Wij eten een absurd duur stukje vlees. Wagyu ribeye a5. Was ivm de mooie opslag van mijn man, normaal zouden wij uit eten gaan om dat te vieren. Dan maar zo. Met gevulde champignons en tomaatjes uit de oven en verse friet. En lekker toetje
Heel saai macaroni met veel groente erin. Komende dagen gaan we zoveel eten en snoepen Dus wilde nog even iets normaals eten.
Tip; van Danerolle (waar ook de croissantjes van zijn) in dat blik wat je moet draaien, de pizzabodempjes. Suuuuuuperlekker! Naar mijn idee veel 'echter' deeg dan zo'n kant en klare rol waar je die rondjes uit moet steken.. Of de diepvriesvariant. Hier vandaag voor de 2e keer ge-pizza-retted
Een voor mijn doen sober kerstdiner, maar wel lekker en kindvriendelijk. En eigenlijk ook wel eens fijn om niet hele dagen vooraf in de keuken te hebben doorgebracht. Wij eten: Voorgerecht: Kroketje van confit de canard op een bedje van waterkers met sinaasappel-mosterd mayonaise Hoofdgerecht: Varkenshaas (sous vide) met champignonroomsaus en/of peper-roomsaus, Ziggy fries, verse appelmoes met steranijs (slowcooker) en aspergetips in spek uit de oven Nagerecht: Karamelparfait met pecannoten-crumble en witte chocolade
Vooraf bladerdeeg bakjes met paddestoelen ragout Kiprollade uit de oven op Italiaanse wijze op een bedje van courgette, paprika en ui Daarbij stoofperen, haricoverts in spek, appelcompote. Verder nog gekruide rosti rondjes (gewone aardappel) en pomme duchess van zoete aardappel. Wel alles home made. Als dessert een hangop trifle met speculoos en kersen
Kind 1: brood met smeersels, meloen met ham , steak tartare en ijs met macarons en slagroom. kind 2 ipv: steak tartare carpaccio en de rest hetzelfde man : als hoofdgerecht dan konijnenbout gestoofd in rode wijn met wortel en champignons. Ik: foie gras met vijgen , portsaus en gekaramelliseerde appel. Als dessert een kaasplankje.
Gewoon couscous vandaag. De bouillon met groenten had ik nog (laatst een dubbele hoeveelheid gemaakt) en moet er dus alleen nog couscous bij stomen.
Ja tis een foto en hier uploaden lukt dus niet. Dus even uit m’n hoofd zo; 500 gram witlof 700 gram voorgekookte krieltjes 2 bakjes hamblokjes 3 eieren 1 bakje crème fraiche (200 gram) Zakje geraspte kaas Witlof in kleine reepjes snijden en dan alles door elkaar mixen en 4 uur op low in de slowcooker. Heerlijk was het!
Rosbief, aardappelkroketjes, bloemkool en stoofpeertjes. Allemaal uit de vriezer dus geen boodschappenstress gehad. Voor de kinderen een kerstboomijsje, wij gewoon wat schepijs denk ik. Heb nog carpaccio voor man en mij voor vandaag of morgen. Gisteren hadden we schnitzels met frietjes en wortels. Morgen gewoon witlof uit de oven met aardappels en een slavink. Zondag halen we waarschijnlijk Chinees, dan hebben we dinsdag en woensdag nog wat na de begrafenis en het ontruimen van de kamer van schoonvader...
We hadden varkenshaas met champignon roomsaus, pommes duchesses en worteltjes. Voor de kinderen appelmoes erbij. Als toetje chocoladefondue met verschillende fruit en marshmallows