Ik wil om de vakantie leuk te starten zelf sushi maken met mijn jongens zaterdag. Ze houden enorm van sushi, maar hebben dit nog nooit zelf gemaakt. Wat moet ik nou echt in huis halen, behalve een sushi matje, rijstazijn, sushirijst en ingrediënten? Vrijdag neem ik de jongste mee naar de Chinese supermarkt om alles in huis te halen. Ik wil er ook gyoza en kip katsu bij maken en misschien wat teriyaki spiesjes. Iemand nog ultieme sushi-maak tips?
Lekker! Ik maak dit ook af en toe voor mezelf. Je kan ook eens kijken op kimbap/gimbap, dat is de Koreaanse versie van sushi. En eigenlijk kan je gewoon eender wat ertussen doen. Mijn tip: rijst voldoende spoelen en een halfuurtje à een uurtje op voorhand laten weken in het water waarin je het zal koken.
Wasabi om wasabimayo te maken en nori vellen. Evt. Eetstokjes En wat wij lekker vinden als vullingen oa: Gerookte kip, wasabi mayo en bosui Blikje tonijn nemen met wasabi mayo evt met komkommer Die zijn ook meteen makkelijker vooruit te maken (langer houdbaar) omdat er geen rauwe vis in zit. En voor erbij die sushi gember en goede sojasaus
Vershoudfolie vind ik handig als je ook rolletjes wil maken met de rijst aan de buitenkant. Dus bamboematje, vershoudfolie erover, dunne laag rijst, norivel, ingrediënten en dan oprollen.
De rollen zijn een keertje omgedraaid OT Wat ik er tussen doe is: * Mango, rode peper * Blikje tonijn en rode ui * Rettich en radijs * Zeewier (uit een bakje dat naast de sushi ligt in de supermarkt) * Gerookte kip en avocado * Humus en paprika * Omelet en bosui * Kip Teriyaki en gebakken uitjes (bakje bij de Indische spullen in de supermarkt) * Standaard vullingen zoals zalm, verse tonijn, komkommer, avocado, garnaal
Inderdaad de tip om je matje in huishoudfolie te doen in zeker aan te raden. Kijk even de filmpjes van hoe je het maken. Vond ik erg fijn. Wasabi vinden wij niet zo lekker. Wij hadden laatst een sushirol gemaakt met avocado, komkommer en krokante garnaal en dan een zelfgemaakte saus van mayonaise en loempia's. Was erg lekker. De omgekeerde rol met gerookte zalm, komkommer of avocado en kruidenkaas valt hier vaak in de smaak. En dan aan de buitenkant sesamzaadjes of maanzaad.
Maken heb ik zelf al vaker gedaan, dus dat komt wel goed. Ging mij meer om lekkere sushi ideeën en wat ik echt moet meenemen bij de Aziatische supermarkt @Iertje81 Oeh gerookte kip heb ik nog niet eerder geprobeerd. Lijkt mij heel lekker! Staan ook hele lekkere varianten tussen. Dank je! @S2909 die zijn wat groter toch dacht ik zo?
Hmm lekker! Wij maken regelmatig sushi. Wat hier favoriet is: - tonijn, wasabimayo, komkommer - verse zalm - verse tonijn - komkommer of avocado - sowieso alle combinaties met avocado, bijv. gerookte kip en wasabimayo - grote garnalen met chilisaus - surimi, komkommer en mango - zalm en mango - krokante garnalen En de laatste keer had ik iets met krokante kipreepjes en chilisaus gemaakt, dat was ook lekker. Weet alleen niet meer of ik er verder nog wat in had gedaan .
Die zijn idd iets groter. Ook omdat er meer verschillende ingrediënten in zitten. Je kan ook tonkatsu in de rol doen of tempura groenten/garnalen. Zag onlangs versie met varkensvlees. En ipv wasabi kan je ook siraracha mayo gebruiken. Is niet overdreven pikant.
Waarom lees ik dit? Nu heb ik zin in sushi.. Ik krijg nu ook zin om het zelf weer een keer te maken. Lang geleden. Idd gerookte kip, maar ook gebakken kip of krokante kip is super lekker met een combinatie van komkommer en mango. Of komkommer en avocado. Sesamzaadjes en gebakken uitjes zijn er ook altijd lekker bij. Tonijnsalade met komkommer en sushi mayo. Weet iemand welke saus er bovenop de sushi gaat in de Albert heijn xl sushi bar? ik vind die saus zó lekker!
Is dat zo’n “bruine” saus? Dat zou konkatsu kunnen zijn (iets pittig). Als het meer zoetig is is het denk ik teriyaki of ponzu saus.
Het is wat zoetig. Ze doen dat op sommige sushis en dan ook sushimayo er overheen en gebakken uitjes. Omg zó lekker Dan zou het teryaki of ponzu zijn? Ik ga die laatste even opzoeken, dankjewel
Ik heb een sushi bazooka, ideaal! Daar maak je super snel goede stevige sushi mee en het kan eigenlijk niet mislukken. Naast de hierboven genoemde dingen, vind ik zalm met avocado en flink veel wasabi ook heerlijk.
Ja? Is dat wat? Ik ben echt een sushi groentje, zeg maar noob. Heb het recent pas leren eten en wil me er eigenlijk thuis eens aan wagen maar zie er behoorlijk tegenop haha want ben al een ramp in de gewone keuken. Laat staan dit. die bazooka had ik al een aantal keer gezien maar het zag er eigenlijk te mooi uit om waar te zijn... Ik heb altijd een hele grote favoriet. Dat is een spicy chicken; daar gaat zo’n onwijs spicy soort saus op. Ik weet niet wat ze erop knallen maar goeiendag. Zo lekker!! De saus is een beetje oranje. Mocht iemand een gokje willen wagen...