Jep, met vrijstelling voor medewerkers die in een risicogroep vallen of een huisgenoot in de risicogroep hebben. Daar maken ze als ze verstandig zijn gebruik van. En dat zullen nu meer mensen in het onderwijs ook gaan doen. Nogmaals: ik ben tevreden met het feit dat kinderen met lichte klachten niet meer thuis hoeven te blijven. Maar ik mis o.a. bij jou echt totaal het inlevingsvermogen voor mensen die zich zorgen maken om hun eigen gezondheid of die van hun naaste. Terwijl je er wel steeds op hamert dat we ons moeten inleven in mensen die op andere manieren door de crisis worden geraakt. Volgens mij kan een beetje empatisch persoon zich in beide partijen inleven, toch? Zowel de persoon die zich zorgen maakt om zijn gezondheid als de persoon die zich zorgen maakt om zijn baan. En de argumentatie "ja maar andere mensen werken ook". Ja, klopt. En binnen die groepen wordt ook geklaagd en zijn er ook mensen die zich zorgen maken of zelfs thuis zitten. Er zijn altijd mensen die het net zo erg hebben of erger. Maar het is een doodoener om dan maar te roepen dat je eigen emoties er niet toe doen. En buiten dat, vind ik dat argument veel weghebben van het welbekende "als een ander in een sloot springt..."
Wij hebben drie grote groepen maar meer dan 19 mogen er niet in hoor van de GGD xD. Beetje de grootte van een klaslokaal maar misschien zijn de lokalen nog wel groter bij jullie xD. Edit.. nu ik erover nadenk is volgens mij de maximale groepsgrootte van 1 groep 20 kinderen op de BSO.
Ik vraag me af hoe dat dan andere jaren is gegaan? Hoe ging dat destijds bij de mexicaanse griep? Op buikgriep zit ik bijvoorbeeld ook niet te wachten maar als je met kinderen werkt loop je daar ook een groter risico op.
Nou ja in principe houdt je je kind toch thuis als het ziek is? Mexicaanse griep is ziek zijn, buikgriep valt daar voor mij ook onder, maar een verkoudheid is niet ziek zijn toch? En denk juist dat de gemiddelde leerkracht minder risico loopt doordat ze er al zovaak mee te maken hebben gehad.
Je mag mij toch eens tonen wie zoiets schrijft hoor. Dat de risico groep minder belangrijk is en we voor die groep maar wat moeten aankijken kan je lezen in het vorige deel.
Het probleem is dat die extra klusjes van de leraren en ouders op een gegeven moment als vanzelfsprekend wordt gezien en de budgetten daarop worden afgestemd.
Mijn zoon is vandaag wel gaan voetballen terwijl hij verkouden was. Dat doet hij al jaren in de herfst en winter. Verkouden zijn is namelijk niet ziek zijn.
Ja meisje in mijn dochters team was afgemeld. Komt vandaag toch. Heeft alleen een neusverkoudheid. Snap het helemaal.
Op mijn werk gaat bij het rota of noro virus de gehele woning op slot. Bewoners mogen dan niet naar dagbesteding etc. Idem destijds met de Mexicaanse griep. Bij vermoeden in quarantaine. Zelfde als nu eigenlijk. Maar dit gaat niet over kinderen. Maar als een van mijn kinderen dat zou hebben houdt ik ze uiteraard thuis.
De urgentie ligt hier iig bij de covid doden en de rest lijkt hier minder belangrijk. Dat gevoel krijg je iig wel als je veel reacties hier leest. Ik vind de risicogroep niet minder belangrijk. Ik denk echter wel dat we goed moeten kijken wat het kost om deze groepen zo goed mogelijk te beschermen en of die kosten nog wel op wegen tegen de baten. Geen leuke keuzes natuurlijk, maar deze crisis vraagt wel of dit soort afwegingen.
En dat is het hele punt, die balans vinden en telkens bijstellen om die balans te behouden is ontzettend moeilijk - voor de een is het de ene keer niet ‘goed’ genoeg en voor de ander de andere keer niet. Dat ik bv voor bepaalde maatregelen ben, komt doordat ik denk dat die maatregelen zorgen voor die goede balans. Ja, er zijn mensen voor wie dat níet de beste oplossing is, maar nee, dat betekent niet dat ik die mensen onbelangrijk vind of het niet erg vind als zij bv hun baan verliezen. En anderen geloven weer dat het nu juist niet goed in balans is, dat het onnodig ten koste gaat van sommigen. Dat kan, dat snap ik ook, ik vond bv verkouden kinderen thuis laten blijven ook niet goed - en ben nu dus blij dat dat niet meer hoeft. Op die balans blijf je meningsverschillen hebben, dat is denk ik ook alleen maar goed.
Goed verwoord! Zelf ben ik en flinke tegenstander van de maatregelen (dat is hier volgens mij wel bekend), maar ik vind het altijd wel interessant om hier te lezen waarom mensen voor bepaalde maatregelen zijn. Overigens denk ik dat de regering het nooit goed kan doen met de maatregelen, want er is altijd ergens wel iemand die het er nooit mee eens is. Ik ben erg blij dat verkouden kinderen weer naar school mogen, dat had ik niet verwacht.
Het gaat mij om de reactie van @Mamafiets nogal stellig is in bepaalde reacties over het hele Corona en test gebeuren en dat deze reactie van haar komt. Dat had ik niet verwacht. Wmb kunnen ze alle regels net zo goed laten varen. Ze zijn zo onduidelijk, worden overal anders (of niet) nageleefd en ik zie vooral steeds meer onrust onder de mensen. Ik blijf lekker in m’n coconnetje voorlopig
Had t er net bij een vriendin over. Haar dochter had koorts. Zowel de werkgever van haarzelf ( leerkracht) als haar man ( ic teammanager) wisten niet precies of ze nu wel of niet mochten komen werken. En dit soort verhalen hoor ik alleen maar. Zelf ook onduidelijkheid gehad. Dochtertje verkouden met hoestje. Wel of niet naar kdv. Beslisboom zegt alleen een kuchje mag maar een hoestje mag niet. Waar trek je de grens? Ik heb haar dus laten gaan om vervolgens aangekeken te worden als ze een keer hoest/kucht/een kriebel weg hoest. hier mocht niemand mee bij de 12 en 20 weken echo in andere ziekenhuizen mocht het wel terwijl dit landelijk bepaald zou moeten zijn. Bij het ene zkh mogen broertjes en zusjes heel kort komen kijken bij een pasgeborene, bij de ander niet. Dat is toch niet eerlijk en niet acceptabel? En dan klagen dat mensen hier iets van vinden
Dat een werkgever iets niet weet, maakt een regel niet onduidelijk. Ik vind het wel vreemd dat niemand op het idee komt om gewoon even op de site van het RIVM te kijken. Daar is geen woord Chinees bij toch? Eén persoon met koorts = hele huishouden blijft thuis. Ik geloof er niet zo in dat de regels onduidelijk zijn. Ik denk wel dat deze regels bij heel veel mensen niet goed uitkomen. En dat mensen dan zelf op zoek gaan of ze ergens niet een ander brokje informatie kunnen vinden, zodat ze toch kunnen gaan werken of naar een verjaardag kunnen of wat dan ook. Verder vind ik het een vreemde suggestie dat elk ziekenhuis dezelfde huisregels zou moeten hanteren.
Ziekenhuis regels omtrent de echo’s zijn heel lang bepaald door het rivm. En toch zijn er ziekenhuizen die eigen regels hanteren. Ik had mijn 20 weken echo in plaats a en alleen. Een ander had dezelfde echo in plaats b in een ander zkh en mochten met z’n tweeën. En nee geen bijzondere omstandigheden, ja bij mij omdat ik een hoger risico zwangerschap heb. Het rivm heeft bepaald toentertijd dat je partner niet mee mocht. Dus ja landelijk bepaald maar ze hanteren ondertussen eigen regels. Onduidelijk of misschien beter gezegd ongehoorzaam. en een ic afdeling hoort imo toch te weten of je wel of niet aan het werk mag wanneer je kind koorts heeft. Hetzelfde als een school. En dan moeten ze dus vooral ook niet moeilijk doen als je niet komt.