@GossipGirlxoxo , kijken naar de aanbiedingen voor frisdrank is wel echt een goede. Zelf drinken we hier enkel coca cola, coca cola zero en fanta zero. We willen niet besparen hierop. Mijn man drinkt flessen, ik wil blikjes. Hier kwam het goedkoper uit als ik blikjes nam omdat ik het dan hou op één blik per dag (voor mijn gezondheid ook), maar dan is de fles dus niet snel genoeg leeg en ik vind de bruis heel belangrijk. Maar in de colruyt bv. in Vlaanderen betaal je soms 70 cent per blik, en soms dan weer 55 cent. Als je dan 100 blikken koopt is dat een enorme besparing! Zo ook met de fanta zero, die staat soms aan -30 % dan kopen we ineens veel in. Wat ik ook vaak doe is kijken naar de prijs per kilo of per liter. Dat vergelijkt gemakkelijker. Zo is bv. de côte d'or chocolade veel goedkoper in grote tabletten dan bv. die enkele repen. En dat is iets wat dan weer niet slecht wordt. Flessen van 2 l water zijn ook veel goedkoper. Mooie doelstelling! (en blij je te lezen, bedacht me gisteren plots dat ik je precies al even niet meer had gelezen )
Ben het gedeeltelijk met je eens. Maar moet echt heerlijk zeggen.. ik vind vlees van de slager toch écht veel lekkerder dan van de Lidl of welke andere supermarkt dan ook. Niet om uit de hoogte te doen, zeker niet hoor! Maar je proeft wel degelijk verschil. @GossipGirlxoxo misschien een tip. Wij bestellen bij de slager vlees voor een kwartaal en gooien dat in de vriezer ( rund, gehakt, kip ) misschien kun je eens rondvragen bij een slager en krijg je dan korting? Bij ons komt hij het zelfs thuis bezorgen ( ingevroren al )
Ik denk dat je je doel helder moet hebben. Waarom wil je minderen? - je wil geen extra winkels bezoeken - je wil kwalitatief lekker eten Maar is milieu of gezondheid ook een doel? En dan denk ik dus aan de frisdrank. Mag je gewoon zelf weten dus absoluut niet aanvallend bedoeld. Ik geef ook makkelijk 300 per week uit en wil daar zelf totaal niet op besparen. Nu heb ik wel een gezin van 6 en daarnaast koop ik alleen biologisch eten ( en dan niet van de Appie want ik let ook op palmolie vrij en wil ook geen plastic verpakkingen ). Plastic vrije luiers en luier doekjes, wijn van de slijter. Aan bio groente en fruit gaat er hier voor zeker € 80/ week doorheen. Ook alle verzorgings producten en make up dingen zijn plastic vrij en kosten allemaal een stukje meer en dan wederom voor 6 man. Vlees koop ik alleen van echt wild en soms wat duurzame vis. Zuivel en kaas ook van een biologisch handelaartje. Tis ook best een werk dat boodschappen doen van mij. Ondanks de kosten wil ik dus echt niet anders. Nouja, mits ik ooit zou kunnen moestuinen maar daar moet ik nog even tijd voor vinden.
Die koffie dan weer zonder suiker gelukkig En ik koop van die mini blikjes 150ml (maar in verhouding wel weer duurder) omdat ik met normale blikjes nog vaak halve blikjes weg gooide. Maar man drinkt denk ik thuis alleen al zo een 6 koppen koffie per dag en qua blikjes moet ik schatten maar dat zijn er ook wel 6 op een avond denk ik. Denk dat je gelijk hebt dat het een kwestie van doen is. Gewoon doen. Na de "feest" dagen ga ik ervoor.
Zolang alle leidingen niet vervangen zijn vanaf de hoofdleiding gaat een water filter niet helpen. Er is wel een buitenkraan 3 straten verderop waar schoon water uit komt maar dat gaat met echt te ver.
Mijn ervaring met diverse winkels afgaan is in diverse winkels impuls aankopen doen en met heel veel dubbele dingen thuis komen en dus veel duurder uit zijn. Heb ik vorig jaar eens een paar weken getest maar dat werkte voor geen meter. Ik heb nogal moeite met me aan een lijstje te houden.
Altijd goed om jezelf een beetje uit te dagen! Er is al heeeel veel genoemd en ik heb niet alles gelezen maar mss nog als tip om te minderen met dierlijke producten. Gezonder en sowieso goedkoper. Kan t dan alleen maar weer waarderen dat je die producten wel bij een kleine ondernemer koopt! En misschien nog als idee om de rest van je gezin mee te krijgen; een spaarpotje voor wat je bezuinigd en daar een leuk doel aan hangen!
Niet zo gek, da's namelijk het doel van reclames. Alleen de één is daar gevoeliger voor dan een ander. Wij kopen ook bij verschillende winkels, niet zozeer ivm aanbiedingen. Maar de meeste winkels zitten in de buurt dus dat scheelt.
Wij zijn een gezin met 2 pubers maar ik red 150 euro per week prima. Hier drinken we alleen frisdrank als we patat halen of met een verjaardag. Verder alleen thee, koffie, water of soms limonade door de jongste. Wel zijn we gek op spa rood, dus dat haal ik 2 flessen per week. Verder eten we gewoon... nu helemaal met de corona, bewegen we weinig dus hoeven we ook niet meer te eten. Wij hebben per 2/3 dagen gewoon 2 soorten vleeswaren, anders vind ik het te lang liggen en we eten ong pond kaas per week. We eten 2x per week aardappels, verder vooral rijst. Brood eten we veel met die pubers; er gaan rustig 8 broden door. Wij hebben 2 winkels naast elkaar, waarvan ik het overgrote deel bij de AH haal en de aanbiedingen bij de andere. Ik ga niet meer naar de lidl, kwaliteit is niet zo goed, alleen van het groente en fruit.
Milieu en gezondheid zijn geen doel, maar is mooi meegenomen. En sommige tips zijn qua gezondheid vaak niet haalbaar. Gesneden groente zal het blijven omdat ik mijn energie liever steek in spelen met dochter dan snijden van groente bijvoorbeeld. Maar met andere tips kan ik zeker wel wat. Het vele weggooien vind ik doodzonde dus dat is een kwestie van minder kopen en iedereen hier in huis leren dat op.= op niet het einde van de wereld betekend.
Het ligt er dan wel weer aan hoe je dat aanpakt. Ik maak zelf wel eens vleesvervangers (tofu/seitan/grillworst) al eten we op de meeste vega(n) dagen gewoon peulvruchten in pure vorm. Dan scheelt het wel tov vlees. Ook maak ik soms plantaardige melk/kaas. Maar als je dure vlees- en zuivelvervangers gaat kopen dan kan je budgettechnisch gezien beter kip eten en zuivel drinken. (Nu laat ik het milieu en gezondheid even buiten beschouwing aangezien het hier over geld gaat).
Hier koop ik ook wel gesneden groente hoor of aardappels, scheelt mij gewoon tijd. Verder is het idd minder, hier eten we in de spaghetti 300gr rundergehakt en 250 gr champignons en nog 2 paprika en courgette. Ook kook ik 250 gr spaghetti en niet meer, het is echt genoeg. We eten vaak nog wat rauwkost of fruit erna.
Had echt geen idee dat groenten snijden zoveel tijd/werk kost voor sommigen. Is bij mij in het uiterste geval binnen een paar minuten gebeurd. En dan gebruik ik niet eens mijn foodprocessor. Misschien scheelt het dat ik koken leuk en ontspannend vind. Maar ook als ik wel alles in voorverpakt en -gesneden in plastic zou willen, hier heb je sowieso weinig keuze wat dat betreft.
Eens hoor, ik vind het gemak niet opwegen tegen het prijsverschil. En gesneden groenten hebben vaak zo'n bijsmaakje, en bv zo'n pastapakket is vaak vooral ui en prei. Nou dat regel ik zelf wel. Mijn tip in dit kader: goede messen! Met een fijne stevige dunschiller en een paar grote koksmessen kan ik alle pompoenen, knolselderijen en zoete aardappels makkelijk de baas. En voor het echte bulkwerk heb ik een keukenmachine en brunoise snijder
Dat is hier ook nog wel een dingetje. Inschatten hoeveel ongekookte pasta, rijst of aardappelen nodig zijn. Dat is iets wat ik na al die jaren nog steeds slecht in kan schatten. Meestal schat ik teveel in.
Voor mij gaat het niet om de tijd maar om de handeling/beweging die energie kost en pijn gaat doen. Dat heb ik er niet voor over. Dan steek ik liever die energie fit en zonder pijn in spelen met dochter.
Mijn beste tip is dat dit geen goed idee is als je voor langere tijd de gewoontes wil veranderen is dit een veel te grote stap. Ik zou ding voor ding aanpakken Dus bijvoorbeeld eerste 2 weken kleine dingen weglaten, een paar grote flessen en de andere helft gewoon pakjes en blikjes zo steeds elke week of 2 weken iets veranderen. Bij mij lukte het toen beter ipv alles ineens minder en anders want dat was best lastig.
Zit wat in maar wil wel echt graag vanaf 1 januari met mijn boodschappen rekening gaan werken waar ik een max. Bedrag per week op stort. Op jouw maniet zou ik dan nog even beginnen met een wat hoger budget en dat langzaam afbouwen.
Zeker, budgettechnisch doelde ik inderdaad meer op dierlijke producten vervangen door noten/peulvruchten. Vleesvervangers zijn vaak prijziger.
Gewoon de weegschaal erbij. Je eet vaak meer pasta dan nodig waardoor je ook minder groente eet. 50-80 gram pasta 100-150 gr aardappels 100gr gekookt en 150 gr gebakken) 1 / 1,5 beker rijst (kinderplastic beker) geen idee hoeveel het is. Vlees hou ik 100 gr pp aan, soms minder zoals met pasta en soms meer zoals met biefstuk. Liever een goed stuk vlees en minder dan meer en slechte kwaliteit...