Bij ons in de horeca wordt zeer streng gehandhaafd, zodra je met te veel mensen aan een te kleine tafel zit, of iemand komt even een praatje maken (dorp dus ons kent ons), wordt je terecht gewezen. Als de horeca eerder dicht gaat, loopt de horeca erg veel inkomsten mis. Daarnaast zal men na het stappen dus naar een huis van iemand gaan, waar vervolgens veel meer gedronken wordt (goedkoper en je kan zelf uit de koelkast pakken ipv op de bediening te hoeven wachten), als gevolg van de extra alcohol en het feit dat je niet meer terecht gewezen wordt zal men veel minder afstand houden dan dat in de horeca het geval is. Ik voorzie dus juist veel meer besmettingen. En ja, ik praat uit eigen ervaring.
Je vergeet erbij te zeggen dat de gezondheid van deze mensen sowieso wat te wensen overliet. Overigens ken ik nu ook eindelijk mensen die officeel besmet zijn. Ik twijfel serieus om daar een bakkie te doen zodat ik het zeker weten gehad heb (waarschijnlijk al besmet geweest door de wintersport maar nooit getest). Nu komt het qua werk namelijk goed uit omdat ik de komende 2 weken geen spreekuren heb en dus niemand per ongeluk kan besmetten.
Ik denk dat het gewoon afwachten is, en zodra er ouders en grootouders ernstig ziek worden ze huilie huilie zielig staan te doen
Ik doe het niet, maar krijg wel neiging. Als ik in de toekomst besmet zou raken zou ik aardig wat mensen op een dag op mijn werk hebben gezien. 1,5m afstand is niet te doen in de zorg, dus dat zou 1 grote brandhaard worden. Dus juist met het oog op de veiligheid voor anderen krijg ik de neiging.
Heel bijzonder, deze gedachtengang. Je weet dat je herhaaldelijk besmet kunt worden en blijvend schade kunt houden?
Ik weet dat ik geen afweerstoornis heb waardoor ik een tweede keer besmet zou kunnen raken. En ik acht mijn lichaam sterk genoeg om geheel te herstellen. Waarschijnlijk heb ik het allang gehad zoals ik al zei. Het makkelijkst is als je een test kan doen je antistoffen te checken, zodat je tenminste zeker weet of je het gehad hebt of niet. Het klopt dat het een bijzondere gedachtengang is, ik zou het niet erg vinden om zelf ziek te worden om anderen later te behoeden.
De meeste oudere (reeds bekende) coronavirussen doorloop je meerdere keren. Ook zonder verstoorde afweer. Wie zegt dat het voor deze anders is? De afweer tegen die andere coronavirussen lijkt bij de meeste mensen 9 maanden tot 1,5 jaar te duren. De meeste coronapatiënten zijn nog niet zo lang hersteld.
In onze stad zijn de meeste lokale mensen heel serieus voorzichtig. Het valt op dat de "toerist" uit andere delen van het land onbeschoft zijn. Soms echt heel onbeschoft. Dit is in Friesland trouwens...waar het nog altijd meevalt met de besmettingen. Laat mensen zich gewoon wel aan de regels kunnen houden en ga niet met je onbeschofte hoofd gewoon lekker doen wat je wilt. Er komt een tijd aan waar mensen agressief gaan worden tegen dit soort gedrag. Arrogantie vind ik het. En egoïsme.
Ja ik snap die redenatie ook wel, moet zeggen dat we die theoretische overweging ook wel eens gedacht hebben. Maar met een ukkie van nog geen 4 die nogal makkelijk virussen op dr longen pakt en in december al bijna richting IC ging (onbekend welk virus, is niet getest) was ons theoretisch rekensommetje snel voorbij. We blijven geloven dat je tijd toch wel een keer komt met dit virus ookal probeer je het nog zo goed te ontwijken, maar moedwillig opzoeken zou ik voor mezelf nog wel kunnen doen maar dus niet richting mn dochter.
Ik wil graag dat je gelijk hebt, dat zou betekenen dat (levenslange) immuniteit voor ons gezin een optie kan zijn. Kun je dit onderbouwen met onderzoek? Helaas is dit recent onderzoek wat ik ken. De 4 seizoens-coronavirussen zijn vergeleken over 35 jaar en de karakteristieken kunnen waarschijnlijk onderling vergeleken worden volgens deze wetenschappers: "Insights from infections with the four seasonal human coronaviruses might reveal common characteristics applicable to all human coronaviruses." "Given this large variation, we hypothesize that characteristics shared by these four seasonal coronaviruses, such as the duration of protective immunity, are representative of all human coronaviruses, including SARS-CoV-2." Hun conclusie: "Caution should be taken when relying on policies that require long-term immunity, such as vaccination or natural infection to reach herd immunity. Other studies have shown that neutralizing SARS-CoV-2 antibody levels decrease within the first 2 months after infection, especially after mild COVID-197,8, and we observed a similar decrease in anti-nucleocapsid antibodies of seasonal coronaviruses (Extended Data Fig. 6). However, antibodies are only one marker for immunity, which is probably also influenced by B cell- and T cell-mediated immunity. In our study, we monitored reinfections, which can occur only when protective immunity (cellular and/or humoral) is insufficient. We show that reinfections by natural infection occur for all four seasonal coronaviruses, suggesting that it is a common feature for all human coronaviruses, including SARS-CoV-2. Reinfections occurred most frequently at 12 months after infection, indicating that protective immunity is only short-lived. Bron: https://www.nature.com/articles/s41591-020-1083-1 De eerste her-infecties waren na 6 maanden in deze studie, in het buitenland is voor Covid-19 al na i.i.g. 2 maanden na milde infectie, herbesmetting waargenomen. (BE/VS/China waren de eerste besmettingen met milde symptomen) @Cin85: Ik hoop écht dat je iets weet wat deze onderzoekers niet weten, dus deel alsjeblieft het onderzoek waardoor je zo stellig weet dat je alleen herbesmet wordt bij een afweerstoornis!
Klopt! Maar dat is/was met veel ziekenhuis gevallen en sterf gevallen zo. Ik ken ook iemand die het daadwerkelijk heeft, besmet door een kindje uit de klas (een die op de opvang zat die nu gesloten is) Haar man en kinderen tot nu toe nog niet, moeten wel thuis blijven uiteraard.
wij komen uit zuid Holland en waren in juli-augustus een weekje in Friesland. Ons viel het toen idd op dat de mensen zich zo goed aan de regels hielden. Wij vonden het een verademing, thuis moesten we enorm opletten want daar houden mensen zich er niet zo goed aan.
Zover ik weet zijn de herbesmettingen die zijn vast gesteld, alleen voorgekomen bij mensen met een afweerstoornis. Mijn bron is niet online, maar als je Marion Koopmans opzoekt via Google dan zal je vast begrijpen dat zij een betrouwbare bron is.
Vooralsnog is dat zo, maar het virus is heel nieuw en bij andere corona-virussen zien ze vaak dus een tijdelijk immuniteit van 9-18 maanden, waarom denk je dat dat bij deze variant anders is?
Dat zijn mensen die vrij snel na een eerste besmetting opnieuw besmet zijn. Tot nu gaat dat voornamelijk om mensen met een sterk verminderde afweer. Maar het virus is amper 9 oud (bekend). En zoals al werd aangegeven; er is wel immuniteit, maar dit duurt bij andere coronavirussen rond een jaar. Het verschilt natuurlijk per persoon. Het is dus afwachten tot volgend jaar februari / maart / april om te zien wat er gebeurd met de mensen die eerder al de infectie doormaakten. Raken zijn opnieuw besmet? Daar is nu eigenlijk nog niks zinnigs over te zeggen.
Maar je bent zeer waarschijnlijk voorlopig niet vatbaar en dus niet besmettelijk voor de risicogroepen. Over 9 maanden is er waarschijnlijk een vaccin en dan kunnen de risicogroepen zich beter beschermen.
9 mnd vanaf nu ja, maar @Cin85 zei dat ze het vermoedelijk al gehad heeft - ik ook, in maart, negen maanden later is al december. Die gok ga ik niet nemen en al helemaal niet met het idee ánderen te beschermen - dat is met de informatie van nu gewoon onverstandig.
Als je een virus voor de 2e keer krijgt (wat zeldzaam is met virussen), dan is het verloop eigenlijk altijd milder. Dus al zou ik het een 2e keer krijgen, dan nog ben ik niet bang want de eerste keer was vervelend maar ik was niet doodziek.