Ik zit even vast.. wij gourmetten nooit maar we hebben nu een gourmetschotel van de slager gekregen. Ik wil de jongens pannenkoeken laten bakken, maar wat erbij qua groentes? Aardappeltjes heb ik reeds liggen.
Plakjes champignon, ringetjes prei en bosui, stukjes paprika... en niet te vergeten een rijke groene salade ernaast. Cherrytomaatjes ook lekker om mee te vallen met veel dingen. Je kan plakken courgette en aubergine op de plaat leggen als je ruimte over hebt. (Aubergine goed laten garen met een beetje kruiden en olie) Bij gourmetten hoort absoluut, naast pannenkoekjes, ook omeletjes! Daar kan je lekker groente in doen.
Wij gourmetten altijd (naast het vlees) met doperwten en wortels, paprika, uien, champignons, prei, Komkommer en rijst erbij. En ook aardappelschijfjes, eieren, salades en pannenkoekbeslag.
Qua groenten om te bakken heb ik altijd paprika, champignons en courgette (in plakken). Los erbij ook nog altijd een groene salade, komkommer, tomaatjes en vaak nog een huzarensalade oid.
Hier bakken de kinderen altijd omeletjes. En qua groente hebben we vaak uitjes, champignons, paprika, etc om te bakken. En voor zo te eten hebben we er ook altijd allerlei rauwkost bij staan. Stokbrood met kruidenboter erbij en ook wel eens van die mini afgebakken broodjes als we mini hamburgertjes hebben (AH heeft die bijvoorbeeld).
Geen aardappels. Wel stokbrood, kruidenboter, paprika, champigons, schijven ananas met plakje kaas erop, gamba's, komkommer, tomaatjes. Eigenlijk precies hetzelfde als bij een bbq in de zomer.
Huzaren/aardappel/rundvlees salade Tomaatjes/komkommer Brie ( dit doe ik soms opneem varkensfiketlapje als het is gebakken. Even in het pannetje, beetje honing erop en laten smelten, daarna op je bord nog wat pijnboompitten erover heen ) Gebakken uitjes en satesaus ( voor een sate’tje ) Stokbrood met kruidenboter/zeezoutboter Rauwkost met dip
Wij ook nooit aardappelen maar nu met kerst wilde ik van die kleine rosti rondjes doen.. Lijkt me wel lekker.. daarnaast uien, paprika, ei, salades, komkommertjes, stokbrood en sausjes.. wil nog wel wat meer extra’s met kerst dus ik hou dit topic in de gaten!
Paprika, champignon en courgette deed mijn moeder er standaard altijd bij (van wat ik me kan herinneren). En inderdaad ook geklutst ei en pannenkoekenbeslag. Zelf gourmetten wij ook nooit, Ken het alleen van toen ik nog bij mijn ouders woonde. Dus anderen hier hebben vast betere ideeën.
Bij mn schoonouders staat er ook altijd rösti op de tafel,niet die rondjes maar die andere zak van Aviko.
Wij hebben meestal mini pannekoekjes of poffertjes erbij Ananas, perzik uit blik Paprika,champignons,komkommer Stokbrood met smeersels Salade Wij hebben bij de slager een schotel besteld, daarbij halen we nog wat speklapjes(voor dochter), hamburger (jongste eet alleen dat) lamskoteletten en vis.
Voor niet op gourmetstel maar erbij Perziken op sap Appelcompote Stokbrood Satesaus op warmhoudplaatje Kruidenboter Sausjes Cherrytomaatjes Komkommer Hamburgerbroodjes Voor op de gourmet Champignons, paprika, (bos)ui Vlees / vis / vega Halloumi In een pannetje nacho chips en kaas Aardappeltjes
Veel topideeen. Ik ga hier zeker wat mee doen!!! Boodschappenlijstje ga ik nu maken, zodat morgen de boodschappen besteld kunnen worden.
Ik ga voor de dag erna een rostirondje(de grote) met een toefje truffelmayonaise en daarop een romanescu bloemkooltje. Lijkt me ook erg lekker. En dan carpacciorollade van de Albert heijn erbij
Stokbrood met kruidenboter/salades en verschillende vruchtjes. Soms zelfs als bowl (geen idee eigenlijk hoe je dat schrijft). Verder gewoon veel vlees
Voor mij is het ook jeugdsentiment hoor. Met zn zestienen in opa's en oma's kleine woonkamer, alle meubels aan de kant, geïmproviseerde tafels, drie gourmetstellen aan en een wedstrijdje wie het hoogste omeletje maakte zonder m te verbranden, en onvermijdelijk de fikkende stokbroodjes... een grote vrolijke chaos!