Ik klik dus elke keer op dit topic als er nieuwe berichten zijn, en telkens word ik er onpasselijk van.
Ach ja het is en blijft vlees, van een dood dier. Lekker is anders, maar kan nu eenmaal gebeuren. Vergeet niet dat rundvlees vrijwel alleen maar uit bloed bestaat (tartaar, rosbief, biefstuk etc).
Ja en dat eet ik daarom ook niet haha. Als ik al rosbief eet, man en kinderen zijn daar gek op namelijk, dan is het helemaal doorbakken.
Ik ging ook over mijn nek! Direct toen ik het zag. Maar dat heb ik nogal snel met viezigheid en eten.
Brrrr wat smerig! Ik ben ook niet zo'n vlees-eter, als ik dit lees weet ik weer waarom met oudjaarsdag mij toch laten verleiden een varkensschnitzel te bestellen bij een restaurant hier in het dorp. Heerlijk, totdat ik zag dat het vlees vuurrood vanbinnen was Het was varken, dat hoort niet rood te zijn. Mijn eetlust was meteen verpest!
Dat is geen bloed hoor, maar vleessap (even gegoogeld voor uitleg aangezien ik zelf ook niet exact wist wat het vleessap dan wel precies was): Gelukkig zit er ook geen bloed in een goed stuk vlees. Het rode sap dat eruit komt, is myoglobine. Dat is een eiwit dat zuurstof aflevert aan de spieren van een dier. Wanneer dat in aanraking komt met lucht of wordt gesneden, kleurt het rood.
Neemt overigens niet weg dat ik na een ervaring zoals die van TS voorlopig ook even geen kip meer zou hoeven. Of het nou bloed was of iets anders (want dat weet ik ook niet)
Dat druipt gelukkig in het grillbakje voor ik het zie dan Dat zijn de lekkerste burgers! Ik moest alleen wel aan de geur wennen
Misschien kan je dit eens bekijken: Hieruit blijkt toch wel iets anders. "vleessap" bestaat dus niet.
Interessant verhaal. Maar dan nog, zij zeggen niet dat vleessappen niet bestaan. Ze zeggen wel dat bloed er altijd onderdeel van zal zijn. Dus er zit wel bloed in vleessappen, maar wat er uit je biefstuk komt als je die snijdt, is niet puur bloed. Want er zit ook gewoon veel water in vlees, net zoals wijzelf voor een groot deel uit water bestaan. Maar wat ik had gevonden klopt dus ook niet.
Altijd, he! Ik kreeg altijd te horen dat ik zeurde, vond ook altijd van alles. Graatjes, stukjes zeen, flubbertjes, aders enz. Van week sneed een kennis een kipfilet, gewoon zo uit de verpakking overdwars in stukken, brrr.... Voor de gourmet, mij niet gezien. Hier wordt het chirurgisch ontdaan van alles wat maar een ander kleurtje of structuur heeft, gooi bijna de helft weg
Oh jakkes. En dat je dan toch nog op een hard stuk bijt, gelijk je eetlust weg en dan hoef ik het echt even niet meer.
Ben ik nu de enige die zoiets heeft van. Ok, ieuw maar shit happens en de volgende zal wel beter zijn?