Vriezerkoken

Discussion in 'De lounge' started by zafira, Sep 17, 2020.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Damay77

    Damay77 VIP lid

    Apr 18, 2010
    13,734
    7,501
    113
    Female
    .
    Als aardappels en groente snot en papperig wordt dan zijn ze gewoon te lang gekookt voordat ze de vriezer in gaan.
    Als je kookt om het vervolgens in de vriezer te doen dan moet je aardappelen en groente maar heel kort koken. Ze nemen dan ook geen vocht op. Ze worden immers later nog een paar minuten gekookt/opgewarmd wanneer ze uit de vriezer komen.

    Hier gaan bijv verse groente die in de aanbieding zijn, ook de vriezer in. Kort koken of blancheren. Paar minuten in kokend water. En de vriezer in . Komt er knapperig uit. Als je het eerst op de normale manier kookt dan komt het er als snot uit.
     
  2. 1981Mama

    1981Mama VIP lid

    Apr 8, 2015
    5,989
    1,439
    113
    Hoe doen jullie de pasta saus invriezen?

    Zou je bijv de hele prut kunnen invriezen? Dus gehakt met groente en rode saus uit pot dan zo in de vriezer?

    Hoe lang blijft het goed?
    Hoe warm je het weer op?
     
  3. Damay77

    Damay77 VIP lid

    Apr 18, 2010
    13,734
    7,501
    113
    Female
    Ja dat kan gewoon.
    Ik kijk hoeveel scheppen saus ik per maaltijd ongeveer op de borden schep. Zeg 6 scheppen. Dan vries ik het per 6 scheppen saus in. In een bakje of zakje.
    Maar ik maak saus over het algemeen vers dus een grote pan.
    Dan op dag dat je het wil eten de saus er op tijd uithalen zodst het kan ontdooien. Je kan het daarna even in de magnetron opwarmen of in een pannetje. Ik bewaar het gerust een half jaar
     
  4. lidu1

    lidu1 Fanatiek lid

    May 28, 2018
    1,623
    1,757
    113
    Female
    Ik vind opgewarmde spaghetti uit de diepvries juist lekker in de koekepan. Of stamppotten.
     
  5. tuc

    tuc Niet meer actief

    Dat gaat perfect zo'n pastasaus. Ik doe het bevroren in de pan en warm het zo op.

    En dat kun je maanden bewaren
     
  6. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,953
    33,625
    113
    En je bent me alweer voor :roflmao:
     
    Adje likes this.
  7. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    Sep 4, 2016
    7,734
    3,516
    113
    Je gaat weer richting de tijd van stamppotten!
    Boerenkool, hutspot, zuurkool, spruitenstamppot enz.
    Makkelijk voor 3x te koken en in te vriezen.

    Wij hebben ook vaak nasi, Chili con carne en soepen in de vriezer.

    En het wordt hier altijd gevacumeerd en dan ingevroren. Schrijf op de zak wat er in zit en de datum en dan de vriezer in. Makkelijk met stapelen en neemt veel minder ruimte in dan bakjes!
     
  8. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,279
    25,751
    113
    Tja, je was deze keer ook wel erg langzaam :p:roflmao:
     
    Iertje81 likes this.
  9. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,953
    33,625
    113
    :roflmao:
     
    Adje likes this.
  10. Koraal82

    Koraal82 Fanatiek lid

    Jul 17, 2013
    3,282
    1,443
    113
    Ik vind stamppot en pastas (spaghetti, macaroni, lasagne) echt prima smaken uit de diepvries. Wij halen het de dag ervoor uit. Ik proef eigenlijk geen verschil.
     

Share This Page