Ik snap je verhaal, maar ik vind het wel heel erg om te lezen dat die middelen er niet zijn en dat het dan maar ophoudt. Mijn oudste heeft gevoelige luchtwegen en is vaak de hele winter aan het hoesten en snotteren.. Ik zou zelf nog wel 800€ willen doneren aan de klas van mijn oudste als dat betekent dat hij gewoon lessen kan blijven volgen (en ik dus ook gewoon kan werken, het is mijn persoonlijke business case zeg maar). Misschien kunnen we wel een crowdfundingsactie ervoor opzetten!
Ik denk dat er heel veel ouders er zo in staan, 800/30 = 27 euro per kind. Vorig jaar heeft het schoolreisje niet plaats gevonden bij ons op school, prima vervanging om dat potje voor te gebruiken! (Erg kort door de bocht, ik weet het, maar als er een geschikt moment is om te innoveren is het nu!)
Dan hoop ik dat jij een kind op mijn school hebt en het gaat regelen. Ik heb trouwens de iPad die je nog bij de Swivl nodog hebt niet meegeteld. Die hebben wij al op school. Zijn die er niet, dan komen die kosten er nog bij.
Ja, ik ook. Al zou het niet nodig zijn als we genoeg personeel zouden hebben om ook bij ziekte en uitval de klassen fatsoenlijk te bemensen. Net zoals ik ook vind dat ondersteuning een uurtje ondersteuning per dag onmisbaar is voor leerlingen die een meer dan een jaar achterlopen op de groep en daarom een eigen leerlijn hebben. Maar ja. Dat zal er allemaal niet inzitten voorlopig.
Het is verboden bij wet. https://www.rtlnieuws.nl/node/1491 Wie een braam plukt of iets anders uit de natuur meeneemt maakt zich formeel schuldig aan stroperij. Dat is een misdrijf waarvoor boetes uit de tweede categorie (tot 4100 euro) of zelfs een gevangenisstraf van een maand kan worden uitgedeeld. Volgens een woordvoerder van Staatsbosbeheer wordt wildplukken in de praktijk meestal door de vingers gezien. "Zolang het voor eigen gebruik is en je niet meer meeneemt dan ongeveer een champignonbakje dan wordt het gedoogd. Maar je moet geen emmers meenemen of buiten de paden lopen op plekken waar dat niet mag." Vroeger mocht het nog wel...nu dus niet meer.
Maar dat wordt gewoon gedoogd hoor tenzij je daar honderden kilo’s gaat plukken. Wij hebben ook de nodige bramen geplukt dit jaar. Hier staan ze overigens langs de weg en dus geen beschermd gebied.
Wauw. Ik kan me het aan de ene kant voorstellen want waar leg je de grens (bomen kappen, vissen/jagen etc). Maar voor bramen of vlierbessen vind ik het wel extreem. Dat groeit echt overal als onkruid (eveneens in onze tuin helaas).
Voor de echinea junior zoekers: ik heb terugkoppeling over die nieuwe samenstelling: https://www.avogel.nl/product/geneesmiddel/echinaforce-junior-tabletten.php met sinaasappelsmaak, smaak is iets gewijzigd, maar lijkt het meest op de sinaasappelsmaak die er al was, ook wat grote en hardheid betreft. https://www.avogel.nl/product/voedingssupplement/echinaforce-junior-vitamine-c-kauwtabletten.php met framboossmaak, zoals die er al was, alleen minder hard en kleiner inderdaad. Beide producten zijn vanaf 3 jaar in te zetten, alleen om het verwarrend te maken, staat op de sinaasappelvariant vanaf 6 jaar. Dit heeft met regels en wetgeving te maken, doordat deze een TKG (Traditioneel Kruiden Geneesmiddel) registratie heeft, zijn wij verplicht deze leeftijd te hanteren op onze verpakking. Voordeel van die TKG registratie is weer dat we er nu ook het woordje 'griep' op mogen noemen, dat mag op de framboos niet, daar ziet u alleen 'weerstand' staan. Hoop dat het te volgen is, anders hoor ik het graag! Nu maar eens herbeoordelen of ik die met vit. C nu wel met mn dochter aandurf
@Vero0504 Bedankt voor het navragen en delen. Behalve de gewijzigde verpakking is dus vooral de prijs lekker de hoogte ingegaan (omgerekend per inhoud) als ik het goed begrijp Ik ga de 2 verpakkingen die ik nog heb staan opmaken en ondertussen maar eens bedenken wat ik mijn 2 en 6 jarige daarna ga geven....
Je kunt ook een kanarie (in kooi) op de grond zetten in je klas, als die dood van zijn stokje valt is het verstandig met de kinderen naar buiten te gaan. (wellicht goedkoper dan een melder) Nee maar alle gekheid op een stokje (naast de kanarie) is toch eigenlijk van de zotte dat die niet gewoon verplicht zijn in een school. Hier trouwens belde woensdag de mentor van mijn zoon om te informeren of hij echt ziek was. EEh nee hij is verkouden. Dus hebben ze hem huiswerk gemaild. Helaas maar voor twee vakken (van de andere vakken heeft hij de boeken niet thuis, op zijn vso school houden ze de boeken op school en krijgen ze de boeken mee naar huis als dat nodig is) Maar goed in ieder geval voor 2 vakken (groen en engels) waar hij dus geen achterstand van oploopt. En dan hopelijk maandag weer naar school. Dochter is goed opgeknapt en is vandaag weer naar school.
Oh die datum moet je niet teveel naar kijken. Een ten minste houdbaar tot datum Is daarna nog heeeel lang houdbaar. Volgens de apotheker wel een paar jaar .
Zou hier niet eens kunnen, werk bij een huisarts. Zou het wel raar vinden een verkouden kind mee te nemen naar werk.
Dat ook nog inderdaad. Als het kennelijk geen werk is dat je vanuit huis kunt doen, lijkt me per definitie vrij weinig geschikt om een kind mee naar toe te nemen.
Dan zal er toch een andere oplossing moeten komen? Hoe moet je dat als ouders anders oplossen, afwisselen uiteraard, maar weken aan een stuk? Daar kun je bij je werkgever toch niet mee aankomen?
Hier slapen ze nog met raam op klein stukje open ivm lekker lichten. Gevolg is dat dochter vanochtend snotterde. Goed otrivin erin en snuiten en zojuist toch maar dr vogel gehaald. Dit wordt een heeeeeeeel lang seizoen als het nu al begint.
Eens. Ik heb tijdens de lockdown voornamelijk ‘s avonds, in het weekend en op feestdagen gewerkt en m’n vriend z’n normale uren, zodat ik op dat moment voor de kinderen kon zorgen. (Ze zijn te klein om te zorgen en werken tegelijk.) Maar dat houd een mens/gezin ook maar beperkt vol.