Wat eten we vandaag? Deel 16!

Discussion in 'De lounge' started by Adje, Nov 14, 2020.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Chillin

    Chillin VIP lid

    Mar 22, 2007
    68,752
    903
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Kipgehaktballen, aardappelkroketjes en spinazie
     
  2. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,292
    25,760
    113
    Oh dan heb je echt nog mazzel gehad! Tof!
     
    suus1983 likes this.
  3. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    Jun 10, 2015
    13,680
    5,711
    113
    Wij eten een absurd duur stukje vlees. Wagyu ribeye a5. Was ivm de mooie opslag van mijn man, normaal zouden wij uit eten gaan om dat te vieren. Dan maar zo. Met gevulde champignons en tomaatjes uit de oven en verse friet. En lekker toetje
     
    PenF and Bubblez like this.
  4. Boedah

    Boedah Niet meer actief

    Man restje Zuurkoolschotel, ik opgebakken boerenkool, dochter rijst met doperwten
     
  5. Dufel

    Dufel VIP lid

    Sep 10, 2014
    5,833
    1,469
    113
    Heel saai macaroni met veel groente erin.

    Komende dagen gaan we zoveel eten en snoepen
    Dus wilde nog even iets normaals eten.
     
  6. suus1983

    suus1983 VIP lid

    Oct 10, 2006
    50,506
    36,467
    113
    Was een succes haha
     
    Adje likes this.
  7. Bellybell

    Bellybell Fanatiek lid

    Dec 30, 2012
    4,812
    4,586
    113
    Tip; van Danerolle (waar ook de croissantjes van zijn) in dat blik wat je moet draaien, de pizzabodempjes. Suuuuuuperlekker! Naar mijn idee veel 'echter' deeg dan zo'n kant en klare rol waar je die rondjes uit moet steken.. Of de diepvriesvariant.

    Hier vandaag voor de 2e keer ge-pizza-retted ;)
     
    suus1983 likes this.
  8. nelta

    nelta VIP lid

    Apr 28, 2009
    18,625
    9,137
    113
    Female
    Rotterdam
    Wij hadden tomatensoep en prei-kerriesoep vandaag.
     
  9. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Een witlof, krieltjes en ham schotel uit de slowcooker. Echt zalig.
     
  10. suus1983

    suus1983 VIP lid

    Oct 10, 2006
    50,506
    36,467
    113
    Oh dat is een goede. Gaan we zeker een keer proberen.
     
  11. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,292
    25,760
    113
    Een voor mijn doen sober kerstdiner, maar wel lekker en kindvriendelijk. En eigenlijk ook wel eens fijn om niet hele dagen vooraf in de keuken te hebben doorgebracht. Wij eten:

    Voorgerecht:
    Kroketje van confit de canard op een bedje van waterkers met sinaasappel-mosterd mayonaise

    Hoofdgerecht:
    Varkenshaas (sous vide) met champignonroomsaus en/of peper-roomsaus,
    Ziggy fries, verse appelmoes met steranijs (slowcooker) en aspergetips in spek uit de oven

    Nagerecht:
    Karamelparfait met pecannoten-crumble en witte chocolade
     
    Manolito likes this.
  12. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    Sep 12, 2016
    2,659
    2,110
    113
    Vooraf bladerdeeg bakjes met paddestoelen ragout

    Kiprollade uit de oven op Italiaanse wijze op een bedje van courgette, paprika en ui
    Daarbij stoofperen, haricoverts in spek, appelcompote.
    Verder nog gekruide rosti rondjes (gewone aardappel) en pomme duchess van zoete aardappel.

    Wel alles home made.

    Als dessert een hangop trifle met speculoos en kersen
     
  13. sidmick

    sidmick VIP lid

    Jun 23, 2008
    17,819
    4,197
    113
    Heb je een receptje?
     
    Bubblez likes this.
  14. LMSB

    LMSB Fanatiek lid

    Feb 24, 2017
    3,995
    3,321
    113
    Wij eten deze jongen. Nouja, niet helemaal zelf hoor :roflmao:
     

    Attached Files:

  15. PenF

    PenF VIP lid

    Aug 20, 2009
    8,387
    2,241
    113
    Female
    Coach
    Dordrecht
    Kind 1: brood met smeersels, meloen met ham , steak tartare en ijs met macarons en slagroom.

    kind 2 ipv: steak tartare carpaccio en de rest hetzelfde

    man : als hoofdgerecht dan konijnenbout gestoofd in rode wijn met wortel en champignons.

    Ik: foie gras met vijgen , portsaus en gekaramelliseerde appel. Als dessert een kaasplankje.
     
  16. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,593
    22,042
    113
    Gewoon couscous vandaag. De bouillon met groenten had ik nog (laatst een dubbele hoeveelheid gemaakt) en moet er dus alleen nog couscous bij stomen.
     
    PenF and Zulema like this.
  17. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    Jun 10, 2015
    13,680
    5,711
    113
    Gourmetten met schoonmoeder
     
  18. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ja tis een foto en hier uploaden lukt dus niet. Dus even uit m’n hoofd zo;

    500 gram witlof
    700 gram voorgekookte krieltjes
    2 bakjes hamblokjes
    3 eieren
    1 bakje crème fraiche (200 gram)
    Zakje geraspte kaas

    Witlof in kleine reepjes snijden en dan alles door elkaar mixen en 4 uur op low in de slowcooker. Heerlijk was het!
     
    sidmick likes this.
  19. Venelientje

    Venelientje Niet meer actief

    Rosbief, aardappelkroketjes, bloemkool en stoofpeertjes. Allemaal uit de vriezer dus geen boodschappenstress gehad. Voor de kinderen een kerstboomijsje, wij gewoon wat schepijs denk ik.

    Heb nog carpaccio voor man en mij voor vandaag of morgen.

    Gisteren hadden we schnitzels met frietjes en wortels.

    Morgen gewoon witlof uit de oven met aardappels en een slavink.

    Zondag halen we waarschijnlijk Chinees, dan hebben we dinsdag en woensdag nog wat na de begrafenis en het ontruimen van de kamer van schoonvader...
     
  20. Leolove

    Leolove Fanatiek lid

    Apr 16, 2016
    4,147
    1,683
    113
    We hadden varkenshaas met champignon roomsaus, pommes duchesses en worteltjes. Voor de kinderen appelmoes erbij.
    Als toetje chocoladefondue met verschillende fruit en marshmallows
     

Share This Page