Hier moest zoon naar een andere school voor de noodopvang. Hij zit in groep 5 en hij vertelde dat er vandaag ruim 30 kinderen waren in zijn groep (variërend van groep 5 t/m 8, 3 verschillende basisscholen). Hij had een deel van zijn werk dat gemaakt moest worden niet af en ook geen uitleg gekregen. Dus hebben we vanavond alles nog afgemaakt en heb ik met hem alvast alles voor morgen doorgenomen en uitleg gegeven, dan moet hij nl weer naar de noodopvang. Hij vond het buiten spelen/voetballen en spelen in de gymzaal fantastisch. Ik begrijp dat de noodopvang een noodoplossing is, maar hier schieten de kinderen werkelijk waar niks mee op. In maart was ik zelf ziek thuis ivm Corona dus is hij niet naar de noodopvang geweest, ben blij toe.
Hier zijn alle leerkrachten onder schooltijd gewoon op school in hun eigen lokaal om o.a. de online lessen te doen. En de noodopvangkinderen zitten dus in hun normale klas bii hun leerkracht. Dus vandaag kleuterjuf met 3 kindjes, groep 6 met 3 kinderen, groep 4 met 2 kinderen enz.
Nee ze zullen er geen traumatische ervaring aan overhouden zeker niet maar leuk is anders. Hele dag alleen van 8.30 tot 15.15 en daarna naar een vreemde BSO ja ik vond dat toch sneu maar goed het zal wel niet anders gegaan zijn we hebben ons best vermaakt
Bij ons op school zijn alle leerkrachten die een eigen groep hebben thuis, en geven thuis online les zodat ze zich daar volledig op kunnen concentreren. De kinderen die voor de noodopvang komen zitten in 1 lokaal op school en dat is alles tussen groep 1 tot groep 8. Vandaag was er 1 kleuter morgen zijn er in totaal 7 kinderen van allerlei verschillende groepen. Ze nemen alles mee en volgen op school de lessen van hun juf of meester
Is ook nooit leuk met die kleintjes. Had ik ook toen mijn kinderen naar school gingen, vso/ school en Bso, lange dagen.
Hier volgens mij ook. De juf van mijn dochter zat ieder geval op school en toen ik langs school liep zag ik best aardig wat bedrijvigheid in de lerarenkamer en ook leraren die vanuit school naar huis gingen. Ik geloof dat ze hier veelal op school aanwezig zijn.
Wij zitten als leerkrachten thuis. Aangezien thuiswerken aangeraden wordt, wordt dat bij ons ook echt aangeraden. Zoveel mogelijk vanuit huis. De opvang is bij ons echt megadruk. Gelukkig hebben we genoeg onderwijsassistenten, stagiaires en een gymleraar die dit kunnen doen. Zij hebben geen eigen groep en dus geen online lessen te verzorgen. De leerkrachten met groep zitten dus thuis. Bezig met hun groep.
Dat is op de school van mijn dochters ook. Thuiswerken is de norm, zoals overal. Alleen als het niet kan (zoals bij de noodopvang). En na schooltijd moeten alle leerkrachten naar huis om thuis werken. Eigenlijk best logisch. Hier gaat ongeveer 10% van de leerlingen naar de noodopvang. De directeur vond het erg veel, ik vind dat wel meevallen.
Het is veel als je bedenkt dat er dus ook mensen ingezet moeten worden voor de opvang. Wij hebben meer dan 10% maar ook het geluk meer extra mensen te hebben. Anders moeten leerkrachten de opvang doen. Ik zou het met liefde doen, maar dat betekent wel dat mijn groep die dag geen hulp krijgt van mij. Die gedachte zit erachter als ze het hebben over ‘veel’. Veel scholen hebben die extra mensen niet en daar moeten leerkrachten dus de opvang doen.
Hier gaat de oudste naar de noodopvang bij school. Net zoals bij de vorige lockdown was het niet druk, gemiddeld zitten er denk ik in totaal zo'n 6 kinderen. Ze doet daar het schoolwerk dat ze thuis anders zou doen en het wordt aangevuld met gymles, buiten spelen, muziek maken en knutselen. Ik ben echt onder de indruk van hoe ze het aanpakken; ze maken er echt iets van. Ze mist haar eigen klas en vriendinnen natuurlijk maar ze gaat er niet echt met tegenzin naartoe.
Ja klopt. Gister deed de juf van onze oudste de noodopvang. Dus was ze alleen per chat/mail bereikbaar. Vandaag wel instructies via zoom. Soms wisselen leerkrachten elkaar af, de één in de ochtend, de ander in de middag. Maar dan heb je wel een extra leerkracht op school. Omdat er voor de kerstvakantie een uitbraak is geweest, zijn ze nu wat voorzichtiger met extra volwassenen op school zoals stagiaires en ondersteunend personeel.
Dat is toch gek? Hoezo zou je ze geen hulp kunnen bieden dan? Hier zijn er ongeveer 30 kinderen en die gaan in 1 klas. Als de juf op school is haalt ze haar eigen kinderen er uit en die gaan niet via teams mee doen, maar live in de klas. Zo kan ze kinderen uit de noodopvang en thuis helpen. Lijkt me niet heel ingewikkeld.
Als je als leerkracht thuis bent heb je dus geen noodopvangdag. En als je op de noodopvang werkt moeten de kinderen zelfstandig werke, zodat de juffen ook hun eigen klas instructie kunnen geven.
Nou, dat heeft niet direct te maken met het aantal besmettingen tussen leerkrachten. Maar zo min mogelijk mensen op school is natuurlijk wel wenselijk. Hier is het wel goed geregeld. Grote school en alle groepen 3 en 4 zitten bij elkaar. Dat vult een volledig lokaal. Kinderen volgen in de klas ook instructiefilmpjes. De rest zelfstandig met hulp van een onderwijsassistent of vakleerkracht. Gisteren was het minder druk dan vandaag. Ik vond het best druk met wegbrengen. Nog even met de directeur gekletst. Hij baalt ook van alles en vindt het fijn dat er nog iets van noodopvang mogelijk is. De school heeft overigens ook veel kinderen gevraagd te komen die thuis niet standaard Nederlands praten en bij wie de inschatting was dat ze de instructies niet goed genoeg konden begrijpen daardoor. Goeie zaak. Dan maar iets vollere klassen.
de school van mijn kinderen stuurde al bericht dat er deze keer 3 x zoveel kinderen naar de noodopvang gaan dan in het voorjaar. en dat het voor hun passen en meten is met de noodopvang en alle kinderen voorzien van online onderwijs. leraren werken zoveel mogelijk thuis, en gaan dus alleen naar school om de noodopvang te geven, dit rouleren ze waardoor de kinderen 1 dag in de 2 weken geen online onderwijs van hun leraar hebben. 80 kinderen maken gebruik van deze opvang , dit is zo'n 20% van de school. en dit is verdeeld in groepen, 1/2, 3/4/5 en 6/7/8 ze krijgen alleen eventuele begeleiding zoals thuis, van de leraar die er dan is. geen klassikale lessen. kinderen moeten hun werkboeken meenemen van school naar huis en vice versa. iedere school zal dit anders kunnen en moeten indelen, geen een school is hetzelfde in aantal leerlingen, of in aantal kinderen in de noodopvang. dus een antwoord op een vraag of het leuk/nuttig is op de noodopvang zal er niet zijn. als je moet werken, en je hebt geen andere optie, dan is de mogelijkheid er.
Hier proberen de 2 aanwezige docenten te helpen maar met 30 ll is dat bijna niet te doen... dus hier krijgen ze dat werk mee naar school wat ze zelfstandig kunnen doen. Meer niet