@giebel bloemkool voorkoken en vervolgens roerbakken met kerrie...wat nou bloemkool smaak? @Dalphin ik ben ook geen groente eter hoor mja dochter moet t toch echt wel hebben. Dus hier zit van alles aan groente nog door de smoothies, mocht ze dr neus ophalen voor dr avondeten dan heeft ze in elk geval al een berg binnen. In tegenstelling tot mij moet ze niks van mix hebben (macaroni, lasagna) geef dr een bord spinazie, aardappels en vissticks en hij gaat leeg. Soep moet ze niet (weer een kans minder). Voor mijzelf ik hou er niet van maar mn slowcooker is geduldig. Lading gezeefde tomaten, bouillionblokje, beetje water en een grote bak groente en ik eet ineens wortel, prei, paprika heel de mikmak. Verder groot voorstander van kerriesmaken, alles valt in eetbaar niveau. Roti uit de slowcooker...mjam mjam mjam en zo veel gekkigheid zit er niet in, ja aardappels (wat voor de lijn soms niet ideaal is). Een grotere zeikerd over aardappels kan ik in mn familie niet vinden, maar ik haal nu alleen nog maar mn aardappels op de markt. Die worden dan afgegooid bij je voordeur. Geloof opperdoesers dat we nu hebben (rodige schil) lijkt op frieslanders qua kookeigenschappen (poffen, bakken, frituren, koken alles kan) maar super veel smaak aan, EINDELIJK lekkere aardappels. Vrijdag weer een paar kilo regelen.
Lekker je groente maken met kruiden Of lekker in de oven klaarmaken Wat ik echt super lekker vindt met bijv broccoli is eerst je broccoli gaar koken(en afgieten) en dan in een koekenpan beetje olie met kipkruiden warm maken en dan die broccoli in die kipkruiden nog even bakken hmmmmmm zo lekkerrrr krijg er helemaal trek van als ik eraan denk Of wat je ook kan doen is als je een maaltijd klaar maakt, bijv taco’s ofzo weet ik het gewoon extra groente toevoegen tijdens het bakken zodat je al extra groente hebt en de vlees en groente en dus kruiden lekker met elkaar mee laten bakken dan zit lekker die kruidensmaak in de groente
Ik las dit recept en met in een kookboek. Zelf nog nooit gemaakt, maar ik vermoed dat het uiteindelijk met een topping best lekker is. En eigenlijk super simpel: 1 bloemkool in roosjes 2 eieren Maal de bloemkoolroosjes in de keukenmachine tot grove ‘rijstkorrels’. Leg de bloemkoolrijst in een theedoek en laat goed uitlekken. Wring de theedoek goed uit om het laatste vocht uit de bloemkool te knijpen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de bloemkoolrijst in een kom en meng met de eieren. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel in twee delen en spreid naast elkaar uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik de bolle kant van een lepel om het deeg uit te spreiden tot een dunne bodem. Zet de bakplaat in de oven en bak de bodems in 30 minuten goudbruin en gaar.
En nog een andere manier op groente binnen te krijgen: maak er sap van. Ik heb sinds kort een slowjuicer en maak regelmatig groentesapjes. Zijn echt heerlijk. Meestal zit er ook iets aan fruit door om de smaak wat zoeter te maken. Eigenlijk wilde ik vooral lekkere fruitcombinaties erin maken, maar ik ben echt blij verrast door hoe lekker groentesap kan zijn. En het is ideaal om restjes weg te werken. Zo maakte ik laatst wortel-sinaasappelsap met een vleugje verse koriander. Koriander kan je natuurlijk weglaten, en de wortel (ook al zat er naast verhouding meer wortel in) had niet de boventoon. De sinaasappel make het heerlijk zoet en fris. En zo zijn er nog een miljoen combinaties mogelijk.
Ik lust ook echt geen groente. En niet van lust het niet maar moet er echt van kokhalzen. Ook veel fruit soorten. De structuur . Gadver. Toch nu ik ouder wordt merk ik dat ik steeds meer lust. Volgens mijn gaan mijn smaak pupillen achteruit Haha. Geen idee. Maar dingen die ik voorheen echt niet kon verdragen gaan nu steeds beter Kwa groente eet ik voortaan lente ui, paprika ( alleen rood), doperwten, wortels en boontjes. En dat is echt al hele stap voor mijn. Kwa fruit bessen, aardbeien en appel ( maar geen Elstar) Maar bijv banaan, kiwi, mandarijn, grapefruit en ananas etc krijg ik echt niet weg . Heb 2 kinderen. Een eet echt alles. Zelfs gebakken insecten maar ook echt alle groenten . Niks is te gek of ze probeerde het Zoon is net mijn. Kokhalzen en soms overgeven. En denk gewoon echt de structuur icm heftige smaak. Bijv gewone ui is echt niet te doen. Blijven proberen, proeven en mijn ervaring is dat je sommige dingen ook moet leren eten. Tomaten krijg ik bijv echt niet weg. De structuur is verschrikkelijk maar de smaak heerlijk. Tomaten sap lust ik bijv weer wel of tomaten zonder schil gepureerd. Sommige groente lust ik wel rauw maar absoluut niet gekookt . Blijven zoeken naar wat wel lukt. En ben er van overtuigd dat sommige gewoon veel sterkere smaak hebben dan andere of anders verwerken van de prikkels in de mond. Lust yoghurt en aardbeien maar door elkaar krijg ik het niet weg bijv. Stukjes in vloeibaar voedsel . Gadver
In het kader van 'We zijn nu toch goed bezig" heb ik vandaag vegetarische 'vlees' gekocht. Bij de COOP hadden ze het in de aanbieding dus ik dacht, toch maar eens proberen. Denk dat ik me het weekend aan ga wagen.
Ja klopt, je maakt eerst de bodem zonder beleg en daarna beleggen en dan nog zo'n 8 minuten in de oven.
De bloemkoolrijst zag er niet meer goed uit. Daarom weggegooid. Volgende keer als ik bloemkool koop ga ik een nieuwe poging wagen. @Adje Bedankt, dus eerst de bodem bakken en dan later nog even met beleg in de oven. Proef je verschil in smaak/ structuur?
hmm ik zou me zo moeten aansluiten. Ik lust echt geen groenten behalve snoeptomaten en aspergers. Helaas mag ik niets uit pot of blik want daar zit veels te veel zout in en echt niet goed voor me. Wat ik wel echt lekker vind is mais van de BBQ. Misschien maak ik die wel eens in een pan
Kijk eens op de verpakking van groenten uit pot of blik, er is tegenwoordig een hoop te vinden zonder zout. Vooral peulvruchten. Albert Heijn heeft tegenwoordig ook blikken waarop 0% zout al op de voorkant staat.
Is dat zo ja?? Dan zou ik die liever hebben ahoewel verse groente gezonder is. Peultjes vind ik altijd lekker en ik heb dan liever kruiden in mn soep als zout.