De eigen school is verplicht onderwijs te geven, dwz te zorgen dat het kind schoolwerk kan doen. Noodopvang is niet altijd de eigen school dus die taak ligt dan niet bij de noodopvang maar bij de eigen school. Neemt niet weg dat het voor het kind wel zo fijn is wanneer er op de noodopvang begeleiding geboden wordt bij het te maken huiswerk. Maar goed, als je met 2 leerkrachten zo'n 20 kinderen moet begeleiden van gr 3 t/m 8 dan snap je vast dat die begeleiding minimaal is, zelfs met de beste bedoelingen van de wereld
Het is geen noodschool nu he? Maar noodopvang. Ze worden dus gewoon opgevangen. En natuurlijk kunnen ze daar hun opgegeven huiswerk maken en en kan er een vraag beantwoord worden, maar er hoeft zeker geen onderwijs gegeven te worden nu.
Ik denk dat er een verschil is tussen noodopvang op de eigen school en noodopvang op de bso, of op een andere locatie. School heeft zeker een verplichting om de omstandigheden te creëren waarbij het kind zoveel mogelijk werkt aan de leerstof, en daar hulp bij krijgt.
Hier is de begeleiding op de noodopvang echt minimaal. 3 verschillende scholen, groepen 3 tm 8 bij elkaar en 2 leerkrachten. Zoon was afgelopen maandag geweest en had dus laar 1.5 blz gemaakt van al zn werk. Er zijn geen laptops beschikbaar. Thuis kan hij met de juf kan je een half uur per dag via meets vragen stellen of mailen. Geen online les verder... zoon verzuipt dus zo ongveer en ik daarbij ook.... Ik zit strak naast hem van 9 tot 1, dat is met veel gezeur en gezever, zodra ik opsta doet hij niets meer... dit ga ik geen weken volhouden, en mn peuter vam bijna 3 ook niet want die schiet er wel bij in zo
Sorry dit vind ik echt dikke onzin. hier heeft de gemiddelde leerkracht normaal een klas met gemiddeld 24 kinderen. Nu 20 kinderen totaal en ze zijn verdorie met z'n tweeën. Ieder 10 kinderen. Groot deel van de kinderen kan zelfstandig werken, weten prima hoe ze de Chromebooks en online meetings aan moeten slingeren, zelfs met groep 3, dus dat moet geen problemen opleveren. Zo hebben ze het hier bij vorige lockdown gedaan. Prima te doen. Nu alle leerkrachten op school in hun eigen lokaal met hun "eigen" kinderen.
Snap.alleen niet goed waarom er zoveel kinderen niet op de eigen school worden opgevangen. Dat zorgt dan toch voor meer contacten buiten hun normale contacten? Hier zijn ze maar met 5, maar gewoon op de eigen school en niet op een van de andere van de koepel. Zou er ook niet blij mee zijn als ik helemaal ergens anders heen zou moeten rijden.
Ja hier ook tussen de lessen door. Soort gymles buiten en ze hadden nu speeltoestellen in de gymzaal neer gezet met een heel parcour. (Spel je dat zo?)
Ja daar zijn ze nu ook al van terug hier. In het voorjaar was het op de eigen school, nu was het op een andere school van de koepel gezamelijk. Maar vanaf komende week weer gewoon allemaal op de eigen school. Ik werd al gebeld door de ib'er en zoon gaat weer de ochtenden vanaf maandag.
Bij de vorige lockdown deden wij dit ook. Er waren toen ook veeeeel minder kinderen dus om het aantal op locatie werkende volwassenen te beperken werden de kinderen geclusterd met een aantal scholen in de buurt. Ook om te voorkomen dat een kind dus de hele dag alleen bij de opvang zit. Dat is echt zo sneu
Het scheelt nogal of je een klas van 24 hebt die allemaal hetzelfde moeten doen en die je kent, of dat je 24 voor jou onbekende kinderen hebt die allemaal wat anders moeten doen, op een verschillende manier en met verschillende methodes. Deel je tijd even door 24 dan weet je wat je per kind overhoudt. Niet al die kinderen komen van dezelfde school.
Ja, als ze echt in dr eentje zou zijn, zou ik dat ook liever niet hebben inderdaad. Ze is wel de enige op de vso altijd, en soms op de nso. Maar dat is niet zo lang.
Ja wij hadden er toen regelmatig die alleen zaten. Op de andere scholen ook. Dan kan je ze beter clusteren en de volwassenen die je vrijspeelt kunnen een andere taak op zich nemen
Zo doen ze het bij ons ook. De kinderen worden verdeeld in drie groepen ( onder-, midden- en bovenbouw) en zitten in een lokaal met begeleiding van de IB'er, de vakleerkracht gym, de adjunctdirecteur, de onderwijsassistent of de leerkrachtondersteuner die ze op weg helpt en zo, net zoals je als ouders zou doen. Bij ons is de aanmelding wel redelijk streng, zeker als je maar één ouder in een vitaal beroep hebt. Ik moest echt uitleggen hoe we de dagen geregeld hadden en waarom we op een aantal dagen toch noodopvang nodig hadden. Volgens mijn kinderen waren er ook niet veel kinderen op de noodopvang. 5 In de middenbouwgroep en 6 in de bovenbouwgroep, de kleuters hadden ze niet op gelet. De school heeft 300 ll totaal.
Ik hoop niet dat het nodig is, maar mochten de maatregelen verlengd worden, gaan mijn meiden naar de noodopvang, op school en kdv. Partner ik starten per februari bij nieuwe werkgevers. Bij KDV als school moeten wij een werkgeversverklaring aanleveren. Noodopvang doen zij ook alleen als beide ouders werkzaam zijn (ter ondersteuning van) vitale beroepen. Noodopvang op school is echt noodopvang. Ze zullen geen onderwijs gaan volgen. Er wordt gegymd en ze pakken op wat kan. Nu scheelt het dat de oudste groep 2 is, ze al redelijk voorloopt dus als werkjes niet gedaan worden, er geen man over boord is. Maar vooropgesteld hoop ik dat het niet nodig is, maar ik vind het anders wel heel fijn dat de optie er is.
Onze school heeft de noodopvang en de kwetsbare kinderen samen en er wordt les gegeven. Maar het is een tienerschool dus ze moeten sowieso zelfstandig werken. Maar de extra begeleiding is er dan wel. Er komen ongeveer 10 kinderen en er zit 1 leerkracht en 1 stagiere. Allemaal moeten ze nu wel 1,5 meter afstand van elkaar houden. En dat doen ze ook echt. Ik vind het erg goed geregeld. Nomaal zitten er ongeveer 45 kinderen. Er zijn meerdere lokalen en ze zitten bij een VO in het gebouw. ( onze zoon gaat omdat hij deze begeleiding nodig heeft...heeft de leerkracht ons over gebeld of we het goed vonden dat hij zou komen. )
Hier zijn gelukkig minder streng dan de eerste keer. Toen deden ze het niet bij 1 ouder in een vitale functie. Nu wel. Hier was het de vorige keer een stuk rustiger bij ons beide op het werk en nu is het veel drukker en heb ik meer verantwoordelijkheden.