Van mij mag het zelfs zover gaan dat er alleen nog maar gefokt zou mogen worden door erkende fokkers. Het overgrote deel van de asielen is gevuld met dieren uit "oeps" nestjes of omdat men hun dieren ziet als een vervangbaar voorwerp wanneer je er voor een appel en een ei aan kunt komen...
1000% mee eens. Hoewel ik hier met een kat, boerderij katje / huis-tuin-keukenkatje al minder moeite mee heb, maar die schijnen toch wat sterker en minder gevoelig voor ziektes te zijn. Als een kat een raskat moet voorstellen zou ik weer wel alleen voor stamboom kiezen. Mijn zus heeft nu 3 katten die raskatten moeten voorstellen (britse korthaar, main coon en ragdol) zonder stamboom gekocht en alle 3 hebben ze altijd wel wat. Van de dierenarts kosten van die drie samen had ze inmiddels een wereldreis kunnen maken. En elke keer trapt ze er weer in.
80% van de mensen die allergisch zijn voor katten zijn dit niet voor de haren, maar voor een bepaald eiwit dat zij uitscheiden via hun speeksel. De Sibeer heeft dit eiwit niet of in ieder geval in veel mindere mate. Het is niet zo dat je zomaar elke Sibeer in huis kunt halen. Eerst testen bij de fokker is absoluut gewenst en dan met de ouders waar je graag een kitten van wilt.
Mee eens dat mensen bij hele hoge prijzen beter nadenken over de aanschaf van een dier en over wat de zorg inhoud. Dat een dier geen gebruiksvoorwerp is en dat als je daaraan begint je een verantwoording aan gaat voor de rest van het dier zijn leven. Alleen het stukje boerderij katten zul je daar nooit mee kunnen onderscheppen.
En de huidschilfers. Ik ben zelf allergisch voor honden maar het verschilt per ras wat en hoe erg de reactie daarop is. Bij het ene ras weinig tot geen reactie, bij het andere ras direct jeuk na aanraken. Ik denk dat het met katten wel ongeveer hetzelfde zal zijn bij een kattenallergie.
Toch werkt het anders. Natuurlijk zijn er mensen die op een andere manier allergisch reageren op een kat, er blijft immers nog een behoorlijk percentage over. Maar bij het overgrote deel gaat het echt om de reactie op het Fel-D1 eiwit https://siberische-kat.eu/hypoallergene-kat/
Ze zijn inderdaad prachtig. Wij gaan as zaterdag ons Sibeertje voor het eerst ontmoeten. Uit 4 katertjes mogen we de onze gaan kiezen, lijkt me nog niet makkelijk. Ergens half januari kunnen we hem dan ophalen En echt, ik ben net een klein kind, stikzenuwachtig gewoon
Wat voor kleuren heeft het nest? Ik ben gek op e katers. Vaak hebben die ook een leuk karakter (lekker brutaal en eigenwijs).
Ik heb bij mijn ouders 4 katten meegemaakt: - een poesje van de straat, 20 jaar geworden - een boerderijkater, 19 jaar geworden (Deze twee hebben samen een nestje gehad in de jaren 70) - een kitten moederloos in de vuilnisbak gevonden, via de zwerfkattenopvang, 19 jaar geworden - een kitten uit een nestje-met-de-buurtkater, 17 jaar geworden Stuk voor stuk sterke en gezonde katten en heerlijk gezelschap, zonder bekende ouders. Ik vind dit katten hoe katten "bedoeld" zijn, die hoeven niet uit een half laboratorium te komen.
Dat bedoel ik, die raslose huis/tuin/keuken en boerderij katten zijn super sterk en hebben zo goed als nooit wat. Door de natuurlijke bevruchting is dat toch een soort survival of the strongest van de genen door naruurlijke selectie. Die beesten kiezen onbewust een voortplant partner uit die sterke gezonde genen uitstraalt. Een soort dierlijk oergevoel. Bij die raskatten (en honden) zijn er per ras altijd wel bepaalde aandoeningen die in zo een ras zitten en dat komt in mijn ogen door het fokken. Doordat mensen dat ras maakbaar willen maken op uiterlijke en karakter eigenschappen. Dat gaat ten koste van de gezonde sterke genen.
Oke dus je hebt twee zorgverleners met dezelfde expertise (specialisaties uitgesloten) een doodzieke kitten. HOE in de wereld valt dat onder persoonsgegevens? Ze hebben toch geen sofinummer, adres, bankgegevens te bespreken? Ik snap wel dat mensen hun huisdieren soms als kinderen zien, maar nooit geweten dat juristen daar ook last van hadden in hun beroepsuitoefening... Lever vervetting kon volgens mij ook als een kat vertikt te eten of ruimschoots te weinig eet. Heimwee, schuw, niet bij het eten durven. De oudste kat zat zowat in me gekropen als kitten, de jongste (nu brutale straatvechter die iedereen omver beukt) durfde als kitten 3 dagen niet van zolder te komen. Heb in zijn donkere hoekjes eten neergezet en water en een kattenbak met ruim overzicht die hij via sluiproute kon bereiken, met rust gelaten en regelmatig gecontroleerd hoe het met het eten was en of hij al op de bak was geweest. Type voer wat hij at en leeg was, of aan vervanging toe, ververste ik. In het nieuwe huis waren ze ruim volwassen waren ze ook achter het schot gedoken. Geloof wel 10 bakjes met eten neergezet en voldoende water, meerdere kattenbakken. Kom jij niet om te eten, komt het eten wel bij jou. Lijkt me stug dat zoiets aangeboren is, maar goed het kan. Als het uit het nest komt (als ziekte, niet als aangeboren aandoening) verwacht ik echter dan ook dat de anderen daar last van hebben.
Er is geen kant en klare test op Fip helaas. Heel veel katten dragen dit Corona achtige virus bij zich, en mensen ook, maar hebben er helemaal geen last van. Door stress, eten, ziekte etc. kan droge of natte Fip de kop op steken.
Maar natuurlijk. Ik ben meer dan bereid om te betalen. Maar niet én het kitten én operatie/dierenarts kosten.
Dat eerste stukje vind ik idd ook verbazingwekkend. Ik moest uitdrukkelijk toestemming geven om mijn dossier te delen. En leververvetting zou idd heel goed kunnen doordat ze niet eet. Er is gewoon verder onderzoek nodig, en dat wacht ik dus nog af.
Ze verharen wel degelijk, maar allergisch ben je inderdaad niet voor de haren, maar voor de stof Felt-1 (weet ff niet of ik t goed schrijf). Die stof zit in t speeksel van een kat. Ze likken dat op hun haren of huid (naaktkat), dat verdampt en komt in de lucht terecht. Siberische katten maken die stof wel aan, maar zo veel minder dan andere katten, dat veel mensen met een allergie hier vaak wel goed tegenkunnen. En ze zijn prachtig, met een topkarakter, niet geheel onbelangrijk natuurlijk...