Heel suf.... wat bij de gourmet

Discussie in 'De lounge' gestart door goblins, 21 dec 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. goblins

    goblins Fanatiek lid

    27 okt 2013
    3.591
    3.222
    113
    ministerie van defensie
    Swifterbant
    Ik zit even vast.. wij gourmetten nooit maar we hebben nu een gourmetschotel van de slager gekregen.

    Ik wil de jongens pannenkoeken laten bakken, maar wat erbij qua groentes?
    Aardappeltjes heb ik reeds liggen.
     
  2. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    9.180
    10.724
    113
    Plakjes champignon, ringetjes prei en bosui, stukjes paprika... en niet te vergeten een rijke groene salade ernaast. Cherrytomaatjes ook lekker om mee te vallen met veel dingen. Je kan plakken courgette en aubergine op de plaat leggen als je ruimte over hebt. (Aubergine goed laten garen met een beetje kruiden en olie)
    Bij gourmetten hoort absoluut, naast pannenkoekjes, ook omeletjes! Daar kan je lekker groente in doen.
     
  3. Summerbelle

    Summerbelle Niet meer actief

    Wij gourmetten altijd (naast het vlees) met doperwten en wortels, paprika, uien, champignons, prei,
    Komkommer en rijst erbij. En ook aardappelschijfjes, eieren, salades en pannenkoekbeslag.
     
  4. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    19.080
    17.052
    113
    Qua groenten om te bakken heb ik altijd paprika, champignons en courgette (in plakken).

    Los erbij ook nog altijd een groene salade, komkommer, tomaatjes en vaak nog een huzarensalade oid.
     
  5. spruitje80

    spruitje80 Fanatiek lid

    5 jul 2016
    4.697
    4.306
    113
    noord holland
    Hier bakken de kinderen altijd omeletjes. En qua groente hebben we vaak uitjes, champignons, paprika, etc om te bakken. En voor zo te eten hebben we er ook altijd allerlei rauwkost bij staan. Stokbrood met kruidenboter erbij en ook wel eens van die mini afgebakken broodjes als we mini hamburgertjes hebben (AH heeft die bijvoorbeeld).
     
  6. Jessi79

    Jessi79 Fanatiek lid

    4 jan 2012
    4.815
    2.674
    113
    Geen aardappels. Wel stokbrood, kruidenboter, paprika, champigons, schijven ananas met plakje kaas erop, gamba's, komkommer, tomaatjes. Eigenlijk precies hetzelfde als bij een bbq in de zomer.
     
  7. Malbec

    Malbec VIP lid

    5 apr 2020
    5.755
    7.854
    113
    Vrouw
    Huzaren/aardappel/rundvlees salade
    Tomaatjes/komkommer
    Brie ( dit doe ik soms opneem varkensfiketlapje als het is gebakken. Even in het pannetje, beetje honing erop en laten smelten, daarna op je bord nog wat pijnboompitten erover heen )
    Gebakken uitjes en satesaus ( voor een sate’tje )
    Stokbrood met kruidenboter/zeezoutboter
    Rauwkost met dip
     
    lovemy2kids vindt dit leuk.
  8. lovemy2kids

    lovemy2kids Fanatiek lid

    3 nov 2010
    2.458
    1.407
    113
    Wij ook nooit aardappelen maar nu met kerst wilde ik van die kleine rosti rondjes doen..
    Lijkt me wel lekker..
    daarnaast uien, paprika, ei, salades, komkommertjes, stokbrood en sausjes..
    wil nog wel wat meer extra’s met kerst dus ik hou dit topic in de gaten!
     
  9. lovemy2kids

    lovemy2kids Fanatiek lid

    3 nov 2010
    2.458
    1.407
    113
    die brie ga ik proberen! Mijn jongste is DOL op brie!
     
    Malbec vindt dit leuk.
  10. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.399
    21.792
    113
    Paprika, champignon en courgette deed mijn moeder er standaard altijd bij (van wat ik me kan herinneren). En inderdaad ook geklutst ei en pannenkoekenbeslag. Zelf gourmetten wij ook nooit, Ken het alleen van toen ik nog bij mijn ouders woonde. Dus anderen hier hebben vast betere ideeën.
     
  11. Malbec

    Malbec VIP lid

    5 apr 2020
    5.755
    7.854
    113
    Vrouw
    Ja echt lekker! Op zalm doen we nog wel eens een notenkaasje, ook lekker! :)
     
  12. Candy01

    Candy01 Fanatiek lid

    4 jan 2018
    1.078
    596
    113
    Vrouw
    Mini kaassoufles, paprika, champignons, ui, komkommer, tomaatjes, ei, kaas, krieltjes, courgette .
     
  13. Loesje1988

    Loesje1988 Fanatiek lid

    24 nov 2019
    1.525
    1.563
    113
    Vrouw
    Bij mn schoonouders staat er ook altijd rösti op de tafel,niet die rondjes maar die andere zak van Aviko.
     
  14. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.545
    3.057
    113
    Wij hebben meestal mini pannekoekjes of poffertjes erbij
    Ananas, perzik uit blik
    Paprika,champignons,komkommer
    Stokbrood met smeersels
    Salade


    Wij hebben bij de slager een schotel besteld, daarbij halen we nog wat speklapjes(voor dochter), hamburger (jongste eet alleen dat) lamskoteletten en vis.
     
  15. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.148
    3.392
    113
    Vrouw
    Voor niet op gourmetstel maar erbij
    Perziken op sap
    Appelcompote
    Stokbrood
    Satesaus op warmhoudplaatje
    Kruidenboter
    Sausjes
    Cherrytomaatjes
    Komkommer
    Hamburgerbroodjes

    Voor op de gourmet
    Champignons, paprika, (bos)ui
    Vlees / vis / vega
    Halloumi
    In een pannetje nacho chips en kaas
    Aardappeltjes
     
    Waxinelichtjes vindt dit leuk.
  16. goblins

    goblins Fanatiek lid

    27 okt 2013
    3.591
    3.222
    113
    ministerie van defensie
    Swifterbant
    Veel topideeen.

    Ik ga hier zeker wat mee doen!!! Boodschappenlijstje ga ik nu maken, zodat morgen de boodschappen besteld kunnen worden.
     
  17. goblins

    goblins Fanatiek lid

    27 okt 2013
    3.591
    3.222
    113
    ministerie van defensie
    Swifterbant
    Die laatste zin.... doen we ook niet.. .....
    Whahahaha
     
  18. goblins

    goblins Fanatiek lid

    27 okt 2013
    3.591
    3.222
    113
    ministerie van defensie
    Swifterbant
    Ik ga voor de dag erna een rostirondje(de grote) met een toefje truffelmayonaise en daarop een romanescu bloemkooltje.
    Lijkt me ook erg lekker.

    En dan carpacciorollade van de Albert heijn erbij
     
  19. Striae

    Striae Fanatiek lid

    16 jul 2020
    1.567
    1.073
    113
    Stokbrood met kruidenboter/salades en verschillende vruchtjes. Soms zelfs als bowl (geen idee eigenlijk hoe je dat schrijft). Verder gewoon veel vlees :D
     
  20. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    9.180
    10.724
    113
    Voor mij is het ook jeugdsentiment hoor. Met zn zestienen in opa's en oma's kleine woonkamer, alle meubels aan de kant, geïmproviseerde tafels, drie gourmetstellen aan en een wedstrijdje wie het hoogste omeletje maakte zonder m te verbranden, en onvermijdelijk de fikkende stokbroodjes... een grote vrolijke chaos!
     
    citroenrasp vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina