Ik heb overigens de "maatregelen" gelezen maar ik vind het nou niet echt maatregelen te noemen of ben ik nou gek (oké dat laatste ook een beetje) maar er wordt alleen meer gehandhaafd op illegale feestjes, geen grote groepen en de horeca moet om 1 uur dicht. Verder is alles nog steeds hetzelfde zoals het is toch of heb ik een hele andere persconferentie gezien
Ik weet niet of ik het verkeerd gehoord heb, het was spits thuis. Maar werd er nou gezegd dat er meer dan vijftig mensen mogen zijn op een religieuze bijeenkomst, maar niet op een bruiloft? Dat kan in een hoop gevallen toch ook een religieuze bijeenkomst worden genoemd?
Haha ja dat dacht ik ook toen ik het hoorde. Vier je het gewoon onder de noemer religieus feest. Ben benieuwd of het aantal huwelijken in een kerk/gebedshuis nu ook toeneemt. Overigens moet voor een bijeenkomst van 50+ mensen wel een vergunning aangevraagd worden. Beetje vreemd vind ik dat.
Een kerkelijke inzegening van het huwelijk is inderdaad een kerkdienst en zoals ik het lees een religieuze bijeenkomst zoals ze het bedoelen in de persconferentie. Dit is echter slechts een onderdeel van een bruiloft. Voor een kerkelijke inzegening moet eerst een burgerlijk huwelijk plaats vinden en alle andere activiteiten op de dag vallen hier zeker niet onder.
De kerkdienst is slechts een onderdeel van de bruiloft. Dus voor de rest van de dag zal het maximum van 50 personen gelden.
Kerken hebben hele protocollen om de maatregelen na te leven. Dat kun je niet vergelijken met een trouwfeest. Bij een kerkelijke inzegening kunnen idd wel meer mensen aanwezig zijn, afhankelijk van de grootte van het gebouw.
Laten we het daar maar op houden ja. Ik ben graag gewoon duidelijk. Als die nuance er is zal ik dat ook duidelijk aangeven.
Bij bijvoorbeeld een Christelijk huwelijk trouw je dus twee keer? Eén keer voor de staat en één keer voor God?
Om het "makkelijk" te houden (correct me if I'm wrong!): Ja en nee! -> Katholiek: Binnen de Katholieke Kerk wordt het kerkelijk huwelijk beschouwd als sacrament, als eigenlijke huwelijkssluiting voor zover de partners katholieke christenen zijn, en zodoende als gelijkwaardig aan het burgerlijk huwelijk voor niet-katholieke paren. Het burgerlijk huwelijk voor katholieke paren wordt als louter administratieve handelingen gezien. Men noemt de eigenlijke sluiting van het kerkelijk huwelijk dan ook wel van overtrouwen. Protestants: Binnen de protestantse kerkgenootschappen spreekt men niet van een kerkelijk huwelijk. In de kerk vraagt men slechts om een zegen en beschouwt men het als een bevestiging van datgene wat eerder al in het gemeentehuis heeft plaatsgevonden.
Logisch toch? God beschermt, en in de huidige tijden beter dan een mondkapje blijkbaar Bij een bruiloft moet je nog maar hopen dat het bruidspaar geen atheïsten zijn, dus moet er wel ergens een grens getrokken worden...
Ik begrijp heel goed wat @nelta zegt. Ik ben het alleen niet met haar eens. Om redenen die ik volgens mij ook al vrij duidelijk heb uitgelegd. Of moet ik nu gaan zeggen dat jij me niet wilt begrijpen
Bij mijn oudets heeft daar zelfs maanden tussen gezeten. Omdat ze bezig waren voor een baan in het buitenland waarvoor "een onderwijs echtpaar" werd gevraagd moesten ze trouwen. Administratieve handeling. Hun echte huwelijksfeest (katholiek) was twee maanden later. Grappig detail. Ik die twee maanden mochten ze dus ook niet bij elkaar slapen
Haha, ik ben katholiek, nooit getrouwd, en heb er heel wat op los 'geslapen'... How times have changed...
Dan heb ik mij vroeger in kringen bevonden die het op de Katholieke manier deden. Het gemeente deel (als in deel van de overheid) was zo onbenullig dat dat ook nooit genoemd werd of zo. Het ging om God en het 'wettelijke deel' was vooral bijzaak. Zo'n bijzaak dat ik dit dus niet wist.
De meeste bruiloften waar ik ben geweest ga je inderdaad eerst trouwen met de ambtenaar vd burgerlijke stand en daarna nog voor de kerk. Mijn vrienden (en ik zelf) zijn de laatste jaren eigenlijk allemaal alleen voor de burgerlijke stand getrouwd omdat we atheïst zijn. In dat geval zou je nu dus (buiten een eventuele kerkelijke inzegening) met 50 mensen mogen zijn.