Ik moest ooit in het verleden voor mezelf even over een drempel om 4 euro te betalen voor zo’n rot potje pindakaas Neem nu dus een grote pot mee van huis en op is dan helaas ..op #jamisooklekkerhoor
Ze hebben het toch echt bijna overal wel hoor! Hier in de bescheiden formaat Auchan in elk geval wél. En ook nog keuze tussen smooth en crunchy. Mijn zoon heeft jarenlang niets anders op brood gegeten. Hier in Frankrijk staan dingen alleen echt nooit op een logische plek. De beurre de cacahuète staat meestal tussen de speculoospasta, Nutella, en ik geloof honing en van die kastanjepasta. Maar de jam staat dan ineens weer heel ergens anders. Net als dat de Pouilly Fumé niet bij de wijn staat, maar bij regionale producten. Er zit echt totaal geen logica in. Maar da's Frankrijk...
Ik vind pindakaas in het zuiden van Frankrijk altijd alleen in het pad waar de zogenaamde mondiale producten staan. En in dit geval in het kleine Engelse schap. En we hadden mazzel want er stonden nog maar een paar potjes. Alleen de crunchy de eerste keer. En die heeft echt te grote nootstukjes wat mij betreft. De tweede keer stond er alleen de creamy. En zo stond er ook maar 1 pakje kokosmelk in het Thaise schapje. Misschien komt dat wel door de hoeveelheid toeristen die ook meer buiten de Franse grenzen koken. Ik denk dat de Fransen vooral heel goed zijn in veel van hetzelfde en daar veel variaties/merken van ipv echte brede variaties in het hele assortiment. Voor mijn gevoel zit zo'n enorme hypermarche dan ook vooral vol met veel van hetzelfde. Juist daardoor kan ik alles altijd wel goed vinden. Alleen niet als ze het dus niet hebben
Cahors is voor mij altijd goed, maar de rode is wel een 'stevige' wijn vind ik. Mild zou ik wijn uit de Cahors niet noemen. Wat ze wel hebben aan de Lot zijn een paar lekkere rosé wijnen. Misschien net iets makkelijker te geven als je de wijnsmaak van mensen niet kent. Een lekkere frisse, rosé bij de bbq, is altijd ok voor mij.
Ik ben het met het laatste compleet met je eens hoor! 65 merken dik gesneden ham bijvoorbeeld. 25 merken (palletsvol) lang houdbare melk, en ongeveer 20 flessen verse melk ergens verborgen tussen de boter en room. Ik kan echt genieten in supermarkten in Nederland en Engeland. Maar toegegeven: daar vind je over het algemeen dan weer geen aquarium met levende kreeften en krabben bij de visafdeling. Helaas ben ik een softie, dus die verse kreeft is sowieso niet voor mij weggelegd.
De pindakaas is er wel, maar zo’n ieniemienie potje crunchy is behoorlijk aan de prijs.. En inderdaad die 20 soorten ham, gewoon een heel koelschap met alleen ham. En dochter maar zoeken naar salami
Hier is het twee euro zoveel voor een gemiddelde pot. Maar ik denk sowieso dat het heel erg scheelt per regio hoor.
Oh maar de salami is weer een heel andere afdeling joh. Die ligt ergens tussen de doe-het-zelf en schoonmaakproducten. Dat is toch logisch??
Daarom, wat dachten we, salami en ham zijn wel vleessoorten maar hebben feitelijk natuurlijk niets met elkaar te maken...
Ja precies wat ik bedoel De kreeften en de krab vind zoon erg gaaf en ik word dan wel weer heel vrolijk van het feit dat de blokker ook te vinden is in de hypermarche (bij wijze van spreken dan). Ideaal als we aankomen en altijd wel iets huishoudelijks willen kopen.
Ik kijk m’n ogen uit in de Franse supermarkt. De grote dan hè. Zou me er uren kunnen vermaken. Heerlijk!
Oh dat is een goede. Morgen toevallig op bezoek bij iemand in de Lot. Slapen daar nog een nachtje en dan weer terug naar NL
Ja wij vinden dat dus niet zo vanzelfsprekend Want echt in het lekker zoete rijtje vind ik dat niet horen
Je weet niet wat je mist! Vooral met een laagje sambal en komkommerschijfjes erop. Beste broodje ooit!
Ik heb lang geleden de hotelschool gedaan. Tijdens een wijnreis in Frankrijk (heel leuk als je geen wijn lust ) kregen wij te zien hoe deze ganzen gevoerd werden... Omdat het zo'n belangrijk product voor de horeca was. Geloof me, als je live gezien hebt hoe dit in zijn werk gaat, eet je het nooit weer....