Herkenning gezocht; mannenhuishouden...

Discussie in 'De lounge' gestart door 2littlemonkeys, 8 sep 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    27 feb 2015
    4.563
    2.765
    113
    Vrouw
    Noord Nederland
    Laat mij niet de enige zijn die regelmatig het liefst ergens in een hoekje even gaat huilen vanwege haar puinzooi van een huishouden :roflmao:

    Ik ben de enige vrouw in een huishouden van mannen. Ze slopen alles, maken alles smerig en ze ruimen bij voorkeur niks op.
    Zo zijn hier al meubels gesneuveld, kleding, schoenen, speelgoed, etc. Waarschuwen, straffen, schreeuwen, etc helpt allemaal niet. Ik heb het opgegeven en moet er maar mee dealen tot het kleine volk ooit uit huis gaat. Die grote heb ik al een paar jaar terug opgegeven na de zoveelste bende te hebben aangetroffen in m’n schuur :cool:

    Herkenning bij iemand? Ik hoef geen tips hoor; na jaren ben ik er achter dat gewoon niets werkt. Zelfs spullen weggooien heeft geen effect :roflmao:
    Ik wil gewoon even lekker klagen met anderen die ook een huishouden runnen op het randje van Jan Steen :D
     
    Zuul, hummeltje5, Spectre en 13 anderen vinden dit leuk.
  2. Young Flower

    Young Flower Fanatiek lid

    25 jul 2006
    3.294
    477
    83
    near rotterdam
    heel veel herkenning. Al heeft mijn grote wel last van rommel. Maar hij kan er zelf ook een grote puinzooi van maken vooral in de schuur. En dan niet opruimen. Maar de woonkamer houdt hij dan netjes bij. Maar ik moet eerlijk zeggen ik ben zelf niet zo een ster in alles gelijk opruimen dus vrees dat mijn kinderen dit vooral van mij hebben. Alleen enige verschil is ik erger mij dood aan de troep in hun slaapkamers. Maar als ze moeten opruimen verschuiven ze 2 dingen en is het in hun ogen opgeruimd. echt dit komt nooit goed hoor hahaha
     
    2littlemonkeys vindt dit leuk.
  3. Marsepein

    Marsepein Fanatiek lid

    31 mei 2019
    1.411
    1.253
    113
    Vrouw
    Herkenbaar en idd ook ik ben tot de conclusie gekomen dat niets werkt!
     
    2littlemonkeys vindt dit leuk.
  4. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.509
    26.043
    113
    Vrouw
    Hier een man die alle glazen sloopt maar een zoon die zelden wat sloopt. Zelfs flutspeelgoed gaat jaren mee (zelfs als peuter was hij voorzichtig). Maar mijn was gaat er wel continu vandoor omdat ie hutten bouwt haha.

    En o die wc... ik moest gister zo nodig... hele bril en vloer nat: hij (junior) moest zo nodig dat hij niet meer kon zitten en pieste alles onder. Ik was zo flauw! Kon ik naar boven rennen Of nadruppelende mannen... sta elke week wel een keer in hun urine 'zucht'

    Mijn man is van het opruimen, schuur is ook netjes haha hij moppert meer over mij omdat ik alles laat slingeren. Hij is ook van het koken,vaat inruimen, uitruimen, stofzuigen en dweilen en de tuin is zijn domein. Ik heb daar weinig zeggenschap over :p
    (Ik heb in huis dan weer t vetorecht haha)
     
    Sokkie87 en 2littlemonkeys vinden dit leuk.
  5. JupitR

    JupitR VIP lid

    13 mei 2020
    6.120
    6.659
    113
    Vrouw
    Haha, ik had naar aanleiding van de topictitel meer verwacht dat je een 'mannenhuishouden' had, waarin je zelf lekker weinig deed in huis en 'schoon genoeg' ook goed vindt. Dat is mijn huishouden namelijk, ook met 2 kleine mannen en één grote. Maar ik vind het hier niet zo vies en niet opgeruimd eerlijk gezegd. Mijn man doet misschien wel meer dan ik.
     
    Zuul en 2littlemonkeys vinden dit leuk.
  6. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    27 feb 2015
    4.563
    2.765
    113
    Vrouw
    Noord Nederland
    Heerlijk! Herkenning! Haha

    @Young Flower Het komt inderdaad nooit goed haha. Ik kan er gelukkig ook wel vaak om lachen als ze weer met zwarte voetzolen van buiten komen of vol trots iets hebben geknutseld (waarvoor ze iets anders eerst hebben moeten slopen). Troep in slaapkamers is alleen bij de oudste het geval. Net of de wasmand ontploft is. Ik zal de huidige status van zijn slaapkamer ook achterwege laten :|

    @JupitR Was het maar zo! Dan was ik iets minder vaak gefrustreerd. Ik ben namelijk echt een opruim/schoonmaakmiep. Dat de stoelen in de slaapkamer en tegenwoordig ook de woonkamer als kledingdump worden gebruikt kan ik echt om staan gillen. Net als alle Lego en autootjes overal.... niet te beginnen over al het gereedschap van die ouwe....

    @GroeneBomen Oh ja, heerlijk.... Ik draag een bril en heb die regelmatig niet op. Dat zijn ook altijd de dagen dat ik met m’n billen volledig nat opsta na het plassen :mad: In de pies gaan staan is mij ook al zo vaak overkomen. Dan zat het nog net niet op het plafond omdat het door de kleinste soort van gelanceerd werd :rolleyes:
     
    JupitR vindt dit leuk.
  7. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.694
    14.045
    113
    Dat druppelen en in de pies staan hebben we hier gelukkig niet, tenzij dochter een ongeluk heeft en net te laat was, maar dan komt ze vragen om een doekje.

    Man is een lost case. Daar wil je geen werkplek mee delen als je thuiswerkt. Was naast de wasmand (ik laat m liggen en vertik dat te wassen), te beroerd om even naar boven te lopen om je was weg te brengen. Tandpasta resten in de spoelbak, natrekken van de douchewand met het trekkertje wat er notabene in ligt steevast vergeten...mn schoonmoeder heeft m weinig bijgebracht qua huishouden, nu had hij in zn eigen huis een huishoudster dus het lag in de lijn der verwachting. De schuur is mijn pestbende, ik ben de klusser in het huis. Ach, hij is wel lief verder en een goed hart.

    Mn dochter daarentegen is mesjokke van schoonmaken en opruimen. Liggen je sleutels op een verkeerde plaats komt ze ze brengen bijv. Alles heeft bij haar een eigen plek. Ze slaat soms alleen wel een beetje door, door expres vies te maken om daarna maar te mogen poetsen...

    Edit: sinds kort krijgt mn man wel instructies van mn dochter (bed opmaken, ook onder de bank stofzuigen, wat wel en niet stoffen) :D
     
    Vitamientjuh, Zuul, hummeltje5 en 2 anderen vinden dit leuk.
  8. JupitR

    JupitR VIP lid

    13 mei 2020
    6.120
    6.659
    113
    Vrouw
    Dan gaat er toch echt iets niet goed! Haha. Ik zou zittend plassen verplicht maken. Is sowieso beter, ook voor 'grote mannen' ;):thumup:
     
    Vitamientjuh, 2littlemonkeys en SAARC vinden dit leuk.
  9. A je to

    A je to Bekend lid

    7 feb 2016
    901
    1.223
    93
    Heel herkenbaar.! Die jongens van mij spelen ook altijd liever met mijn spullen dan met hun eigen speelgoed.
    Springen op de bank, hutten bouwen van dekbedden en lakens, stoelen die op tafels gestapeld worden (vraag me niet waarom)
    Soms zet ik ze letterlijk buiten, of ga ik ze 'uitlaten' :roflmao::roflmao:
     
    hummeltje5 en 2littlemonkeys vinden dit leuk.
  10. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.560
    3.949
    113
    ik maak me er ook niet meer druk om. hier ook een huishouden van jan steen. zelf ben ik ook niet erg opruimerig en schoonmakerig. maar ik herken het wel. momenteel ligt de kamer van de oudste vol met lego, en van de jongste vol met playmobil. gister kwam ik uit mijn werk, en vond mijn 3 mannen tussen een grote hoop speelgoed, en knuffels, in de keuken aan het koken. niets van het speelgoed opgeruimd.
    ze zitten ook nooit stil daardoor vallen ze regelmatig van de keukenstoelen, of van de bank, willen altijd overal aan hangen en vanaf glijden, vooral bij de trap. springen nog net niet van het dak. maar als ze erbij zouden kunnen zouden ze het zo doen...
    ook heel herkenbaar om in een plasje plas te gaan staan, of vergeet even een doekje over de wc bril te halen, en ja hoor ook weer plas, ik weet niet hoe ze het doen, maar staand of zittend er zit altijd wel ergens plas naast de pot.
     
    2littlemonkeys vindt dit leuk.
  11. Poolvos

    Poolvos VIP lid

    9 jan 2016
    6.875
    12.390
    113
    Vrouw
    Oo heerlijk onderwerp. Mijn man past hier echt wel in. En het is allemaal geen onwil (maak een schema of vraag hem iets, hij regelt het). Maar het is en blijft een echte man (lekker generaliserend :p).
    Onze kleine man is gelukkig nog echt klein: maar je merkt het nu al. Ik ben me al mentaal aan het voorbereiden op een slopende eigenwijze peuter die ook alles smerig maakt (en kleuter en schoolkind en puber).
    Dat gezegd hebbende. Ik vind het prima om tot op zekere hoogte te accepteren dat we hierin anders zijn. Dat manlief niet ziet dat hij met modderpoten naar binnen liep. Of weer eens chloor, verf of andere chemische vlekken in z’n goede kleding heeft. En dat de garage (mannendomein bij ons) forever chaos is. Maar ik verwacht van hem en de kinderen wél een zeker respect voor spullen en ons huis in het algemeen.
     
    2littlemonkeys vindt dit leuk.
  12. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.711
    32.572
    113
    Hmm hier 3 mannen en op plas op de wc bril na (altijd de oudste) herken ik het eigenlijk niet.
    Mijn man is juist wel netjes. Ruimt zijn eigen troep op, maar goed, ik zal die strijd ook nooit opgeven, want ik houd wel van een opgeruimd huis. Mijn oudste moest gisteren zijn kamer opruimen en hij heeft zelfs uit zichzelf gestofzuigd.

    Mijn man is dan wel weer heel chaotisch (beetje verwarde professor idee ). Hij heeft gisteren voor de 2e keer zijn autosleutel in zijn broekzak laten zitten, waardoor die in de wasmachine is beland. Alweer.... de 1e keer kostte al 320 euro.
     
    2littlemonkeys vindt dit leuk.
  13. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.509
    26.043
    113
    Vrouw
    Dat doen ze al maar staan te snel op ipv even na te druppelen of ff wc papier te gebruiken. Junior vooral, die staat springend zn onderbroek omhoog te trekken 'zucht'
     
    Paardenbloem en 2littlemonkeys vinden dit leuk.
  14. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    27 feb 2015
    4.563
    2.765
    113
    Vrouw
    Noord Nederland
    Ik kan je vertellen uit eigen ervaring (helaas) dat je de pies dan gewoon door de bril en pot heen vindt. Op de 1 of andere manier is zo’n jochie nog enigszins wereldvreemd met de besturing van z’n leuter. Heb ook wel eens een plas voor de pot aangetroffen. Was het ertussendoor “gevlogen”, aldus de jongste o_O
     
    Zuul, Paardenbloem, Theezeefje en 2 anderen vinden dit leuk.
  15. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    27 feb 2015
    4.563
    2.765
    113
    Vrouw
    Noord Nederland
    @mamameer Heel herkenbaar ook dat niet stilzitten! Soms kijk ik naast mij op de bank en zit er weer 1 ondersteboven in een soort halve handstand.

    @Poolvos De echt dure spullen hebben tot nu toe alles overleefd. Speelgoed is nummer 1 wat slopen betreft. Dat hebben ze echt van hun vader. Hij haalde vroeger alles uit elkaar om te zien hoe iets werkt. Doet dat nu nog regelmatig en heeft laatst het hoverboard aan de skelter bevestigd. Inclusief pedaal, nieuwe elektra, etc.

    @suus1983 oh wow! Niet grappig!
     
    hummeltje5 en Poolvos vinden dit leuk.
  16. JupitR

    JupitR VIP lid

    13 mei 2020
    6.120
    6.659
    113
    Vrouw
    Haha oké, we gaan het meemaken. Tot nu toe doet oudste het vrij netjes. Maar jongste is wel een wat actiever figuur en er is dus nog een derde jongen op komst ;)
     
    2littlemonkeys vindt dit leuk.
  17. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    Yep.... that’s why we can’t have nice things :roflmao:
     
    Zuul en 2littlemonkeys vinden dit leuk.
  18. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    13.137
    7.725
    113
    Gelderland
    Sommige dingen zijn zo lekker herkenbaar.

    zo’n mannenhuishouden past mij wel :cool: ik ben vaak chaotisch en laat teveel spullen slingeren om vervolgens wéér door het huis te gaan en alles op te ruimen. En ondertussen blijf ik maar klagen dat ik altijd alles alleen moet doen..

    Mijn kinderen zijn echt nog een stapje erger, die laten alles slingeren en ruimen nooit iets op :p

    Gelukkig nooit meer plas op de bril en de borstel erdoor gaat ook steeds beter :D
     
    2littlemonkeys vindt dit leuk.
  19. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    9.906
    1.187
    113
    Nederland
    Yep, herkenning! M’n man zou de tuin bij houden en wie heeft afgelopen weekend het gras moeten maaiden omdat het tot de enkels stond? Check, ik dus!

    Als ik thuis kom van het werk dan staat er wel eten op tafel, maar de rest van alle zooi is voor mij.
    Probeer al jaren verandering te krijgen, maar volgens mij zien mannen het gewoon niet of ze willen het niet zien. En als ik het dan opruim dan hoor je van alles, tja jammer dan, dan moet je het zelf maar opruimen anders flikker ik alles weg
     
    Hopmarjanneke, S2909 en 2littlemonkeys vinden dit leuk.
  20. JupitR

    JupitR VIP lid

    13 mei 2020
    6.120
    6.659
    113
    Vrouw
    Je moet je man dan maar klusjes geven en daarna een sticker :p

    Mijn man doet zeker wel het één en ander in huis, maar heeft ook de vervelende gewoonte daar dan over te vertellen, alsof het toch wel echt heel goed is dat hij dat gedaan heeft ;)
     

Deel Deze Pagina