Worstenbroodjes zijn áltijd feestelijk Maar goed, hartige taartjes in muffinvormpjes? Van die mini harde broodjes met roerei?(evt met zalm, jak) Kleine shotglaasje met een leuke soep, evt me een garnaal eraan of een prikker dwars erop met toast oid
- minipizzaatjes - zalmhapjes in bladerdeeg - mini kipsaté of kaasbroodjes - mini pannenkoekjes - mini omelet (eigenlijk allemaal kleine gerechtjes)
Volgens mij zijn worstenbroodjes in Brabant een hele traditie geworden om ze te eten tijdens de kerstdagen/nachtmis/kerstavond Of ze feestelijk zijn, weet ik niet. Dat zal wel voor iedereen verschillend zijn, maar je kunt ze ook 'ombuigen' naar feestelijk
Ik had nog niet gereageerd omdat mijn ‘creatieve’ brein me hier wel in de steek laat. Want ik snap niks van de combinatie warme brunch en dat buiten op eten, staand, in de winter (sorry ts). Zo vond ik worstenbroodjes juist wel een goed idee (ik ben dan ook Brabantse van oorsprong) Maar misschien ook een wat luxer bittergarnituur met lekkere dips. Ik heb bv kroketjes gemaakt van confit de canard voor een voorgerechtje met kerst (met een sinaasappel-mosterdmayo). Of een wat luxere soep in kleine mokken serveren, bv een doperwten’cappuccino’. Bladerdeeghapjes kunnen volgens mij ook altijd. Of misschien wat luxere tosti’s met brie en honing, of manchego en chorizo, of tuna melt. Of een grote pan met stoofvlees en dan serveren met stokbrood.
Stoofpotje? Een restaurant hier in de omgeving had een wandeltocht georganiseerd en na de tocht kon je aan een statafel en wildstoofpot eten. Beetje gegrilde groenten erbij en aardappelpuree en twee stoofpeertjes. Was heel lekker!
Ja in t kader van corona gaan we het zo doen . Luxe tosti ook goed idee, niet teveel werk, veel kindjes
En wij juist wel met kerst omdat m’n moeder er vandaan komt en m’n opa en oma echte Brabantse waren Wonen nu in het westen hoor.
Tsss, naar de kerk op kerstavond, kom je thuis, oven aan en worstenbroodjes erin, zo zijn we toch allemaal opgegroeid? Ik dacht dat ik de enige Brabantse ben die niet van worstenbroodjes houd.... En ook nog eens niet dol ben op Bossche bollen, ik lust ze wel, maar ik heb liever wat anders, haha. Geen wonder dat ik uit Brabant ben gevlucht
@Adje ik lees altijd je comments over eten/koken enzo, volgens mij ben jij echt een ster in de keuken! Wou ik even zeggen.