Rompers uitzet

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door Spritsmetmelk, 1 sep 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Spritsmetmelk

    Spritsmetmelk Actief lid

    11 okt 2019
    283
    185
    43
    Hi allemaal!

    Ik ben druk bezig met de babyuitzet en loop een klein beetje vast. Allereerst wil ik sowieso graag alleen overslagrompers kopen. Ik ben 20 oktober uitgerekend. Ik heb een paar vraagjes:

    1. Klopt het dat ik het best rompers (wil allereerst maat 50, 56 en 62 inslaan) kan kopen met korte mouw voor onze oktoberbaby? Omdat geen mouw te koud is, lange mouw soms vrij warm én onhandig met truitjes en korte mouw in principe warm genoeg?

    2. Als ik van iedere maat hierboven 4 tot 6 korte mouw overslagrompers koop, zit ik dan goed? Of moet ik voor de zekerheid ook van iedere maat nog 2 lange mouw rompers kopen? En dan i.c.m. 4 of 6 korte mouw? En dan helemaal geen geen-mouw of daar ook nog een aantal van? Ik wil liever niet teveel kopen, maar wel genoeg natuurlijk en niet in de eerste paar weken bij hoeven te bestellen. En alle uitzetlijsten zeggen iets anders... oh en draagt de baby s nachts geen romper met lange mouw? Want dan moet ik ze sowieso toch wel hebben en zelfs nog meer dan 2?

    3. Ik lees veel positieve dingen over petit bateau. Ik wil dus gewoon simpele witte (eventueel met zo'n soort 'rib') overslagrompers. Je ziet ze toch niet en ik vind het sowieso toch wel schattig, haha én je kan wit heet wassen. Zijn die van petit bateau daarvan echt zo geweldig (ongeveer 2 voor 20 euro en dan heb je ook nog de gladde en de 'rib') of kan ik ook de witte rib biologisch katoenen overslagrompers met korte mouw van Zara bestellen (3 voor 10 euro)? Lijkt mij een iets fijner prijsje en daar kan toch niks echt heel goed of slecht aan zijn, ze zien er voor mij precies hetzelfde uit? Of is een ander merk een mega aanrader? Zoals dus Petit Bateau (2 voor 20 euro), Hema (2 voor 10 euro) of H&M (zie geen met korte mouw, lange mouw is 3 voor 15 euro).
     
  2. Elisa199

    Elisa199 Actief lid

    15 aug 2020
    237
    153
    43
    Ik zou denk ik ook lange mouw kopen...oktober is een wisselvallige maand en pasgeborenen kunnen zich maar moeilijk zelf warm houden.

    Wat betreft dat merk dat je noemt geen idee. Heb wel eens wat gezien en het is inderdaad mooi spul, maar mij veel te duur. Hier bij mijn eerste een stapel van de Hema gehaald, wat achteraf voor mijn dochter niet heel fijn was (veel te breed). Ik was blij met rompers van de zeeman en noppies. Dus voor je een stapel dure rompers koopt zou ik even uitzoeken hoe dat merk valt (groot, klein, smal, lang of kort) en of dat een beetje aansluit bij je eigen bouw en de inschatting van de verloskundige (komt er een groot of klein kindje aan? Was je zelf als baby breed of smal) uiteraard geen garantie voor succes... maar wel iets gerichter dan alleen kopen wat je mooi vindt.
     
  3. Elisa199

    Elisa199 Actief lid

    15 aug 2020
    237
    153
    43
    Prijs zegt overig eens niet zo heel veel...zeeman rompers bevallen zoals gezegd hier heel goed (alle kleding daar overigens voor baby's) en daar betaal je niet de hoofdprijs voor...dus als je zararompers mooi vindt zou ik die gewoon in huis halen, ze dragen het toch maar zo kort.
     
  4. Fristi2012

    Fristi2012 VIP lid

    23 jun 2014
    5.913
    3.335
    113
    Ik vond lange mouw veel makkelijker dan korte mouw, lange mouwen kan je op z’n plaats houden met aantrekken van een shirt, de korte mouwen kruipen ook omhoog, maar kom je nooit meer bij.

    Ik zou gewoon bij de Hema een of twee erbij kopen. En mocht je dan een spugertje hebben kun je makkelijk door anderen erbij laten halen in de eerste weken.
    Ik zou alleen maat 50/56 kopen nu. En dan ontdekken wat je fijn vindt en dan pas maat 62 en groter aanschaffen. Maat 62 zit je toch al tegen december/januari.
     
  5. moby123

    moby123 Fanatiek lid

    19 nov 2015
    1.040
    271
    83
    NULL
    België
    Mijn dochter is ook van oktober, voor haar had ik overslagrompers, zowel korte als lange mouwen. Ik vond uiteindelijk die met korte mouwen praktischer, maar dat is voor iedereen verschillend natuurlijk. Voor de nachten deed ze een slaappakje aan met lange mouwen en voetjes, en daaronder een romper met korte mouwen. Dat hangt dan natuurlijk weer af van welk slaapzakje of dekentje je gebruikt. Mijn ervaring is dat de baby toch nog heel veel tegen mama ligt ‘s nachts, dus ze hebben sneller te warm dan te koud ‘s nachts.
     
  6. Nora001

    Nora001 Bekend lid

    22 jan 2019
    507
    303
    63
    Vrouw
    Mijn baby's zijn recent geboren tijdens de hittegolf en van de eerste maat (in hun geval 44) hebben ze alleen lange mouwen aan gehad. Korte mouw is ongebruikt. De eerste week/weken kunnen ze de temperatuur moeilijk vasthouden, dus zelfs nog kruiken moeten bijleggen af en toe. Voor hen is het zelfs tijdens een hittegolf nog kouder dan de 37 graden in de buik. Nu (3 weken) begin ik meer te kleden adhv het weer buiten. Ik vind zelf lange mouw ideaal tot een jaar of twee. Maar ik doe ze dan ook veel longsleeve aan en weinig dikke truien. Met de oudste gaan we nu, bijna 2 jaar, over naar mouwloos of korte mouw. Maar daar verschillen de meningen sterk over.

    Dus mijn advies zou zijn, 50 met lange mouw en daarna even uitproberen wat jij fijn vind.
     
  7. Lisa1987

    Lisa1987 Fanatiek lid

    11 sep 2013
    1.845
    183
    63
    Vrouw
    Ik zou beide korte mouw en lange mouw kopen.. het is dan zo wisselvallig. Petit Bateau vond ik echt een hel. Ik had er een paar rompertjes van en die zijn na twee keer dragen de zak in gegaan. Het valt erg smal en ik had het gevoel of ik de kinderen strak in het pak trok terwijl het niet eens flinke baby's waren.
    Persoonlijk vond ik de rompers van de HEMA prettig. Lekkere stof, bleven netjes en waren makkelijk aan trekken.
    Ik heb verschillende andere geprobeerd maar de HEMA rompers stonden voor mij stipt op #1
     
  8. jvsd92

    jvsd92 Fanatiek lid

    12 apr 2019
    4.629
    8.838
    113
    Vrouw
    Hier een december baby en altijd rompers met korte mouw gehad. Ook niet aangeschaft. Ik heb er 1 gekregen en 1 keer gebruikt en toen was ik er al klaar mee. Lastig met kleding erover, en Q was al geen fan van dat aan en uitkleden. Ze zijn zo bij te kopen/bestellen als je ze wel nodig hebt. Het was echt anders te warm voor hem. De herfst/winter kleding zijn van zichzelf al warm en dikker. Je hebt in huis de verwarming aan. In bed kruiken oid. Hier kon Q zich wel goed zelf op temperatuur houden dus dat scheelt.

    Ik vind de rompers van de Hema en H&M het fijnste. Ik zou never nooit zoveel geld aan rompers uitgeven. Je krijgt ze soms niet meer schoon bij een flinke poepluier en ze groeien er echt zo uit!
     
  9. Elisa199

    Elisa199 Actief lid

    15 aug 2020
    237
    153
    43
    Ha ja, dat is zeker waar van die spuitluiers en niet schoon krijgen. Helemaal bij het kopen van lichte rompers.

    Grappig dat bij jou en bij de voorgaande post Hema rompers wel goed zijn bevallen. Alleen daarom al zou ik geen vermogen uitgeven aan rompers die toch onder de kleding verstopt zitten. Kan echt per kindje verschillen en dat is op voorhand moeilijk te voorspellen.
     
  10. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.110
    3.377
    113
    Vrouw
    Korte mouw of lange mouw is persoonlijk.
    Handige leidraad is je baby draagt 1 laagje meer dan jezelf.
    Ik had een begin juni baby en ik had 2/3 kort en 1/3 lang. Bij korte mouw nog vestje er over, bij lange mouw eventueel shirtje met korte mouw er over.

    Ik had rompers van zeeman, prenatal en hema (vooral de bamboe zijn heerlijk zacht).
    Die van c&a zijn waardeloos.

    Je zou ook nog voor wol (eventueel in combi met zijde) kunnen gaan. Wol is warm als koud is en koel als het warm is. Wol is zelfreinigend.
     
  11. Emma86

    Emma86 VIP lid

    25 jun 2012
    5.158
    2.055
    113
    Vrouw
    Nederland
    Ik had altijd mouwloze rompers. Dat gepriegel met mouwen, brrr.
    Eerste weken liggen ze toch veel bij je en in een omslagdoek. Koud hadden ze het niet in elk geval.

    Zou geen vermogen uitgeven aan rompers. Ze maken ze vies, ze groeien er zo uit en straks vind je de pasvorm toch niks. Hier rompers van Zeeman, Prénatal en Hema gehad. Qua pasvorm vond ik bij de oudste Zeeman het fijnst, bij de jongste Hema en Prénatal.

    4 rompers per maat vind ik zelf wat weinig, met spugen of spuitluier heb je kans op meerdere keren per dag moeten verschonen.

    Je zal er zelf achter komen wat je het fijnst vindt straks. Gelukkig zijn de winkels dagelijks open en ook online heb je zo besteld.
     
  12. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.145
    15.214
    113
    4x hoofdzakelijk rompers zonder mouw gebruikt. En nu bij C alleen nog maar lange mouw. Daarover ook gewoon shirtje lange mouw en dan is de temperatuur nog maar krap-aan 37.0.

    Wat fijn is, is zo verschillend per kind. En ouder :D Ik heb liever geen overslagrompers, vind dat vaak niet mooi zitten onder de kleding. En sneller aan en uit is het ook niet hier;)

    Qua merk: ik kocht veel bij hema. En merk nu ook dat die weer goed zitten. €10 voor 1 rompertje vind ik echt te duur. Of het moet een hele mooie zijn icm zulk warm weer dat baby voor de rest niks aan hoeft:cool:
     
  13. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.536
    26.112
    113
    Vrouw
    Ik heb alleen maar lange mouw overslag rompers gehad. Hm mijn favoriet, maar prenatal ook fijn: daar bleef de halslijn ook mooi van. Ik had minimaal 8 in elke maat, was geen overbodige luxe! Spugen, moedermelk dat lekte en zuur ging ruiken etc
     
  14. Mamaroosje

    Mamaroosje Actief lid

    31 mei 2020
    235
    321
    63
    Vrouw
    Mijn dochter is van september en deed ik eigenlijk alleen maar rompers aan met lange mouwen. Vond de overslagrompers van Zeeman heel fijn. Maat 50 en 56, kon ze wel heel lang aan! Daarna overgegaan op die van Hema.
     
  15. Lies1611

    Lies1611 VIP lid

    3 jun 2013
    7.038
    3.121
    113
    ik vind kort altijd veel praktischer maar goed, heb je een winter/herfstbaby zijn mi rompers met lange mouwen onmisbaar..
     
  16. Do1981

    Do1981 VIP lid

    9 dec 2016
    5.483
    3.341
    113
    Mijn augustus baby hoofdzakelijk in rompers met lange mouw gehad. Met 1 laag meer dan jezelf zit je al heel snel aan 2 lagen.

    Petit bateau vond ik wel fijn, maar die had ik als cadeau. Zou die niet snel zelf kopen. Echt te duur voor hoe snel ze eruit groeien.

    zeeman heeft mooie overslag rompers en ook wel aantal keer bij Lidl besteld. Die zijn van bio katoen dacht ik. Ook fijne stof. Verder h&m ook prima. Die van de Lidl nog het beste van deze opties eigenlijk.
     
  17. rossi1

    rossi1 Actief lid

    9 okt 2012
    246
    154
    43
    Ik vond de rompers met lange mouw heel erg vervelend. Ik kreeg de mouwen van het shirtje niet lekker er over heen. Zou het lekker bij korte mouw/mouwloos te houden.
     
  18. Jiseb

    Jiseb Fanatiek lid

    4 mrt 2015
    2.054
    955
    113
    Ik vond de rompers met lange mouwen ook erg vervelend. Zo erg dat ik van een heel stel de mouwen afgeknipt en omgezoomd heb.
     
    Elisa199 vindt dit leuk.
  19. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    18.035
    17.046
    113
    Vrouw
    Hier straks een november baby en heb rompers met lange + korte mouw. Opzich maakt het niet zo veel uit, want je kijkt toch wel naar hoe warm/ koud het is en welke kleding de baby aan heeft.
     
  20. Dastoch3

    Dastoch3 Bekend lid

    1 mrt 2020
    582
    513
    93
    Vrouw
    We hebben een paar petit bateau spulletjes gekregen van schoonouders. Na 6 jaar en 2 kinderen ziet het er nog steeds uit als nieuw!
    Maar vind de rompertje van de Zeeman, Hema en Primark mijn kinderen veel beter zitten. Petit bateau valt lekker bij lange slanke kinderen, ik maak korte slanke kinderen, haha.

    Rompers vind ik ook lastig dit keer. Heb voor bij de geboorte een paar omslag met lange mouw rompers. Als dit kindje zich goed op temperatuur kan houden gaan we waarschijnlijk snel over naar korte mouw rompers. Korte mouw romper pel je makkelijker van een baby af dan lange mouw, vind ik.
     

Deel Deze Pagina