Wat eten we vandaag? Deel 15!

Discussion in 'De lounge' started by Adje, Apr 4, 2020.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Annelies03

    Annelies03 Fanatiek lid

    Nov 2, 2020
    1,189
    788
    113
    Female
    Wij hebben lekker een borrelplank met zelfgebakken brood en hapjes

    Hier nog leuke ideeën voor op een borrel plank?
     
  2. MMW

    MMW Fanatiek lid

    Dec 29, 2013
    1,236
    447
    83
    Vegan Indiase curry met zoete aardappel, linzen en courgette
     
    Zulema and citroenrasp like this.
  3. bunchy

    bunchy VIP lid

    Aug 21, 2009
    6,682
    515
    113

    Kan je het recept hier ajb neer zetten?
     
  4. PenF

    PenF VIP lid

    Aug 20, 2009
    8,387
    2,241
    113
    Female
    Coach
    Dordrecht
    Krokant buikspek , appelsaus, pastinaak puree en rode wijn jus hadden we gisteren.

    vandaag: nachoschotel met avocado , tomaat, rode ui, zwarte bonen en kaas. Daarbij nog een lekkere salsa
     
    Chillin likes this.
  5. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Zalm met een krokante kruidenkorst, roergebakken spinazie met rode ui en cherrytomaatjes en hasselback aardappeltjes.
     
    Chillin and Adje like this.
  6. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,291
    25,758
    113
    #4786 Adje, Nov 9, 2020
    Last edited: Nov 9, 2020
    Man appt net met de vraag of hij nasi moet maken. Dus dat eten we vanavond en dan hoef ik daar niet meer over na te denken of boodschappen te doen :D
     
    Zulema and PenF like this.
  7. Leolove

    Leolove Fanatiek lid

    Apr 16, 2016
    4,147
    1,683
    113
    Uit het andere topic gekopieerd
    Wat heb je nodig:
    1 bloemkool
    500 gr kipfilet
    1 el olijfolie
    150 gr groene pesto
    60 ml slagroom of kokosmelk
    115 gr geraspte mozzarella
    1/4 el Italiaanse kruiden
    1/2 bouillonblokje
    zout en peper naar smaak
    bosui en pijnboompitten

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie of boter.

    Snijd de bloemkool in kleine stukjes en plaats op een bakplaat bekleed met bakpapier.

    Besprenkel de bloemkool met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de bloemkool 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag de oven temperatuur na het bakken naar 180 graden.

    Kruid de kipfilet met de Italiaanse kruiden, zout en peper. Leg de kipfilet in een pan en voeg water toe totdat de kipfilets zijn bedekt. Voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook als het water kookt, het vuur laag zetten en de kipfilet 15 minuten in het water laten doorkoken

    als je denkt dat de kip gaar is dan de kipfilet uit de pan halen en snijd doormidden om even te kunnen kijken Als de kip indd gaar is dan kun je beginnen met het uit elkaar trekken van de kip. Dit gaat sneller al je de kipfilets op een groot bord legt en met twee vorken de kip in kleine stukjes trekt

    Meng in een kom de geroosterde bloemkool, kipstukjes en de helft van de geraspte mozzarella doe in een andere kom de pesto en slagroom goed door elkaar mengen

    Doe de bloemkool en kip in de ovenschotel en giet de slagroom met pesto over de bloemkool en kip. Bestrooi de ovenschotel met de overgebleven mozzarella en bak 12-15 minuten in de oven op 180 Garneer de ovenschotel na het bakken eventueel met stukjes bosui en pijboompitten.
     
    Zulema likes this.
  8. Leolove

    Leolove Fanatiek lid

    Apr 16, 2016
    4,147
    1,683
    113
    Vanavond maak ik kip madras uit de slowcooker
     
  9. prjbt

    prjbt Niet meer actief

  10. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,579
    22,031
    113
    Zelfgebakken vers brood, pompoensoep en tonijnsalade (van verse tonijn).
     
    Chillin, Zulema, Adje and 1 other person like this.
  11. RLSD

    RLSD Niet meer actief

    Andijviestamppot met rookworst, spekjes en monchou.
     
  12. Zulema

    Zulema Fanatiek lid

    Aug 8, 2019
    1,670
    1,136
    113
    Female
    Ik heb spinazie, aardappels, ei en rookworst op het menu staan maar zo geen zin in..:|
     
    citroenrasp likes this.
  13. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,429
    10,358
    113
    Gisteren homemade worstenbroodjes en yoghurt met stoofpeertjes ( uit de of slowcooker)


    Vandaag Mexicaanse saus met brood (wrap, bazlama of pita broodjes Daar is mijn man nog niet over uit welke hij gaat maken hahaha)

    Mexicaanse saus staat lekker in de slowcooker te pruttelen sinds vanmorgen.

    Toetje yoghurt en stoofpeertjes
     
    Adje likes this.
  14. LMSB

    LMSB Fanatiek lid

    Feb 24, 2017
    3,995
    3,321
    113
    Macaroni :confused: Ik ben er niet dol op maargoed.
     
  15. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    Mar 21, 2015
    32,071
    14,402
    113
    Noodles
     
  16. Chillin

    Chillin VIP lid

    Mar 22, 2007
    68,728
    902
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Fish&chips
     
  17. Vaasje

    Vaasje Niet meer actief

    Heel lui, soep uit blik met stokbrood :roflmao:
     
  18. Villa Kakelbont

    Villa Kakelbont Fanatiek lid

    Oct 13, 2020
    1,053
    1,717
    113
    Female
    #4798 Villa Kakelbont, Nov 9, 2020
    Last edited: Nov 9, 2020
    Omdat ik er al dagen zin in heb...:
    Snert, met roggebrood met katenspek
     
    2littlemonkeys likes this.
  19. NiVa0230

    NiVa0230 Fanatiek lid

    Dec 14, 2018
    1,733
    3,994
    113
    Ahhhhh zielig :roflmao:
     
    MMW likes this.
  20. Villa Kakelbont

    Villa Kakelbont Fanatiek lid

    Oct 13, 2020
    1,053
    1,717
    113
    Female
    :$ oeps....
     

Share This Page