Ma: hello fresh (dahl met zoete aardappel en naanbrood) Di: aardappeltortilla met chorizo en spinazie Wo: schnitzel met frietjes en sperziebonen Do: nog geen inspiratie Vrij: hello fresh (pasta pesto met zalmfilet)
Weekmenu vanaf morgen Za: Risotto met doperwtenpesto, parmaham en geroosterde cherrytomaatjes Zo: Kaasfondue Dessert: Crème caramel Ma: Quiche lorraine en rucola, walnoot, druiven salade Di: Indo pulled pork, fried rice, zoetzure paprika Wo: Pompoensoep met ahorn-bacon en knapperige salie, broodjes kroningskip Do: Kip krokant wrap met o.a. chili jam Vr: Amerikaans gekruide kiphaasjes met ahornmosterd, geroosterde zoete aardappel en in kerrieroom gestoofde maïs-paprika-bosui
Hier zijn net boodschappen gedaan voor komende dagen. Eten voor vandaag en morgen heb ik al in de koelkast staan, dus probeer vanaf zondag te plannen. Niet echt in willekeurige volgorde: Farfoucha (gekruide couscous met de draadjes van venkel) Arabische rijst met wilde spinazie en kip Zaalouk met zelfgebakken brood en gebarbecuede vis Marqat douara (stoofgerecht van orgaanvlees en groenten in pittige tomatensaus) met zelfgebakken brood "Gewone" Nederlandse macaroni met rode saus, veel groenten en kipgehakt
De risotto gaan we schrappen. Hebben onverwacht eten besteld, dus eten van vandaag schuift door naar morgen.
Vanaf maandag: - egg fried rice met kippenpoten, broccoli en een saus met ui, paprika en champignon - lasagne rolls - Griekse rijst met gehaktballetjes en komkommersalade - zelfgemaakte mcwraps - gebakken gemarineerde kipfilet, geroosterde spuitjes en puree - pasta met worst, spinazie, grof gesneden paprika, ui en champignons in een tomaat ricotta saus Op zondag eten we meestal soep of iets anders simpels (patat, brood, etc)
Hier t/m donderdag, weet nog niet precies wanneer we wat eten. - Vandaag eten we wat onderweg. - Honing/ketjap pulled chicken uit de slowcooker met rijst en broccoli - Tajine met aardappelen, gehaktballetjes en erwtjes. (Daarbij brood en Marokkaanse salade) - Friet en een broodje kroket - Spaghetti met een salade.
Klopt nu al vrij weinig meer van. Door omstandigheden toch wat dingen verandert (geschoven en geschrapt). De risotto en quiche zijn geschrapt en vervangen voor sushi en pasta pesto. Makkelijke hap dus Nu kijken of de rest van de week wel gaat lukken.
Vanaf afgelopen zaterdag: - slastamppot met vissticks - babi pangang van varkenshaas met nasi goreng en komkommer/tomaatsalade - taco's met gehakt, verschillende soorten rauwkost en dips - krokante kipstukjes uit de oven met sweetchili saus, bloemkoolrijst en rauwkost - hutspot met draadjesvlees uit de slowcooker - sperziebonen met biefstukreepjes en een tomaten/rode ui salade - spareribs uit de slowcooker met aardappelkroketjes en tuinerwtjes
Vanaf vandaag Butterchicken met naan en rijst, erwten en wortels Stoere Chili (recept allerhande) Couscous met rozijnen, chipolata worstjes en allerlei groentes Bloemkool pesto ovenschotel met pasta Hapjes (5dec) Oosterse wraps
Weekmenu vanaf vandaag: Za: pizzarette Zo: Limburgs zuurvlees en frietjes Dessert: hete chocoladepudding met limoen Ma: Quiche lorraine en rucola, walnoot, druiven salade Di: maccheroni bolognese Wo: varkenshaas met cumberlandsaus, aardappelkroketjes, geroosterde bloemkoolsalade met druiven en kaas Do: geroosterde paprika-mascarpone soep, spelt-bierbrood met kaas en ui Vr: bami goreng, sambal gehaktballen en zoetzure komkommer
Vanaf vandaag: Vandaag: Kip met boontjes Morgen: Kliekje van me moeder haar erwtensoep Maandag: Stampot Zuurkool Dinsdag: Krieltjes, Broccoli en een kip schnitzel Woensdag: Groentesoep met stokbrood Donderdag: Aardappeltjes uit de oven, Spinazie en vis Vrijdag: Frietjes Zaterdag: Pasta Zondag: Kliekje uit de vriezer
Vanaf vandaag, vrijdag weer om boodschappen. (Dagen wijzigingen waarschijnlijk nog). Vandaag: Tajin gehaktballetjes aardappels Zo: spaghetti met een salade Ma: vega burger, aardappel kroketjes, wokgroentes Di: Tagliatelle met oa kip, cherry tomaatjes, champignons en pesto. Wo: Eet ik op mijn werk, las iets over een vegetarische soep en broodjes. Do: rode curry met rijst en naan.
Zijn ze ook! Ik gebruik dit recept: https://www.eetspiratie.nl/sambal-gehaktballen-uit-de-slowcooker/
Vind ik wel meevallen. Maar je kan ook gewoon minder sambal doen dan in het recept staat. Dan zijn het misschien niet meer echt sambalballen, maar de smaken zullen nog steeds wel lekker zijn.
Goed idee, bedankt! Ga ze snel proberen, maak meestal kip of rund uit de slowcooker dus ben erg benieuwd naar dit recept.
Vanaf vandaag: - boerenkool met rookworst en spekjes - traybake met kip, zoete aardappel, paprika - faijta's met biefstuk - pindakip uit de slowcooker met fried rice ( maak ik voor het eerst dus ben benieuwd), sperzieboontjes en komkommersalade - zelfgemaakt broodje cheeseburger met bacon en een salade - spaghettisaus met gehaktballetjes uit de slowcooker en rauwkostsalade
Komende week: Za: Risotto met doperwtenpesto, parmaham en geroosterde cherrytomaatjes Zo: In eendenvet geroosterde aardappeltjes, Bretonse gehaktbal, gesmoorde prei in rodewijnmarinade Dessert: warme chocoladepudding met limoen (was vorige week gepland, maar dat werden zelfgemaakte mango-framboos ijslolly's) Ma: kabeljauw a la puttanesca met ribbelfrietjes en salade met geroosterde paprika Di: kip stroganoff met aardappelpuree met gepofte knoflook en een komkommersalade Wo: kerstdiner van jongste kinderen (wij eten pizza, maaltijdsalade, oid) Do: Jamaicaanse kipcurry met zoete aardappel Vr: Thaise kippensoep (slowcooker) en bloemkooltaart van Ottolenghi