Bloed in kippenbout? Niet gaar?

Discussie in 'De lounge' gestart door suus1983, 6 jan 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Felice

    Felice VIP lid

    22 apr 2009
    7.502
    8.424
    113
    Ja hoor ... ik had dit topic niet moeten openen :confused: want wat lig er op dit moment in de pan ... :|
     
    DRLB, Vero0504, Ysabella en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  2. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.810
    4.446
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Zelf eet ik mijn volwassen leven volledig vegetarisch. Maar ik kook wel voor vleeseters vlees. Ik snij kip gewoon in stukken en gooi het zo de pan in. Ik heb nooit snijafval van kipfilet :roflmao::roflmao::roflmao:
     
  3. masami

    masami Fanatiek lid

    27 jul 2011
    4.248
    802
    113
    Vrouw
    Nee hoor, ik denk ook zo.
    Het zijn maar sappen en ervan uit gaande dat het al jaren wordt gegeten en dit voor het eerst is.
    Ach ik pluk mijn kip ook voor de verse kippensoep en hou wel van een biefstukje, tartaar, varkenshaasje, gehakt enzovoort.
     
    Biny, citroenrasp en YaelStone vinden dit leuk.
  4. Kanarie

    Kanarie Fanatiek lid

    14 mrt 2014
    1.524
    1.570
    113
    Zuid-Holland
    Hmmm... Ik sla kerst 2021 bij je over ;)
     
  5. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.173
    35.834
    113
    Ja dat moet mijn man ook altijd doen van mij (ik raak geen rauwe kip aan). Ach, vind de kat niet erg in elk geval.
     
  6. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.173
    35.834
    113
    Die hebben we ook open gemaakt en was niet beter. Nummer 3/4 hebben we weggegooid zonder te kijken. Zelfs man was er wel klaar mee
     
  7. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.173
    35.834
    113
    Dat zit ik nu ook oprecht te overwegen. Er was toch al weinig vlees dat ik nog at
     
    maartje84 vindt dit leuk.
  8. Strandbal

    Strandbal VIP lid

    3 mei 2013
    8.890
    3.414
    113
    nee hoor, zie mijn reactie. Maar ja ik snap ook nooit dat mensen spastisch doen als er eens een beestje in de sla zit. Gelijk word dat soort dingen op fb gezet, en dan denk ik tjaa we zijn nu eenmaal niet de enige levende wezens op deze aardbol..
     
    MB2, Biny, Vero0504 en 3 anderen vinden dit leuk.
  9. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.377
    21.756
    113
    Hier zitten er standaard lieveheersbeestjes in :roflmao: Kan er iig niet wakker om liggen...
     
    Biny vindt dit leuk.
  10. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    13.673
    18.747
    113
    Vrouw
    En koop je dan opgekuist kip of echt nog met het bloed en peesjes aan?
    Bweik
     
  11. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.810
    4.446
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    :roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:
     
  12. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.810
    4.446
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Kipfilet zonder botten en zonder veren :roflmao::roflmao::roflmao:
    Geen idee of er nog pezen aan zitten. Bloed tref ik nooit aan in de kipfilet van de Albert Heijn ;)
     
  13. Bellybell

    Bellybell Fanatiek lid

    30 dec 2012
    4.803
    4.583
    113
    Hier ook halve vegetariër. Ik eet echt alleen maar schone stukken heel vlees. Dus bijvoorbeeld een schnitzel, varkenshaas, kipfilet die door 93749 keuringen is geweest en 834793 keer is omgedraaid om alle witte dingetjes en vetjes en kwiebbeltjes te verwijderen... Eet echt al hele lange tijd geen seperatorvlees meer. En dat is potdorie moeilijk, want zoooooveel vlees is gemaakt van seperatorvlees.

    Als ik een plak ham ofzo heb, snij ik er ook altijd de rode stukjes tussenuit. Kipfilet gaat ook standaard de helft van weg. Velletjes kwiebeltjes vetjes, weg ermee, hoef ik niet.

    Maar waar hebben jullie het over? Een kippenpootje wat je nog moet ontveren of wat lees ik hier een paar keer? Of iets over de pennen van een veer? Kopen jullie dan een hele kip ofzo?
     
    Ysabella en MinnieMouse94 vinden dit leuk.
  14. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    18.955
    15.001
    113
    ah ja van die peesjes zijn al erg, maar zo'n overwachte crunch is bij mij gelijk bord weg. Gehakt ook wel eens een "steentje" in. Met mazzel is het de laatate hap. Eerste hap is ook wel eens gebeurd, bord weg, boterham.
     
    MinnieMouse94 en suus1983 vinden dit leuk.
  15. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.246
    4.479
    113
    Klopt mijn man heeft vroeger bij een slager gewerkt en ze laten al het bloed uit het geslachte beest lopen. Wat veel mensen dus benoemen als bloed is dus geen bloed, ook al is het rood.
     
  16. MinnieMouse94

    MinnieMouse94 Niet meer actief

    Oh verschrikkelijk ja. Ik vind 'iets' in vlees aantreffen wat niet hoort ook veel erger dan in ander eten. Misschien moet ik maar (volledig) vegetarisch gaan eten.
     
  17. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.246
    4.479
    113
    Lijkt mij sterk dat het ingewanden zijn. Welke ingewanden zouden er aan een kippenpoot moeten hangen? Ik denk dat je het stukje vet/ weefsel bedoeld waarmee de poot aan het lijf zit. Dat snij ik er ook altijd even af voordat de poot de soep in gaat.
    Bij rauwe kip heb ik wel altijd handschoenen aan omdat ik het anders vies vind voelen. Dingen die ik er niet aan wil hebben snij ik eraf en daarna lekker de pan in.
     
    Biny vindt dit leuk.
  18. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    18.955
    15.001
    113
    Kippenbout, zit t velletje nog op en kom je dat wel tegen. Hier koop je gewoon bakken met de bouten. Hele kip kan ook hoor, maar dan ben ik wat langer bezig met schoonmaken. :roflmao:

    Hier geen vegetarier maar zeer selectief.

    Rund en kip/kalkoen zijn t meestal, varkenslap maak je mij niet blij mee. Ben niet vies van vlees maar gebruik t wel met mate en ik heb de krankzinnige regel, als je moreel niet in staat bent om t te slachten moet je t ook niet in onderdelen in de folie kopen voor in je pan.

    Dat je geen seperatorvlees eet kan ik me goed voorstellen. Mn vader heeft zo'n machine moeten repareren, die kwam thuis en gooide seperatorvlees direct van t menu. Die hield van zn biefstuk, maar dat was een grens te ver.
     
  19. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    18.955
    15.001
    113
    Denk dat ze dat punt bij de ruggengraat bedoeld, ik kom daar ook wel eens stukken tegen die ik qua kleur zou scharen onder lever, maar qua plek eerder denk dat t nieren zijn. Heb de anatomie nog niet erbij gepakt. Maar die gaat er bij mij idd ook uit, maar dat doe ik gelijk onder de kraan.

    Goorste vlees om te verwerken vind ik lever. Mn moeder eet het graag dus ik heb dr ooit geholpen ermee, maar bleeeeergh. Als ze op leeftijd is wil ik t best voor haar klaarmaken (gebakken lever met ui) maar met gepaste tegenzin.
     
  20. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.688
    2.387
    113
    Vrouw
    Broek
    Ik bedoel dus deze dingen zoals hieronder. Bij mij zit daar altijd nog een stuk ruggengraat en daarbij dus ingewanden (dat donkere op de foto), het is in ieder geval zeker geen gewoon vlees. Het zit er ook los in zeg maar. Misschien koop ik dan het verkeerde? Tell me, want dan ga ik volgende keer de dingen kopen zonder ruggegraat en ingewanden. Of moet je hier nog eerst een heel stuk vanaf snijden ofzo?


    Kip.PNG
     

Deel Deze Pagina