Wij eten normaal gesproken de ene kerstdag bij mijn ouders en de andere kerstdag bij schoonouders, maar nu helaas door quarantaine niet mogelijk. We gaan nu gourmetten met gezin en andere kerstdag denk ik lekker simpel pizza of patat. Verder lekkere broodjes besteld voor ontbijt en lunch.
Ik ben team schoonouders: soep is altijd goed! En je kan er lekker veel groente in kwijt als tegenhanger voor je fastfood.
Ik ben ook altijd in voor soep, maar i.c.m. vette hap no thanks! Gegarandeerd dat ik de rest van de avond kotsmisselijk ben.
Nee, geen soep voor patat of pizza. Wij zouden de carpacciorollade eten van de Albert heijn, maar deze is niet geleverd.... productieproblemen..... (auto-correct maakt erectieproblemen van dit woord, whahahaha) Net bij de slager geweest maar daar stonden 15 mensen buiten in de rij.... Zo vervelend als mij geliefde maaltijd niet geleverd wordt.... en nu wat anders verzinnen... Zucht......
Heerlijk toch? Mijn moeder neemt eerste kerstdag twee bakken hertog ijs mee en het zou zomaar kunnen dat hier tweede kerstdag ook een vienetta op tafel komt
2e Kerstdag rollade van rund bij schoonouders en afsluiten met die geëikte boring Viënetta... die ik altijd laat staan.
Ik vergeet dus altijd een dessert... Ben net boodschappen gaan doen en kom met alles thuis behalve dessert (nooit viënetta trouwens). Als ik zin heb morgen misschien nog even naar de winkel dan.
Ook hier ligt er een Viennetta in de diepvries Ik snap trouwens nooit zo goed wat er zo erg / burgerlijk / saai is aan gerechten die blijkbaar al jaren gegeten worden door hele volksstammen en die mensen ook nog lekker vinden ook Dat je het zelf niet lekker (meer) vindt, betekent toch niet direct dat een ander dan maar saai / burgerlijk eten eet?
Eerste kerstdag eten we bij zwager en schoonzus en hun kinderen. Kalkoen, aardappeldingetjes uit de airfryer en sperzieboontjes. Lekker toetje na. Tweede kerstdag zijn we thuis en krijgen dan geen bezoek, we gaan met z'n vijven gourmetten.
Haha dit. Wij vieren geen kerst maar vroeger bij mijn ouders ging het vaak zo: gourmetten-chinees-zelf (uitgebreid) koken. Hier eten ze met feestdagen ook standaard bepaalde gerechten. En zelf kook ik ook vaak dezelfde dingen met feestdagen. Wel gerechten die wat feestelijker zijn dan normaal maar het hoeft van ons niet heel erg origineel te zijn/ieder jaar iets anders. Vind het juist wel wat hebben om bepaalde dingen altijd en alleen op feestdagen te eten, en op die manier houden m'n kinderen er (hopelijk) leuke herinneringen aan over.
Ik denk dat dat ook ligt aan wat je gewend bent. Wij eten ieder weekend een uitgebreid zelfgemaakt dessert. Dus een viennetta van de winkel met kerst zou hier best wel raar en ook behoorlijk saai zijn. Ik heb vandaag een zelfgemaakte soort van viennetta in de vriezer gedaan voor tweede kerstdag. En zelfs dat vind ik eigenlijk een beetje saai
Weet je wat ik vind? Stel je nou eens voor dat je lievelingsgerecht frikandellen met patat en appelmoes is. Kun je dat toch ook met kerst eten als jij dat wil? En die Viennetta: vindt ik ook best een keer lekker, eet het ook alleen met kerst Net zoals ik me op oudjaarsdag/tijdens de jaarwisseling volprop met oliebollen
Nou, dat ja! Wij aten vroeger met Kerst bijna altijd rollade en stoofpeertjes, dat vind ik lekker, maar ook leuk om nu zelf te maken met Kerst. Kids verheugen zich er al helemaal op, geweldig toch
In jouw geval kan ik me dat wel voorstellen ja Ik ben niet zo'n keukenprinses (koken is niet bepaald mijn hobby) En hou zelf ook niet echt van Viennetta, man wel (van vroeger uit, met Kerst ) en de kids inmiddels ook. Dan denk ik, mooi laten gaan, als zij dat lekker vinden met Kerst, helemaal prima
Mijn moeder maakte trouwens altijd van die aardappelroosjes met kerst, soms zelfs uit de diepvries Dat maakt wel dat ik die dingen nog steeds heel feestelijk vind haha.
Er is niks lekkerders dan een Viënetta! Daar mogen ze van mij de voor- en hoofdgerechten voor laten hoor. Gewoon drie dagen Viënetta eten, jammie!