Jij hebt het over middelbare school neem ik aan?? En wat op het MBO, daar zijn bij heel veel nog maar enkele lesuren per week. Daar overdrijf ik niks aan.
Ik zou denken dat ze veel meer tijd aan studeren kunnen besteden wanneer ze stoppen met feesten en teveel alcohol nuttigen. Bijna alles kan online en wanneer mensen zich aan de regels houden kan er ook veel op locatie. Maar als die massaal elkaar gaan lopen besmetten op feestjes wordt de ene helft ziek en kan de andere helft nergens heen omdat ze in quarantaine moeten. Plus de regels moeten weer strenger omdat ze lopen te feesten. Sorry. Die lopen gewoon hun eigen toekomst te verkloten hoor.
Wij mogen niet komen werken bij een neusverkoudheid en moeten ons gelijk laten testen Bij ons is de uitleg die wij krijgen van gespecialiseerde artsen dat het een symptoom is waarbij wij ook bij isolatie contact in volledige bescherming heen gaan dus complete onzin zoals jij het noemt is het niet Ik snap dat het voor mensen die afspraken hebben enorm balen kan zijn Maar de gezondheid van medewerkers is belangrijk
Maar ik ben dan nog steeds heel benieuwd naar de verklaring waarom een neusverkoudheid in NL levensgevaarlijk is zoals jij het beschrijft en over grens in BE en andere landen niet.
Ik heb vaak het gevoel dat dit soort uitspraken komen van mensen die zelf nooit het studentenleven hebben meegemaakt. Studeren is ook persoonlijke ontwikkeling door het netwerk dat je opbouwt, activiteiten in verenigingsverband, stages etc. Het is niet alleen online in de boeken zitten en colleges volgen. vanavond weer een persconferentie, ik ben benieuwd.
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5183043/loopneus-verkouden-niezen-corona-symptoom-hooikoorts-snot-allergie
Ik heb gestudeerd, op kamers gezeten, uit gegaan, gefeest en van het studentenleven genoten. Dus nee. In dit geval komt de uitspraak niet van iemand die het nog nooit heeft meegemaakt. Nu is gewoon even geen normale situatie. En daar zullen ook de studenten mee moeten leven.
Ik zeg niet dat het levensgevaarlijk is maar dat kan het zijn omdat het erbij kan horen en met gevolg tot een besmetting kan leiden Dan kan jij het doorgeven aan een ander die wellicht veel heftiger reageert en zieker word.. Dan is een simpele verkoudheid niet meer zo simpel Ieder mens heeft andere symptonen dat is juist zo lastig en vele hebben lichte klachten maar ik zie ook de mensen die overlijden of aan de beademing komen wat begon bij een simpel kuchje of een snotneus
Dat begrijp ik allemaal wel, maar daarvoor moet ten eerste het risico afgewogen worden met de gevolgen die het heeft voor de economie en maatschappij. Maar ik heb nog geen verklaring gelezen waarom de WHO (die toch het voortouw neemt in adviezen en onderzoeken over COVID-19) en andere landen een snotneus zo veel minder belangrijk vinden dan NL. Volgens alle anderen is een snotneus nl een symptoom wat zelden voorkomt, zelfs diarree komt vaker voor. En daar is in NL geen enkele waarschuwing voor.
Dan quote ik mezelf voor jou @tuc er zijn meer die het afvragen. En hier staat een logische verklaring vind ik.
Ik heb dat nl ook voorbij zien komen bij rtl, ik vind het helemaal geen logische verklaring eigenlijk. De woordvoerder zegt ook niet te weten waarom alle andere landen het anders doen. En mij maak je gewoon niet wijs dat wanneer het daadwerkelijk zo belangrijk zou zijn om genoemde reden om daarvoor een snotneus als allerbelangrijkste symptoom aan te merken met alle gevolgen van dien, dat de WHO dat dan ook niet zou doen. Geloof ik gewoon echt niet.
Tja maar de who zegt over mondkapjes ook wat anders, dan wat Nederland doet volgens mij. Dus mss heeft Nederland gewoon een eigen visie op alles. Het 1ne is mss soepeler en het andere strenger als bij buurlanden.
Dit is er dan wel 1 die voor heel veel problemen zorgt. Het is nog niet eens oktober en zoveel bedrijven die de roosters al niet meer rondkrijgen, testcapaciteit die enorm tekort schiet etc. Ik vind dit echt een hele domme visie dan. Mondkapjes is nooit het nut van bewezen en landen die een plicht hebben doen het niet beter dan NL, integendeel. Bovendien vind ik die 2 zaken niet te vergelijken. Mondkapjes is beleidvoering. Zelf een symptoom verzinnen is wel van andere aard.
Dat is niet overal zo. Er zijn landen waar het verplicht is en waar het echt veel beter gaat dan in Nederland. Je doet net alsof het een feit is. Dat is niet zo.
Ik vind dat ze qua samenkomsten meer naar het aantal huishoudens zouden mogen kijken dan naar het aantal personen.
Sowieso wat is 1 jaar op een mensenleven? Als je een jaar stilstaat ben je echt niet kansloos voor de rest van je leven.
Ik zag een schema langskomen van de maatregelen in Ierland. Zij hebben 5 niveaus en voor elk niveau gewoon al een lijst met maatregelen die dan geldt. Wel fijn, die duidelijkheid. Eén daarvan is dat je maximaal 6 mensen thuis mag uitnodigen, van maximaal 3 huishouden. Dat is in mijn beleving een goede regel. Als ik kijk hoe ik dat in onze woonkamer moet plaatsen, dan kan ik makkelijk 4 'stellen' kwijt die 1,5 of zelfs 2 meter afstand kunnen houden van de andere stellen. Maar 8 volwassenen die onderling ook nog afstand moeten houden, wordt een ander verhaal. Ik zou het wel kunnen laten passen, maar dat ziet er dan heel ongezellig uit. In de praktijk doe je dat toch niet. En nu is de regel volgens mij 3 bezoekers? Ik heb de persconferentie gemist. Ik neem aan dat dat 3 volwassenen zijn Maar in het voorjaar was het "3 bezoekers" Dan kreeg je de bizarre situatie dat mijn ouders wel bij ons langs mochten komen (want: 2 bezoekers) en dat wij niet bij mijn ouders langs konden, want 4 bezoekers. Uhm, tja. Dus een regel over het aantal huishoudens zou ook wel fijn zijn. Maximaal 2 of 3 huishoudens bij elkaar, MITS je de afstand kunt houden, is denk ik logischer dan het aantal personen tellen.
Ja, zo'n situatie hebben wij nu. Elke 3 weken zijn we bij mijn vader. Ik met vriend en dochter, en zus met man en 2 kinderen. Dat mag dus nu niet meer. Maar mn vader, zus, zwager en de kinderen mogen wel bij ons komen.