Wij geven juist minder uit nu mijn man thuis werkt. Vroeger (maar dan heb ik het wel over jaren geleden, niet coronagerelateerd oid) toen hij op z'n werk at, at hij een eerste meer omdat het lichamelijk zwaar werk was. Ten tweede nam hij regelmatig dingen mee voor collega's, zij deden dat op hun beurt ook weer voor hem. Niet dat de kosten een last waren maar ik merk wel dat hij nu echt veel minder eet. Van de andere kant eten we eigenlijk geen standaard "boterhammenlunch" maar meestal gewoon warm. Is ook lastig te vergelijken eigenlijk omdat de prijzen hier anders liggen.
Echt puur boodschappen, dus zonder verzorgingsartikelen, probeer ik voor maximaal 100,- per week te doen. Hier zit dan vaak wel toiletpapier, keukenrol, vaatwastabletten en afwasmiddel bij (niet wekelijks). Als we wel een keer besluiten eten te bestellen of een hapjesavond te doen zit dat niet bij dat bedrag is. Maar echt de wekelijkse boodschappen lukt prima tussen de 80-100,- per week. Wij zijn met 2 kinderen en 2 volwassenen.
Beetje snelle reactie was het gisteren van mij maar om toe te lichten hoe wij het redden op ons budget: Ik kook eigenlijk altijd zelf en houd niet van restaurants/eten bestellen etc. Vanzelfsprekend zonder pakjes e.d (Dat bestaat hier ook niet echt). Seizoensgroenten en -fruit, weinig geïmporteerde dingen en vooral veel zelf maken; maar dan ook écht veel. Brood, beleg, sausjes, vleesvervangers, yoghurt, bouillonblokjes, koekjes/cakes, toetjes, etc. We eten veel plantaardige maaltijden en houden van wildplukken, we hebben onze eigen olijfolie en dat eten we 9 van de 10 keer als ontbijt met zelfgebakken brood. Ook hebben we eea aan eigen groenten (nu bv pompoen in de tuin, binnenkort weer rucola). Als we vlees eten dan is dat uitsluitend bij de hoofdmaaltijd en niet ook nog eens een plakje vlees op brood. Drinken is voornamelijk water en "gratis" thee (geplukte olijfblaadjes/jasmijn etc). Het meeste kopen we verpakkingsvrij of in grootverpakking. Verder weinig wegwerpproducten, ik gebruik wasbaar maandverband/schoonmaakdoekjes/keukenrol, herbruikbare koffiefilters, theezeefje ipv zakje, was m'n ziplockzakjes uit etc. Ook weinig verzorgingsproducten. Oh en voordat ik commentaar krijg: wij kiezen hier bewust voor en de reden van onze levensstijl is allereerst het milieu. Voorheen iets minder bewust (eerder uit noodzaak) want we hadden ook minder geld maar nu is consuminderen een bewuste keuze.
Momenteel veel te veel. Of de boodschappen zij echt veel duurder geworden of mijn zwangerschapsverlof verbruikt gewoon veel.. Schat rond de 125 per week excl luiers, slager en kaaswinkel..
Werk je ook nog buitens huis? Ik zou veel van je lijstje best graag willen maar zou niet weten hoe en wanneer..
Hier zo'n 100 tot 130 euro per week met 5 pers. Kinderen 10 mnd 2.5 en 6 jaar. Ik doe 1x in de 3/4 maanden een grote bestelling bij de Kruidvat en dan pak ik veel aanbiedingen. 1x in de 2 weken ga ik naar de nettorama ( die zit helaas niet bepaald dichtbij ) maar dat scheelt enorm vind ik. De week dat ik naar de nettorama ga eten we veel vers, de week daarna potjes of ik haal wat vers bij de Lidl.
Ik merk zeker dat de boodschappen duurder zijn geworden. Haal eigenlijk vaak dezelfde dingen en er zit een Groot verschil tussen de prijzen van nu een een paar maanden geleden.
Haha onze jongste is ook ruim 3 nog en al heel wat pogingen gedaan maar hij wil nog steeds niet...gaaan we ooit uit de luiers?!
Nou koffie gaat hard! We hebben dolce gusto en werken beide 4 dagen. Pre Corona dronk doordeweeks alleen mijn man savonds 1 kop koffie en in het weekend beide maar nu drink ik mijn 2-3 kopjes koffie en mijn man ook thuis. Dus dat gaat dubbel zo hard. En mijn boodschappen zijn duurder omdat ik inderdaad geen boterhammen eet maar salades etc maar aan de andere kant gaf ik dat eerst 2 dagen per week uit in de kantine en nu niet. Maar mijn weekboodschappen zijn dus wel iets duurder geworden (maar mijn lunch op het werk is weggevallen) Sinds Corona ben ik wel vlees bij slager gaan halen en dat is ook we duurder. En we geven sowieso meer uit aan luxe artikelen (speciaal biertje, goede fles wijn, uitgebreid koken..)
Rond 250 euro per week inclusief verzorgingsproducten en luiers. Met 2 volw, 3 kinderen (10, 8, 2), 4 katten (1 dieetvoeding) en 2 cavia's. Voor de dieren kopen we groot in, 5 keer per jaar ofzo, en vaak 1+1 gratis. Sinds we thuis werken koop ik veel meer koffie (dolce gusto), ikzelf drink thee en water en hoogstens 2 koffie maar mn man drinkt gerust 8 koppen koffie/cappu op een dag. Die 20 euro per week halen we makkelijk. Wij aten nooit in een kantine ofzo dus daar besparen we niets. Wel besparen we op benzinekosten en parkeervergunning. Ik bestel bijna alles online en heb daardoor weinig impulsaankopen, maar we eten wel gezond en gevarieerd. Oudste kinderen sporten 3x per week en eten met gemak 6 of 7 boterhammen op een dag. Jongste eet er ook al 4. Daardoor gaat er ook veel broodbeleg doorheen.
Mijn man kreeg vaak lunch op het werk, dus dat scheelt sowieso al, anders nam hij brood mee, terwijl we nu vaker thuis wat uitgebreider lunchen. Het is wel wat duurder qua boodschappen dus. Maar goed, mijn man krijgt een royale km vergoeding en elke dag dat hij thuis werkt besparen we daar weer op natuurlijk en dat scheel best veel met 2 a 3 dagen thuiswerk per week (meer kan niet ivm labwerk)
Ik zal vast veel negatieve reacties krijgen...maar het is denk ik echt een kwestie van doorzetten. Ik heb 4 kinderen en alle 4 op 1,5 jaar zindelijk. Ongelukjes gebeurden tot 2 jaar en tot 2 jaar ook snachts een luier (zo nu en dan ongelukjes). Maar ik moet wel zeggen dat ik bij 2 van de 4 kinderen zeker een miljoen wasjes had . En echt gek en moe werd ik ervan. Maar toch elke keer blij dat ik had doorgezet. Oh en ik moet er wel bij zeggen dat het het beste is om tijdens een vakantie van zeker een week te beginnen. (Ik zeg het even voor de zekerheid: Dames met oudere kinderen die nog luiers dragen, ik val jullie niet aan. Ik heb er genoeg van 4 jaar in de familie die nog niet zindelijk zijn, ieder z'n ding).
Verschil moet er wezen wij zijn helaas big spenders met boodschappen. Maar vinden het eigenlijk niet zo erg.
Rond de 100 per week en dan inclusief shampoo en schoonmaakproducten enz. Maar zou straks wat meer worden denk ik als we weer luiers enz nodig hebben.
Wij proberen onder de 350 per maand te blijven met 2 volwassenen en een kleuter. Dit is inclusief boodschappen, brood van de bakker via tgtg en excl. voer voor de dieren. Los komt hier nog bij 50 euro per maand aan eten afhalen of eten buiten de deur.
Ik heb ook een oudste die bij 2 jaar zindelijk was. In 2 weken, direct ook nachtzindelijk. Bij de jongste zijn wij nu gestart en we hebben 3 maanden zijn luier afgehad in maart. Toen we dus thuis waren 2 maanden en daarna een maand met opvang. En dat was 3 maanden lang poep scheppen tot de opvang er ook genoeg van had. Meerdere keren per dag. Zonder verbetering. Met een krijsende boze peuter die ik alleen al trappelend en kwaad nog op een wc of potje krijg. Totaal overstuur. Dus als jij mij kan vertellen hoelang ik dan moet doorzetten hoor ik het graag Want ik weet het niet meer terwijl ik ook dacht wat jij allemaal zegt met de ervaring met de oudste....
@Wellesnietes Ik denk ook dat het erg per kind verschilt. Hier was de oudste veel moeilijker dan de jongste, ook 's nachts trouwens (jongste was direct zindelijk in de nacht). Mijn schoonzus heeft 4 kinderen en de eerste 3 waren ook rond 1,5 jaar zindelijk, haar jongste is nu bijna 3 en die wil er echt nog niks van weten. Idd ook met hysterisch doen en veel drama. Met wasbare luiers gaat het zindelijk worden vaak wel sneller dan met wegwerpluiers.