Jouw favo soort brood?

Discussie in 'De lounge' gestart door Nina Sanders, 13 dec 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.370
    21.751
    113
    Dat ligt er maar net aan welk brood ik maak, als ik bepaalde soorten platbrood maak, of sodabrood, dan is dat zonder gist en die zijn inderdaad compact. Nederlands brood, bolletjes, batbot (wordt in de pan gebakken ipv de oven) of een groot rond brood uit de oven (etc) zijn daarentegen wel luchtig, door het gebruik van gist. Qua recepten: ik vind die van Levine echt een aanrader! (http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com, ze heeft ook een paar broodbakboeken) en het basisrecept voor brood van Teunie is ook wel iets voor beginners: https://eenvoudigleven.blogspot.com/2008/07/brood-bakken.html?m=1
     
    MamavanLieverd vindt dit leuk.
  2. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.394
    5.298
    113
    En het meel, kopen jullie dat online bij een molen oid, of werken de pakken van de supermarkt ook om mee te beginnen?
     
  3. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.370
    21.751
    113
    Meel uit de supermarkt gaat prima hoor. Sterker nog, in NL vond ik het bloem van Lidl (voor wit brood) fijner dan die van de molen. Molen was niet dichtbij voor ons (geen auto) en kocht daarom meel (dus de volkorenversie) gewoon bij AH.
     
    MamavanLieverd vindt dit leuk.
  4. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.654
    2.101
    113
    Ik maak veel brood zelf.
    Favorieten hier zijn pompoenpitten brood, lekker donker (met rosbief, peper, zout, beetje mayo, pijnboompitjes en rucola)
    Rozijnenbrood met goede belegen kaas.
    Knoflookbrood met zongedroogde tomaatjes, olijven (lekker met zelfgemaakte pesto/tappenade)
     
    NiVa0230, citroenrasp en Lynx vinden dit leuk.
  5. LMSB

    LMSB Fanatiek lid

    24 feb 2017
    3.994
    3.321
    113
    Zo donker mogelijk met pitten en zaden. En dan lekker boter en kaas erop. En heeeeel af en toe haal ik wel eens een vers wit brood. Die wordt dan gegeten met pure hagelslag :oops:
     
  6. Lynx

    Lynx VIP lid

    19 jul 2008
    8.696
    2.511
    113
    Ja dit, met stip op 1!
    En maisbrood en zonnebloempittenbrood.
     
  7. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.370
    21.751
    113
    Dat is dan waarschijnlijk een parfum ;) Gebruiken ze op de broodafdeling van supermarkten ook.
     
  8. Cindy1977

    Cindy1977 VIP lid

    12 mei 2017
    7.933
    12.187
    113
    Ow echt? Nou, weer wat geleerd dus :D
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  9. Philou

    Philou Fanatiek lid

    20 apr 2019
    1.923
    5.836
    113
    Verse witte bolletjes van de bakker hier. Worden altijd zonder beleg gegeten, zo lekker!
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  10. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    13.672
    18.742
    113
    Vrouw
    Van gewoon brood een tijgerbrood.
    Lekker dikke sneden, beetje olie en pezo op.
    En verder ben ik gek op stokbrood en pistolets.
     
  11. YaelStone

    YaelStone Fanatiek lid

    5 aug 2019
    2.439
    4.367
    113
    Altijd volkorenbrood.
     
  12. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.952
    33.616
    113
    Wat is pezo?
     
  13. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.952
    33.616
    113
    Bij Albert Heijn bakken ze in de winkel vaak appeltaart zodat het lekker ruikt en je dus iets koopt
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  14. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    13.672
    18.742
    113
    Vrouw
    peper en zout.:roflmao:
    Leek heel wat e :D
     
    NiVa0230, citroenrasp, Iertje81 en 2 anderen vinden dit leuk.
  15. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.394
    5.298
    113
    Dat doe je dan toch ook maar 1x met het brood toch? Droogt zo vreselijk snel uit vind ik.... De pecan caramelkoeken van de ah vind ik wel heerlijk, die bestel ik elke week :D
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  16. Roodborstj

    Roodborstj Actief lid

    17 mei 2020
    274
    265
    63
    Vrouw
  17. cherrytomaatjes

    cherrytomaatjes Fanatiek lid

    30 mrt 2018
    1.807
    1.786
    113
    Vrouw
    Bruin brood met lekker veel pitjes, liefst pompoenpitten. I like!! Oh en Italiaanse bollen rijk belegt met.... vanalles
     
  18. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.299
    10.267
    113
    Ooooohhh hmmm ik kan niet kiezen. Mijn man bakt ons brood en we plaatsen dan altijd een bestelling bij een molen via internet. De arme pakketbezorger vroeg zich laatst al af wat we gekocht hadden. :oops:

    Zonnebloembrood, bijna alle soorten bruin brood, stokbrood, foccacia, pizza etc.
    Mijn man maakt het allemaal met de hand. We bakken in broodvormen, zelf vormen zoals een stokbrood maar ook in een Dutch oven.

    De geur ook van vers brood hmmmm zo lekker.

    We gaan binnenkort ook eens proberen of we croissants kunnen maken, nieuwe uitdaging
     
  19. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    8.175
    4.485
    113
    Eigenlijk net als bij chocolade....al het brood is heerlijk!

    Melkwit, uit de broodrooster met boter en jam. Multigranenbrood met allemaal lekkere zaden erdoor, heerlijk met wat kaas. Harde bolletjes, zachte bollen, goede croissants, en in deze tijd kerststol met noten vruchten en echte spijs mmmmm allemaal heerlijk!
     
  20. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    13.672
    18.742
    113
    Vrouw
    Één vraagje.
    Wat word er met de rozijnen gedaan, die in jullie rozijnenbroden zitten?
    Daar zit zo een specifieke smaak in, maar hoe komt dit?

    En ook, zijn er veel verse bakkers in Nederland of word brood voornamelijk in de supermarkt gekocht?
     

Deel Deze Pagina