Ja ik heb alleen maar houdbare (amandel)melk in huis. Niemand drinkt bij ons melk dus alleen voor het bakken en in m’n Brinta ‘s ochtends. Ik heb ook altijd extra in huis maar op de één of andere manier was het op gister. Ik weet niet wat er mis met me was. Normaal heb ik sowieso 2 pakken op voorraad
Een echte Indiase Man van m'n vriendin (een Indiër) eet ook altijd curry's of dhaal als ontbijt haha. Hij vindt haar boterhammenontbijt weer gek.
Echinacea drupje rechtstreeks opdoen, brand verschrikkelijk maar wondermiddel voor mij Je kan natuurlijk ook iets bij de apotheek ofzo halen dat specifiek tegen aften is. Ik ben onlangs zalf gaan halen voor 1 van de kinderen (dat branden wou ik hem niet aandoen) en de afte was al snel kleiner en na 5 dagen weg.
Ja, dat kan. Ik maak custard altijd deels met water. Halqoum/lokum wordt trouwens ook gewoon gemaakt van maïzena, suiker en water. (Custardpoeder is ook gewoon maïzena maar dan met een kleurtje en smaakje.)
Dat vind ik dan weer niet zo lekker als ontbijt. En in Indiaas eten moet ik echt zin hebben. Het is niet iets dat ik elke week eet. Gek eigenlijk Het is net als met jouw jongste: ‘dat heet integreren’
Wie weet waar je cupcake papieren doosjes kunt kopen in een stenen winkel? Liefs voor 4 cupcakes maar per stuk mag ook
Ja is wel zo. Ik vind Indiaas/Pakistaans eten op z'n tijd ook wel lekker maar niet iedere dag ofzo, denk dat je daarmee moet zijn opgegroeid ofzo? Tunesisch eten daarentegen eet ik wel weer (bijna) dagelijks.
Toen ik in de jaren 80 in Engeland woonde kende ik niemand die een Engels ontbijt at doordeweeks. Soms in het weekend, maar zeker niet standaard. Eigenlijk at iedereen breakfast cereal. Cornflakes, wheetabix, als je als kind geluk had chocopops. In Engeland waren er toen veel meer opties dan in Nederland. Ik denk zelfs meer opties dan zelfs nu in een kleinere Nederlandse supermarkt. Verder had ik wel wat vriendinnen die porridge kregen (gewoon pap dus) en veel mensen die snel wilden ontbijten aten toast met boter en een kop thee met melk.
Als je moet werken is er vaak weinig tijd, dus dan toast met boter en soms roerei erbij. Als mensen wel tijd hebben dan spreken ze vaak met vrienden af om in de pub te ontbijten, alhoewel het dan vaker meer een brunch is. Of, als ze alleen zijn of wat meer rust willen, dan kan je naar een klein breakfast tentje dat eigenlijk alleen maar ontbijt serveert. De meeste Engelsen zijn dol op een Engels ontbijt, maar hier is dus niet altijd tijd voor. Tip, zo'n ontbijt werkt ook goed tegen een kater.
Zou dit soort ontbijt daardoor ooit zijn ontstaan? Britten zijn nl over het algemeen nogal aan hun alcohol gehecht.
Haal dat 'algemeen' maar weg... Maar ik dacht dat het ontbijt oorspronkelijk van mijnwerkers kwam omdat ze zwaar werk deden en dus van te voren goed moesten eten? Maar met dat werk zullen ze ook vast veel alcohol gedronken hebben om te overleven.
Als ontbijt? Ik ken het wel als hapje vooraf in restaurants bijvoorbeeld. Lekker hoor. Bij Engels ontbijt denk ik eerder aan gebakken eieren met bacon. En gegrilde tomaatjes. Die vieze witten bonen .... mijn man eet dat graag. Zo uit het potje
Ja, als ontbijt idd. Hier eten ze ook wel witte bonen in tomatensaus, maar dan zelfgemaakt en zonder suiker. Dat is dan wel weer lekker hoor.
Dat zal vast een stuk beter smaken idd. Omdat ik die potjes zo ranzig vind heb ik nooit enige neiging gehad iets te maken wat daarop lijkt
Zoiets: https://www.ourtunisiantable.com/home/2019/1/31/tunisian-loubia-white-bean-stew Eigenlijk meer zoals chili maar dan met witte bonen.
Ik háát koffie Drink altijd (kruiden)thee bij het ontbijt. Maar als je wel een koffiedrinker bent, waarom niet.