Zelf eet ik mijn volwassen leven volledig vegetarisch. Maar ik kook wel voor vleeseters vlees. Ik snij kip gewoon in stukken en gooi het zo de pan in. Ik heb nooit snijafval van kipfilet
Nee hoor, ik denk ook zo. Het zijn maar sappen en ervan uit gaande dat het al jaren wordt gegeten en dit voor het eerst is. Ach ik pluk mijn kip ook voor de verse kippensoep en hou wel van een biefstukje, tartaar, varkenshaasje, gehakt enzovoort.
Ja dat moet mijn man ook altijd doen van mij (ik raak geen rauwe kip aan). Ach, vind de kat niet erg in elk geval.
Die hebben we ook open gemaakt en was niet beter. Nummer 3/4 hebben we weggegooid zonder te kijken. Zelfs man was er wel klaar mee
nee hoor, zie mijn reactie. Maar ja ik snap ook nooit dat mensen spastisch doen als er eens een beestje in de sla zit. Gelijk word dat soort dingen op fb gezet, en dan denk ik tjaa we zijn nu eenmaal niet de enige levende wezens op deze aardbol..
Kipfilet zonder botten en zonder veren Geen idee of er nog pezen aan zitten. Bloed tref ik nooit aan in de kipfilet van de Albert Heijn
Hier ook halve vegetariër. Ik eet echt alleen maar schone stukken heel vlees. Dus bijvoorbeeld een schnitzel, varkenshaas, kipfilet die door 93749 keuringen is geweest en 834793 keer is omgedraaid om alle witte dingetjes en vetjes en kwiebbeltjes te verwijderen... Eet echt al hele lange tijd geen seperatorvlees meer. En dat is potdorie moeilijk, want zoooooveel vlees is gemaakt van seperatorvlees. Als ik een plak ham ofzo heb, snij ik er ook altijd de rode stukjes tussenuit. Kipfilet gaat ook standaard de helft van weg. Velletjes kwiebeltjes vetjes, weg ermee, hoef ik niet. Maar waar hebben jullie het over? Een kippenpootje wat je nog moet ontveren of wat lees ik hier een paar keer? Of iets over de pennen van een veer? Kopen jullie dan een hele kip ofzo?
ah ja van die peesjes zijn al erg, maar zo'n overwachte crunch is bij mij gelijk bord weg. Gehakt ook wel eens een "steentje" in. Met mazzel is het de laatate hap. Eerste hap is ook wel eens gebeurd, bord weg, boterham.
Klopt mijn man heeft vroeger bij een slager gewerkt en ze laten al het bloed uit het geslachte beest lopen. Wat veel mensen dus benoemen als bloed is dus geen bloed, ook al is het rood.
Oh verschrikkelijk ja. Ik vind 'iets' in vlees aantreffen wat niet hoort ook veel erger dan in ander eten. Misschien moet ik maar (volledig) vegetarisch gaan eten.
Lijkt mij sterk dat het ingewanden zijn. Welke ingewanden zouden er aan een kippenpoot moeten hangen? Ik denk dat je het stukje vet/ weefsel bedoeld waarmee de poot aan het lijf zit. Dat snij ik er ook altijd even af voordat de poot de soep in gaat. Bij rauwe kip heb ik wel altijd handschoenen aan omdat ik het anders vies vind voelen. Dingen die ik er niet aan wil hebben snij ik eraf en daarna lekker de pan in.
Kippenbout, zit t velletje nog op en kom je dat wel tegen. Hier koop je gewoon bakken met de bouten. Hele kip kan ook hoor, maar dan ben ik wat langer bezig met schoonmaken. Hier geen vegetarier maar zeer selectief. Rund en kip/kalkoen zijn t meestal, varkenslap maak je mij niet blij mee. Ben niet vies van vlees maar gebruik t wel met mate en ik heb de krankzinnige regel, als je moreel niet in staat bent om t te slachten moet je t ook niet in onderdelen in de folie kopen voor in je pan. Dat je geen seperatorvlees eet kan ik me goed voorstellen. Mn vader heeft zo'n machine moeten repareren, die kwam thuis en gooide seperatorvlees direct van t menu. Die hield van zn biefstuk, maar dat was een grens te ver.
Denk dat ze dat punt bij de ruggengraat bedoeld, ik kom daar ook wel eens stukken tegen die ik qua kleur zou scharen onder lever, maar qua plek eerder denk dat t nieren zijn. Heb de anatomie nog niet erbij gepakt. Maar die gaat er bij mij idd ook uit, maar dat doe ik gelijk onder de kraan. Goorste vlees om te verwerken vind ik lever. Mn moeder eet het graag dus ik heb dr ooit geholpen ermee, maar bleeeeergh. Als ze op leeftijd is wil ik t best voor haar klaarmaken (gebakken lever met ui) maar met gepaste tegenzin.
Ik bedoel dus deze dingen zoals hieronder. Bij mij zit daar altijd nog een stuk ruggengraat en daarbij dus ingewanden (dat donkere op de foto), het is in ieder geval zeker geen gewoon vlees. Het zit er ook los in zeg maar. Misschien koop ik dan het verkeerde? Tell me, want dan ga ik volgende keer de dingen kopen zonder ruggegraat en ingewanden. Of moet je hier nog eerst een heel stuk vanaf snijden ofzo?