Mooi dat het nu niet meer stijgt maar zelfs voorzichtig daalt. Nu de ziekenhuis cijfers nog omlaag zien te krijgen
Die generatiesonderscheid slaat natuurlijk nergens op in een groter plaatje. Een samenleving waarin de grootste deel volledig opgegroeid is in vrede in een welvarend land, heeft per definitie het geluk om "verwend" op te groeien. Los van alle persoonlijke moeilijkheden op ons pad natuurlijk. Deze zijn er altijd geweest en zullen er altijd zijn. Maar het blijft een groot voorrecht om deze te doorstaan een vredig verzorgingstaat ten opzichte van deze doorstaan in oorlogstijd of een arme samenleving waarin het leven per definitie zwaar is/was. We zijn relatief weinig gewend qua echte zware tegenslagen, en dan is het lastig om ermee te dealen als ze op collectief niveau op ons afkomen. Dan is alles wat gebeurt ten opzichte hetgeen we gewend zijn qua levensstijl heel 'zwaar'.
Totaal off-topic, maar dit is een oude bekende voor iedereen van vóór 1980: Als je na 1980 geboren bent, heeft dit niets met jou te maken. De kinderen van tegenwoordig worden in de watten gelegd. Ben jij geboren voor 1980 dan is het onvoorstelbaar, dat je zo lang hebt kunnen overleven! Als kind zaten we in de auto zonder gordel en zonder airbags.Onze bedjes waren geschilderd in prachtige kleuren met verf vol met lood en cadmium. De medicijnflesjes uit de apotheek konden we gewoon open krijgen, net als overigens de fles met bleekmiddel. Deuren en ramen bedreigden continue onze vingertjes. Op de fiets hadden we nooit een helm op. We dronken water met de mond aan de kraan in plaats van uit een fles. We bouwden zeepkisten en kwamen er pas op de eerste rit, bergafwaarts,achter, dat we geen rem hadden. Na enige ongelukken konden we daar prima mee omgaan. 's Morgens gingen we naar buiten om te spelen. We bleven de hele dag weg en moesten pas thuis zijn als de straatlantaarns aangingen. Niemand wist waar we waren en we hadden geen mobiele telefoon mee. We sneden ons, braken onze botten en tanden en er werd niemand voor aangeklaagd. Het waren gewoon ongelukken en de enige die schuld had waren we zelf. Kan jij je nog zgn. "ongelukken" herinneren? We hadden vechtpartijen en sloegen elkaar een blauw oog. Daar moesten we mee leven. Volwassenen interesseerden zich daar niet echt voor. We aten koekjes, brood met dik boter, dronken Cola en werden evengoed niet te dik. We dronken met vrienden uit dezelfde fles en niemand ging daar dood van. We hadden geen: Playstation, Nintendo, X-box,Videogames, 64 TV-zenders, Videofilm, Surround-Sound, Netflix, eigen TV, computer en Internet. Wat wij hadden waren VRIENDEN. We gingen gewoon naar buiten en daar kwamen we elkaar tegen.We gingen naar hun huis en belden aan. Of we gingen soms gewoon naar binnen zonder aan te bellen. En dat zonder van te voren af te spreken en zonder dat onze ouders dat wisten. Niemand bracht ons en niemand haalde ons weer op... We bedachten zelf spelletjes met stokken en tennisballen. Met de stokken prikten we elkaar bijna nooit in de ogen. Met voetballen op straat mocht je alleen meedoen als je goed genoeg was. Als je niet goed genoeg was, moest je met teleurstellingen om leren gaan. Sommige kinderen waren niet zo goed op school als anderen. Ze haalden onvoldoendes en bleven zitten. Dat leidde niet tot emotionele ouderavonden of zelfs tot veranderde prestatienormen. Soms hadden onze daden consequenties. Dat was logisch en daar kon zich niemand voor verstoppen. Als iemand van ons iets verbodens had gedaan, was het normaal, dat de ouders je er niet uithaalden. In tegendeel, ze waren het met de politie eens! Stel je voor! Onze generatie heeft vele probleemoplossers en uitvinders, die bereid zijn risico's te nemen, voortgebracht. We hadden vrijheid, we verzaakten, we hadden succes en namen verantwoording. Met al die dingen konden we zeer goed omgaan. Wees blij dat je er toen bij was .....
Een enorm sterke daling, mooi! Die daling in aantal afgenomen tests valt me wel op, zou je eigenlijk niet verwachten. Ik vraag me af of inmiddels bekend is hoeveel commerciele tests worden afgenomen, en welk deel daarvan niet communiceert naar de ggd's.
Ik kom uit de jaren 70 en had juist enorme helicopterouders. Ik mocht bijvoorbeeld überhaupt geen skeelers of schaatsen omdat ze bang waren dat ik zou vallen. Laat staan in een boom klimmen, the horror.. Mijn kinderen (geboren in de jaren '00), groeien wel grotendeels op zoals boven beschreven
Zou het ook niet kunnen zijn dat door de extra maatregelen van een paar weken geleden, minder mensen klachten hebben?
Maar zijn de cijfers dan echt mooi ? Er werd minder getest en er worden cijfers niet gecommuniceerd ? Waar worden die andere cijfers dan bijgehouden ?
In de jaren 90 zijn de ontwikkelingen ook wel echt in snelheidsvaart gekomen. Mijn jaartal was nog geen " telefoon" generatie terwijl mensen die 5 jaar later geboren werden al veel 'mobiler' waren. En inderdaad is de ene de ander niet in een en de zelfde generatie. Wij zijn al een onze 3de koophuis bezig Maar je merkt we dat bepaalde dingen anders gezien worden per 'generatie' al kun je beter ' leeftijd' categorie zegen.
Ik las ergens anders dat de positieve uitslagen van commerciële teststraten wel worden gerapporteerd dus die moeten er gewoon bij zitten. Er is wel een lichte afname in het aantal test inderdaad. Geen idee waarom. Vakanties? Door de maatregelen minder mensen met klachten?
ik zie nu dat ik een foutje had gemaakt, ik ben in 1986 geboren. Dus ik herken idd jou verhaal ook, in mijn pubertijd kwamen de mobieltjes en internet pas net.
Dit vond ik. Het is dus idd de bedoeling maar zal precies toch niet altijd gebeuren. Nochtans belangrijk e REGIO - De GGD Hollands Midden ziet dat een aantal commerciële teststraten zich niet aan die meldplicht houden. Dat meldt de gezondheidsdienst. Dat terwijl het coronavirus een meldingsplichtige ziekte is. 'Het gevolg is dat er geen scherp beeld meer is van de cijfers en de verspreiding van corona. Hierdoor komt de volksgezondheid in gevaar.' Volgens de GGD worden de cijfers die het RIVM verzameld onvolledig en daardoor onbetrouwbaar. 'Hierdoor wordt het lastiger om te beslissen welke maatregelen nodig zijn om verspreiding van het virus tegen te gaan.' De GGD roept commerciële teststraten dan ook op positieve uitslagen altijd aan de GGD te melden. Mss helpen de mondkapjes en daardoor minder mensen die ziek worden . Ik hoop sowieso dat het echt wel een daling is en niet gewoon doordat er minder testen afgenomen worden en het niet correct tellen. Want als het daalt wil het zeggen dat bepaalde maatregelen toch wel effect hebben e.
Ik ben wel heel erg benieuwd hoe ze het vanavond gaan brengen. Ik bedoel er zijn nog nooit strengere maatregelen genomen terwijl de cijfers de positieve kant op gingen. Maar toch gaan ze dat vanavond waarschijnlijk wel doen. Ziekenhuisopnames moeten idd nog naar beneden maar dat komt als het goed is vanzelf, die lopen altijd achter. De daling in positieve testen zie je straks terug in de ziekenhuizen.
Wat herkenbaar als kind uit de jaren ‘70. Vooral de vrijheid maar daarmee ook de verantwoordelijkheid probeer ik ook mijn kinderen ook mee te geven.
ik ben idd ook benieuwd naar de onderbouwing. Gaat de R niet snel genoeg naar beneden? Willen ze toch een kans op wat meer vrijheid rond de kerst voor de mensen? Want op de website van de rijksoverheid, dat coronadashboard zie je alle cijfers toch dalen de laatste dagen, zowel de ziekenhuis dag opnames als de aantal besmettingen. Alleen het gaat heel langzaam.
https://nos.nl/artikel/2355071-werk-thuis-zegt-kabinet-en-toch-doen-we-dat-steeds-minder.html Dit dacht ik al, het is echt helemaal niet rustig op de weg. Beetje gek dat er nu juist meer gewoon naar werk gaan, ipv meer thuisblijven. Ik snap dat niet hoor.