Hier een huis uit 1974, 2 onder 1 kap. De woonkamer met open keuken heeft vloerverwarming en geen radiatoren meer. Heel blij mee! En inderdaad; absoluut niet koud.
Eerlijk als je gewoon de standaard verwarmingen wil laten staan neem dan geen vloerverwarming dan heeft het echt nul toegevoegde waarde behalve extra energie kosten. Als je de juiste hoeveelheid groepen laat plaatsten heb je echt geen extra nodig en krijg je het in elk huis behagelijk. Dat kunnen degene die het plaatsen ook keurig berekenen.
Wij hebben beiden. Hou er wel rekening mee dat een radiator snel kan opwarmen. De thermostaat slaat af zodra de juiste temperatuur is bereikt in huis terwijl de vloerverwarming nog niet op temperatuur is. Die slaat dan af. Dat op elkaar afstemmen kan heel lastig zijn. Overleg die goed met je installateur. In de badkamer zou ik overigens altijd beiden willen! Ooit een huis gehad met alleen vloerverwarming in de badkamer en dat is echt onvoldoende. Zeker als je graag in die ruimte bent.
Dit is heel persoonlijk, ik vind warme badkamers echt vreselijk, van mij mag het daar een flink aantal graden koeler dan in de rest van het huis. Wij hebben vloerverwarming met een gaskachel.
We hebben boven geen vloerverwarming eigenlijk ook nooit radiator aan, het is natuurlijk ook steeds warmer in de winter.. In de badkamer had ik graag vloerverwarming gehad maar vorige bewoners blijkbaar niet en wij vinden het voorlopig zonde om nieuwe badkamer te slopen (zij hadden deze vervangen in 2015).
Ik heb boven ook nooit de verwarming aan. Zeker niet in de slaapkamer. Maar in de badkamer waar ik langere tijd ben moet het wel lekker warm zijn. Ik miste daar echt de radiator. Ik zou overigens ook geen vloer gaan slopen in een goede badkamer voor vloerverwarming hoor. Een radiator plaatsen is een stuk makkelijker.
Mijn ouders hebben het beide en een houtkachel, ze gebruiken het allemaal nog wel als het erg koud is, maar het is een oud, slecht geïsoleerd vijstaand huis. En wij hebben goed geïsoleerd vrijstaand en in een bos dus meer beschermd maar wel heel koel in huis. Ik zal het eens navragen bij dat bedrijf wat zij denken. Het is natuurlijk wel zo dat als ie weg is het lastiger is om opnieuw aan te sluiten dan andersom..dan heb je alleen 2 gaten in de houten vloer
Dat laatste is bij ons absoluut niet waar. Onze badkamer zit in het deel van het huis dat nieuw is gebouwd, met elektrische vloerverwarming, een badkamer van 3,5 x 4 meter ongeveer, dus best groot. Maar het is er gewoon warm. Te warm soms zelfs. We hangen een handdoek gewoon aan een haakje, en hij is in no time helemaal droog. Dus ook daarvoor hoeven we geen radiator te hebben.
En is dat in vloer/muur weggewerkt? Bij ons lopen buizen meteen grond in dus je moet dan stuk vloer eruit halen om daar dan weer bij te kunnen toch?
Ja dat klopt ze zitten hier onder de vloer. Maar goed wij willen nooit meer anders. We hebben het als nieuwbouw gekocht maar scheelde ons meer dan 50% in kosten als we het pas na oplevering deden.
Wij hebben ook alleen vloerverwarming. het enigste wat ik mis in de winter is een radiator in de hal. Voor jassen, even je schoenen erop voor je naar buiten gaat. Of even snel iets drogen
Dank je, ja dat maakt wel veel verschil denk ik, je behoudt gewoon veel warmte doordat je tussen 2 huizen zit.
Dat zou kunnen. Maar het gaat volgens mij ook om genoeg groepen in de vloerverwarming zodat het echt de hoofdverwarming kan zijn. Vandaag was het bijv. boven op de slaapkamers best koud (daar hebben we de verwarmingen meestal uit staan) terwijl het beneden gewoon behaaglijk warm was. Wij hebben overigens een open trap in de woonkamer dus de warmte zou hier het trapgat in kunnen verdwijnen naar boven (en zelfs naar zolder) maar dat valt dus alles mee.
Klopt hoor wij zijn aan het verbouwen en er ligt vloerverwarming in maar niet voldoende als hoofdverwarming dan moet er echt veel meer liggen vertelde die man. Nu wordt beneden gewoon alles nieuw gelegd we willen er wel warm bij zitten.
Bij ons zijn ze nu bezig vloerverwarming plaatsen in de woonkamer,keuken. Hoekhuis uit 1940. Zelf geisoleerd zover het kon. Uitbouw geplaast met schuifpui. Onze vloerman rekent 1 groep per 10m3. Doordat wij een ouder huis hebben en een hoekhuis heeft hij de buizen dichter bijelkaar gefreest. En voor de schuipui zitten ze ongveer 5 a 10 cm uit elkaar. Daarbij nemen wij ook een bioethanolhaard. Boven houden we wel gewoon radiatoren