Goedemorgen dames, Ik heb een recept dat ik graag in de slowcooker zou willen maken. Alleen hoe moet ik het recept aanpassen? Ik neem aan dat er minder vocht toegevoegd moet worden, en verander ik ook iets aan de tijd? Wie kan mij helpen met het volgende recept: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1194443/risotto-alla-milanese-met-rundersukade Alvast bedankt
Ik zou het water weg laten en alleen het bouillonblokje toevoegen. De wijn zou ik ook verminderen naar 500 cc en evt. eerst nog wat inkoken. Ik doe runderlappen altijd 8 uur op low. Ik braad ze meestal even aan vanwege de smaak en laat ze daarvoor eerst op kamertemperatuur komen. Sukadelappen gebruik ik eigenlijk nooit, dus het zou kunnen dat die langer moeten. Ik kom op internet weer verschillende tijden tegen. Variërend van 6 tot 10 uur. Dus misschien dat iemand anders die vraag beter kan beantwoorden.
Dat is een beetje afhankelijk van wat je smaak is. Ik doe wortel, ui en bleekselderij bij dit soort gerechten altijd vanaf het begin erbij. Ze zijn dan wel heel zacht. Maar dat vind ik wel lekker in combi met het vlees en het maakt de saus weer wat dikker. Past ook wel bij dit recept, aangezien ze normaal 4 uur op laag vuur zouden pruttelen en dat gaat waarschijnlijk nog iets harder dan bv 4 uur op high. Maar als je toch meer bite wil hebben, zou ik ze de laatste 3 à 4 uur erbij doen.