Ik ken er een paar en die zijn dood ziek geweest. 1 overleden, 1 in coma waren vader en zoon. Zoon heeft dus géén afscheid van zijn vader kunnen nemen omdat het gebeurden toen hij in coma lag.. de naweeën zijn nog steeds heftig. (Hun waren in februari ziek) Ken meerdere die ziek zijn geweest, in het ziekenhuis hebben gelegen of zelfs coma, dood zijn gegaan. Maar dit was 1 gezin.
Het verandert niets! Dit wist je destijds immers niet. Je bent een mama van 5 met het hart op de goede plek, je hebt gedaan wat je op dat moment goed leek. Ik ben blij dat je negatief bent en de draad weer op kunt gaan pakken en genieten van je gezin. Zo is het leven nu eenmaal, het is niet maakbaar en je kunt niet alles naar je hand zetten. Ik snap dat het heel dubbel voelt, maar alsjeblieft... Geen verwijten.
Hoewel ik het voor je emotionele toestand heel rot vind. Ben ik verder heel blij dat de test negatief is.
*Knuffel* van een andere vig... Blijft heel rot als zoiets gebeurd..maar je hebt het goed gedaan van een afstand...en je mag heel trots zijn op jezelf. Zelfs als je erbij was geweest...was het niet zeker geweest dat ze het had gehaald. Zelf maanden mee geworsteld...mijn vader kreeg een hartaanval november 2018...en ik was niet in de buurt op dat moment... iedere keer dacht ik...wat als ik er wel was geweest...dan was hij er zeker nog geweest. Maar dat weet je gewoon niet. Tis vaak een kwestie van geluk hebben. Neem het jezelf alsjeblieft niet kwalijk
Ik ken het gevoel...mijn verzorgingshuis werd heel hard getroffen door het virus...eind maart werd ik heel erg ziek... dagen flinke koorts..en toen op vrijdag ( vanaf maandag mocht zorgpersoneel getest worden) getest en zondag belde de ggd dat de test positief was. Intussen ook 10 weken zwanger...ben echt flink ziek geweest... normaal lig ik niet met griep plat..ivm 2 kinderen...maar ik kon niks. Niet opgenomen geweest ....maar ik ben nog steeds niet mezelf.
Ik ook, Heb ook op mijn BHV cursus de vraag gekregen wat je in deze tijd zou doen en hij adviseerde om zeker te helpen. Dus kans op Corona is er maar ja zou toch helpen want Corona hoeft niet heftig uit te pakken. Zou het risico durven nemen.
Bij het rode kruis is het dus een heel ander advies en alleen helpen indien echt niet anders kan, mocht je zelf misschien corona hebben. Zoveel mogelijk op afstand anderen aansturen. Precies zoals ts heeft gehandeld.
Dit is ook het enige advies wat gegeven hoort te worden. Vind het advies wat de ander heeft gekregen ronduit onprofessioneel.
Dan weet ik niet wie je bhv herhaling heeft gegeven maar dit vind ik echt zeer kwalijk en onprofessioneel. Bijzonder dat het landelijk protocol van bijvoorbeeld een CMK en reanimatieraad gelijk zijn en hetzelfde zeggen en zo’n klaphark jou even anders voorlicht. Ongelofelijk.
Het rode kruis heeft de richtlijnen zelf ook al aangepast hoor. COVID-19 en hulpverlening bij reanimatie Omdat de kans om besmet te worden met het coronavirus door alle maatregelen veel kleiner is geworden, kunnen hulpverleners weer op de normale manier reanimeren. Wel moet je bij een reanimatie letten op de volgende aandachtspunten: Bel bij een reanimatiesituatie altijd 112. De meldkamercentralist geeft je de juiste instructies. Verleen eerste hulp met maximaal twee personen tegelijk, zodat er niet meer dan twee personen bij het slachtoffer zijn. Overige hulpverleners blijven op minimaal 1,5 meter afstand. Zorg voor goede hygiënemaatregelen en draag bij voorkeur beschermende middelen zoals handschoenen. Was je handen grondig voor en na het verlenen van eerste hulp. Laat je op COVID-19 testen als je in de dagen of weken na de reanimatie aan corona gerelateerde klachten krijgt. Voor kinderen vanaf de puberteit geldt dezelfde richtlijn als voor volwassenen. Bij kinderen tot de pubertijd reanimeer je volgens de normale richtlijnen, dus inclusief beademen. Alleen als het kind bewezen positief is getest op COVID 19 en nog besmettelijk is, geldt het advies niet te beademen. Als hulpverlener mag je er altijd voor kiezen voor kiezen om wel te beademen, ook als het advies is dit niet te doen. https://www.rodekruis.nl/nieuwsbericht/ehbo-verlenen-tijdens-corona/ Voordat je iedereen blijft vertellen dat ze mensen gewoon moeten laten liggen. Bij verdenking van zelf Covid of een patient met Covid blijven de beperkingen van kracht.
Precies. En vanuit die strekking ging mijn bericht ook. Hierboven wordt gezegd; zelf helpen oksel mocht je zelf misschien Corona hebben. Nee dus. ook dan niet.
Dit is toch compleet wat anders? Haar schoonzus heeft toch geholpen.. die is toch gaan reanimeren. Ik snap werkelijk niet waarom mensen zichzelf belangrijker vinden. Waarom moet je het perse zelf doen? Als een ander het doet is toch ook prima.
Nee @Zomerbloem dit citaat was voor mij bedoeld Ik gaf aan, iets hierboven, het niet eens te zijn met een trainer die bij een bhv herhaling aangaf dat je bij een covid verdenking (bij jezelf dus) gewoon kon gaan reanimeren. Ts heeft niet voor niets het advies gehad om dit niet te doen, daarnaast meldkamer van de ambulance dienst en landelijk protocol reanimatie zeggen niet voor niets is anders mbt verdenking Covid19. Maargoed. Ik zal wel gek denken merk ik want mensen blijven eigenwijs.
Op diezelfde site staat ook (en die situatie is in dit topic juist van toepassing); Wat als je niet kunt helpen? Soms is het veiliger om geen eerste hulp te verlenen op minder dan 1,5 meter afstand. Als je tot een risicogroep behoort, of als je (vermoedelijk) corona hebt, bijvoorbeeld omdat je bent getest of klachten hebt. Gelukkig zijn er ook dan ook dingen die je kunt doen om te helpen op een veilig manier. Vraag wat er gebeurd is Als het slachtoffer aanspreekbaar is, vraag dan wat er gebeurd is. De antwoorden helpen je om in te schatten wat het slachtoffer nodig heeft en of je misschien hulpdiensten moet inschakelen. Bied hulp op afstand Geef het slachtoffer aanwijzingen om zichzelf te helpen. Je kunt bijvoorbeeld verbandmiddelen (laten) aanreiken en uitleggen hoe het slachtoffer deze moet gebruiken. Indien nodig, bel om hulp Vraag of je een familielid of huisgenoot van het slachtoffer kan bellen. Bel 112 als het slachtoffer niet aanspreekbaar of ernstig gewond is. Blijf erbij en stel het slachtoffer gerust Ook van een afstandje kan je het slachtoffer steunen door erbij te blijven tot hulp arriveert.
Lieve @Wizzy5 neem het jezelf alsjeblieft niet kwalijk. De ‘’wat als…’’ vraag is een hele logische, maar ook een vraag die je behoorlijk in de weg kan zitten. Ik ben ambulancevpk en heb mezelf bij mijn eerste niet-geslaagde reanimaties ook regelmatig afgevraagd ‘’wat als…’’. Vaak waren de antwoorden op die vraag dingen waar ik zelf geen invloed op had. Wat ik hiermee nou wil zeggen: je hebt gedaan wat je kon doen op dat moment. Je hebt je hoofd koel gehouden in een hectische situatie en op afstand de juiste hulp geboden. Jij kan er niks aan doen dat je op dat moment in quarantaine zat, het is niet jouw schuld (van niemand niet). Heel veel sterkte en geef het de tijd, het is niet niks.