Gaat jouw zoon dat ook echt doen? Ik ben bang dat ik aan mijn chaotische puber minstens 3x moet vragen of hij aub dat kapje wil inleveren voor de was Die vergeet dat geheid uit zichzelf te doen. Als alledrie mijn zoons uit school zijn gooi ik ze even in een sopje en was ze uit. Ik heb speciaal voor de mondkapjes zo'n sokken carrousel gekocht. Die hangt in d bijkeuken. Schone, natte er 's avonds aan, kunnen ze in de ochtend hem weer meepakken.
Vandaag heeft ie het netjes gedaan. Toen ik thuis kwam stond er een bakje met een sopje op de aanrecht waarin een mondkapje dobberde. Het ophangen moeten we dus nog even aan werken
Ik vind het al een hele stap Die van mij moet iedere ochtend zijn broodtrommel en bekers uit zijn tas vissen en afwassen als ik hem niet help herhinnering dat die dingen in de afwas moeten Groep 8. We proberen hem een beetje zelfstandigheid aan te leren.
Ik heb trommels te veel. Dus droppen ze hem in de ochtend het aanrecht en pakken ze gewoon een andere
Ik snap eigenlijk niet waarom je het mondkapje in een zakje moet bewaren. Als je genoeg afstand houdt van anderen, gaat het alleen om deeltjes die je zelf hebt uitgeademd. Zitten er corona deeltjes in je mondkapje heb je het toch al. Gewoon wassen op 60 graden moet toch voldoende zijn, vind dit wel heel ver gaan.
Kwam dit tegen op Ali: https://a.aliexpress.com/_BT1ebb Duurt natuurlijk even voor je het binnen hebt, maar is volgens mij wel makkelijk te gebruiken. En ook snel en makkelijk te reinigen denk ik.
Om te voorkomen dat de virusdeeltjes van jou op allerlei andere oppervlakken terecht komen waar anderen misschien met hun handen aankomen. Was op 60 graden doe ik nooit. Vind dat energieverspilling. Dus gaat gewoon op 30 of 40. En daarna aan de waslijn. Je maakt mij niet wijs dat na een uur in een wasmachine met water en zeep plus een dag aan de lijn er nog virus in zit. Anders zou je je handen ook elke keer op 60 graden moeten wassen
Toen mijn kinderen rota virus hadden kregen wij uit het zkh als advies om thuis alles (beddengoed, speelgoed, gedragen kleren enz) op 60 graden te wassen, om de verspreiding tegen te gaan. Dan pas kon de rota virus effectief worden geneutraliseerd. Ook onze handen moesten we eerst grondig wassen (en liefst vervolgens desinfecteren) iedere keer dat we hun zkh-kamer (in isolatie) verlieten. Ik weet niet of corona virus qua waswarmte hetzelfde reageert, maar handenwasseninstructie is identiek.
In het ov is die afstand echt niet te doen. Evenals soms in de supermarkt en bijvoorbeeld Kruidvat. Daar draag ik nu ook een mondkapje.
Zoveel mensen gaan er toch niet met hun handen in jouw jaszak of tas? Het is niet heel handig om je gebruikte mondkapje op een eettafel te leggen, maar een zakje erom heen in je eigen tas is echt wat overdreven.
Ben ik het niet helemaal mee eens. Er kunnen ook virusdeeltjes op het masker zitten aan de buitenkant. Of in je filter.
Van jezelf ja. Niet van een ander. Als je ze toch al bij je draagt, maakt dat ook niet uit als je ze aan je handen krijgt.
Ik zou denken dat er ook van andere mensen deeltjes op kunnen zitten. Je ademt toch ook in? Een van de richtlijnen is dat je een mondkapje niet op en af moet doen, omdat de buitenkant "besmet" kan zijn. Hier de richtlijnen van het rode kruis Was voor en na het afzetten van het mondkapje je handen minimaal 20 seconden met water en zeep. Raak tijdens het op- en afzetten alleen het elastiek aan. Zorg dat je mond, neus en kin goed bedekt zijn en raak het mondkapje daarna niet meer aan. Met een kleine opening neemt de werking al af. Zet het mondkapje niet tussendoor af om te eten of drinken. De buitenkant van het kapje kan besmet zijn geraakt. Raak het kapje zo min mogelijk aan. Gebruik het mondkapje maximaal drie uur per keer. Bewaar schone en gebruikte mondkapjes apart van elkaar in afgesloten bakjes. Was een mondkapje van textiel op zestig graden op een volledig wasprogramma voordat je het weer gebruikt. Gebruik geen wasverzachter. Was je handen nadat je het mondkapje in de wasmachine hebt gestopt. Zet geen mondkapje op bij kinderen tot 3 jaar. Voor zeer jonge kinderen is een mondkapje niet geschikt.
Eigenlijk is dit gewoon lachwekkend om te lezen icm met een evt draagplicht, als je nu al kijkt naar hoe de meeste mensen er mee omgaan. Daarom hoop ik ook van harte dat er geen plicht komt.
En gewoon ook niet haalbaar. We waren van de zomer in Duitsland en iedereen doet maar wat. Maar zelfs voor ons in het ziekenhuis is lastig. Daarom hebben wij inmiddels vrijstelling gekregen voor onze eigen wachtkamer. In de rest van de openbare ruimten worden we geacht ons eigen masker te dragen, maar gelukkig hoeft het niet meer bij het ophalen van een patient in de wachtkamer. Het continu op en af zetten en wisselen naar een medisch mondmasker als dat noodzakelijk is, gaf alleen maar meer besmettingrisico.
In ons ziekenhuis loopt nu iedereen met mondkapje. Formeel mag hij af als je in de spreekkamer of vergaderzaal op 1,5 meter afstand zit, maar in de praktijk heeft iedereen m de hele dag op tijdens de spreekuren. Een kapje kan 4 uur mee, dus 1 voor het ochtendspreekuur en 1 voor het middagspreekuur. Geen gewissel van medisch naar niet medisch. De vuistregel bij ons: bedrijfskleding = medisch masker, niet in uniform = niet medisch masker. (Die worden ook uitgedeeld bij de ingang) We schijnen hiervoor zelfs wasbare kapjes van de werkgever te gaan krijgen.
Hier hoeft het alleen in de openbare ruimte, dus bijvoorbeeld bij het stafcentrum en de bij de kledingautomaat hoeft het ook niet.