid

    4 dec 2014
    6.071
    5.553
    113
    Off topic wij halen altijd gewoon een paine. Vind dat eigenlijk heerlijk.

    On topic
    Persoonlijk zou ik ook iets echt uit de streek meenemen, dacht dat limoges onder andere bekend stond om zijn porselein maar ook om veel andere producten die met respect voor de traditionele wijze verder ontwikkeld zijn.
    Wij nemen in de dordogne vaak notenolie uit de streek mee. En wijn haha. De laatste keer hadden chocolade pasta (soort macaroni) meegenomen van de chocolade fabriek/museum in de buurt van het plaatsje, was verrassend lekker met het recept wat er op stond. Al klinkt het vreemd.
     
  18. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.069
    2.203
    113
    Brabant
    Lays fromage!!
    En gooi meteen even 4 zakken in Eindhoven af graag:)

    Marseille zeep is goedkoop!

    (Ik neem overigens altijd alleen mee waar ik herinneringen aan heb, vaak het lekkerste snoep ofzo, haha)

    Vanuit Nederland neem ik altijd weinig mee. Toen dochter nog extreem allergisch was wel. Maar verder eten we dan gewoon wat ze daar eten en wij snappen/lekker vinden.
    Maar bedenk me nu dat ik dit jaar echt van m'n principes af ben geknikkerd: ik had jong belegen kaas mee... Dat vinden mijn kinderen zo lekker op een gebakken eitje of tussen een vers gebakken broodje...
     
  19. Tante Truus

    Tante Truus Actief lid

    14 jul 2014
    352
    117
    43
    Van de apotheek :
    Homeoplasmine, heerlijk voor droge plekjes en sneetjes en schrammen
    Biafine, ideaal bij verbranden
    Vegebom, is hetzelfde spul als wat er in biogaze zit voor schaafwonden enzo. Wordt in mijn familie al 70 jaar gebruikt.

    Verder:
    Carambar in alle smaken
    Marseille zeep of douchegel
    Knorr bouillon blokjes met kruiden en olijfolie
    Echte roomboter, die met een rode papiertje er omheen
    Wijn
    Bretons zeezout
     
  20. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.488
    21.895
    113
    Dat "stokbrood" in Nederland is echt zó anders hè, zou ik ook meenemen :D
     

Deel Deze Pagina