Wij gebruiken de ZuluConnect portal, daarbij hoeven kinderen maar 1 keer in te loggen en kunnen vandaar naar andere sites. O.a. zonder opnieuw in te loggen naar Teams en methodesoftware. Verder gebruiken we voor rekenen - taal - spelling Snappet voor de verwerking. Dus de kinderen krijgen gelijk te zien of iets goed / fout is en weten dat ze hulp moeten vragen als ze fouten maken en verbeteren niet lukt. Wij zien het ook 'live' dus als ik zelf zie dat een kind veel fouten maakt, neem ik even contact op. Daarnaast gebruiken sommige collega's ook dingen zoals kahoot, online whiteboards e.d. Maar het nadeel daarvan als je het tijdens live lessen gebruikt, is dat ze eigenlijk 2 devices nodig hebben. Dus ik werk meer met bijvoorbeeld rood / groen (velletje papier, rubikskubus, potlood o.i.d.) om goed / fout vragen te doen. Of blaadjes met A B C D erop voor meerkeuze vragen. Zo heb je toch wat interactie.
Ja, dat hebben wij dus ook aangeboden om ze daarmee te helpen. Maar dat hoefde niet, want 'moeilijk', 'niet alle kinderen kijken daarna' en 'ik geef liever live les in kleine groepjes'. Dat laatste was trouwens een prima argument. Maar vervolgens blijkt de praktijk te zijn 'Ik ben 1 uur per dag online om vragen te beantwoorden.'
Blaadjes werkt net zo goed, toch? Twee schermen openen kan natuurlijk ook. Weet alleen niet of alle jonge kinderen dat al snappen...
Voor de mensen die in het VO lesgeven: gebruiken jullie wel eens break-out rooms? Dus online groepjes maken in de klas om samen te werken?
Ik woon onder de rook van Rotterdam en bij onze basisschool speelt dit ook niet. En bij mijn collega s, familie enz ook niet. Dus ook die kaartjes zeggen niet veel. Hier is bijvoorbeeld laatst een verpleegtehuis flink getroffen en toen stonden we ineens in de top 10 qua doden.
Omdat een scholensluiting in geen enkel scenario op de routekaart werd genoemd. Zelfs bij een lockdown zouden de basisscholen open blijven en dat is wat ook is benoemd tijdens de persconferenties.
Haha echt ik blijf het zeggen. Ik woon ook onder Rotterdam en hier speelt het wel. Die kaartjes zeggen vast niet alles maar wel iets.
Geeft niks! Ik begrijp je frustratie wel. Helemaal omdat je zelf enorm bedreven bent in het vak en hoe naar is het dan om te zien hoe de leerkrachten van je eigen kids er zo mee omgaan. Heel raar dat er voor groep 3 niks gefilmd wordt oid. Is er daar geen lijn binnen de school afgesproken? Heb je directie hier al over bericht? Ik kan mij niet voorstellen dat een directie dit goedkeurt. En anders is directie zelf ook incompetent.
Klopt. Maar je beweerde dat het kaartje niet klopt. Wel dus. Dat het in jouw omgeving noet naar voren komt zegt niks.
Ik woon ook onder Rotterdam (officieel zelfs in Rotterdam), maar ik ken genoeg mensen met Corona, maar ook genoeg basisscholen met veel besmettingen. Misschien komt dat omdat ik zelf in het onderwijs zit en meer info krijg vanuit kennissen die op basisscholen werken.
Ik zeg niet dat het niet klopt, maar dat het beeld bijvoorbeeld gekleurd kan zijn door incidenten en dat ook al is het rood en nog steeds niet aan de hand hoeft te zijn op school.
Ik ken ook genoeg mensen met corona, ook ouders op school, maar die hebben het bijna allemaal via het werk (in de zorg). Al waren het hier in oktober veel meer dan nu. Het zou ook raar zijn dat met de huidige besmettingsgraad er op een school van 400 kinderen geen 1 huisgenoot covid zou hebben.
Niet veel is niet hetzelfde als niks. Maar we moeten idd naar het totaalplaatje blijven kijken en niet naar 1 getal/staatje/ van 1 bepaalde periode.
Bij grote meetings via teams op mijn werk (De soort waarbij de manager dingen wil vertellen aan alle teams, en waarbij normaal een flinke zaal zit te luisteren en interactie enkel via vragen vanuit de zaal) hebben wij vaak de chatfunctie open staan. Vragen kunnen dan tussendoor via de chat worden gesteld en de spreker kan deze dan in zijn verhaal beantwoorden. Zoiets kan je ook met je klas doen (vanaf een bepaald schrijfvaardigheidniveau natuurlijk. Voor groep 3 wordt dat moeilijk)
Werk je überhaupt nooit met groepjes in de klas? Op onze school wordt samenwerkend leren erg gestimuleerd. Dus veel in samengestelde teams werken aan een boekbespreking bijvoorbeeld of elkaars huiswerk beoordelen (check in duo’s). Online kan dat met breakout rooms maar ik heb er zelf (nog) geen ervaring mee. Zie er veel filmpjes over op youtube. Vroeg me af of er ervaringen waren hiermee.
Hoe dan als ze verplicht van 8:30 tot 10:30 achter hun scherm moeten zitten? En na een half uur pauze weer een tijd er achter moeten....
Elke 20 minuten moeten ze even in de verte kijken. Verder gordijnen open in de kamer en zorgen voor voldoende licht en 2 uur per dag naar buiten. Google maar op de 20-20-2 regel.