Laatst wou ik hier al reageren. Hij mag niet en is geen optie omdat er te veel onduidelijkheid is. dat is het hier althans
Ik praat nu voor mijn eigen dochter (8,5 groep 5). Zij vindt het normaal gesproken al lastig om naar school te gaan. Ze gaat niet (meer) met tegenzin, maar afscheid nemen blijft lastig. Gelukkig een school met veel structuur, waardoor het meestal best goed gaat. Wij hebben recht op noodopvang, maar tot nu toe er voor gekozen er geen gebruik van te maken. Ik weet namelijk dat dat gaat leiden tot huilbuien en slapeloze nachten. Thuis is ook niet alles, want thuis aan school werken 'klopt' ook niet in haar hoofd. Een half uur achter elkaar is echt de max, dan moet ze iets anders doen dan schoolwerk. Anders doet ze thuis ook niks anders dan huilen. Wij kiezen er dus voor om minimaal het schoolwerk af te hebben (rekenen, spelling en taal). 1x per dag heeft ze een zoomsessie met de juf, die probeer ik ook te doen. Maar de knutselopdrachtjes, gymlessen ed niet. Automatiseren (nu tafeltjes leren) doen we ook op een andere manier. Ik probeer wel te stimuleren om met andere kinderen te spelen, maar dat wil ze niet. Zoals het nu gaat, werkt voor ons het beste. Gelukkig zit ze pas in groep 5. Oh ja.. ter aanvulling. Bij ons op school hebben ze er voor gekozen de noodopvang samen te voegen. Leerkrachten werken zoveel mogelijk thuis en staan ongeveer 1x per 2 weken voor de noodopvang. Als ze gewoon bij de eigen leerkracht in de eigen lokaal zou kunnen zijn, dan zou ik noodopvang wel overwegen.
Dikke knuffel voor jullie waar het niet lekker loopt. Hoop dat hier snel naar gekeken wordt en er oplossing komt..
. wij zijn ermee bezig, maar voordat het geregeld is en kind voorbereid is, ben je wel even verder. Ik hoop dat het snel kan!
Wat moeilijk allemaal heftig! Jammer ook dat het niet overal even goed geregeld is dat zou denk ik veel schelen... Heel veel sterkte de komende tijd....
De mijne zit op speciaal voortgezet onderwijs , dat zit vol met kwetsbare kinderen en toch moeten ze gewoon dicht.
Ik dacht dat er gisteren bij de persconferentie werd gezegd dat middelbaar speciaal onderwijs wel door ging. Geldt dat maar voor bepaalde scholen dan?
zal het eens nakijken want we hebben gisteren de persconferentie niet gekeken omdat zoon dan helemaal in een soort van boosheid/paniek situatie beland en wij het belangrijker vinden dat hij om half 9 de rust heeft om naar bed te gaan.
Dit staat er op de website van de rijksoverheid: Uitgezonderde leerlingen Specifieke groepen leerlingen blijven wel les op school krijgen. Het gaat om de volgende leerlingen: Eindexamenleerlingen (ook vavo). Leerlingen die praktijkgerichte lessen volgen in het vmbo, voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs. Leerlingen in het voorexamenjaar en vwo 4 voor het afnemen van schoolexamens. Leerlingen die zich in een kwetsbare positie bevinden. Voor deze laatste groep maakt de school, waar nodig in overleg met de gemeente, de afweging om welke leerlingen het gaat. Net als in het voorjaar gaat het in ieder geval om leerlingen voor wie thuis geen veilige of goede basis biedt. Voor nieuwkomersleerlingen is deze afweging ook aan de school. In geval van een internationale schakelklas kan een school er ook voor kiezen om alle leerlingen in een klas fysiek onderwijs te geven.
Dit staat er op de site van de overheid. Middelbare scholen zijn fysiek gesloten tot en met tenminste 7 februari. Zij geven les op afstand om zo het aantal contacten te beperken. Voor specifieke groepen leerlingen gelden uitzonderingen hierop. Voor deze leerlingen geldt dat zij zich op school zoveel mogelijk aan de regel van 1,5m afstand moeten houden. Regels voor scholen in voortgezet (speciaal) onderwijs Uitgezonderde leerlingen Specifieke groepen leerlingen blijven wel les op school krijgen. Het gaat om de volgende leerlingen: Eindexamenleerlingen (ook vavo). Leerlingen die praktijkgerichte lessen volgen in het vmbo, voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs. Leerlingen in het voorexamenjaar en vwo 4 voor het afnemen van schoolexamens. Leerlingen die zich in een kwetsbare positie bevinden. Voor deze laatste groep maakt de school, waar nodig in overleg met de gemeente, de afweging om welke leerlingen het gaat. Net als in het voorjaar gaat het in ieder geval om leerlingen voor wie thuis geen veilige of goede basis biedt. Voor nieuwkomersleerlingen is deze afweging ook aan de school. In geval van een internationale schakelklas kan een school er ook voor kiezen om alle leerlingen in een klas fysiek onderwijs te geven. We wachten de mededelingen van school af want hij doet kader groen en hebben wel wat praktijk lessen zoals dierverzorging. En ze werken met modules dus er zijn een paar vakken waarin ze dit jaar al examens van doen .
Waar haal jij weg dan dat het voortgezet speciaal onderwijs open gaan doen? Die zit gewoon dicht tot 7 februari met uitzondering voor kwetsbare kinderen en examen leerlingen.
Dat zeiden ze gisteren toch? Edit: Ik heb het denk ik verkeerd onthouden. Ik vat nu dat het alleen het praktijk onderwijs binnen de vso is.
Ja ik had het ook verkeerd begrepen tijdens de persconferentie, dacht hetzelfde als jij en vond het ook al vreemd. Ik vind de scholensluiting zelf prima, denk dat er geen beter alternatief is eerlijk gezegd. Als de scholen open zouden mogen en de verspreiding gaat nog sneller dan nu (of blijft hetzelfde), dan vallen de leraren ook bij bosjes uit en kunnen ze alsnog gaan sluiten. Dan lijkt goedgeregeld thuisonderwijs mij beter. Maar ik vind wel dat speciaal (voortgezet) onderwijs open zou moeten. Ik geloof wel dat die kinderen (vrijwel) allemaal kwetsbaar zijn.
Ik heb dat ook zo gehoord hoor, Rutte zei dat. Maar blijkbaar had dat idd alleen betrekking op svo praktijk onderwijs en examenklassen.
Jee ook eens een beetje goed nieuws! Ik hoop echt wel dat de scholen nu de 25e weer open kunnen. Ik kom net uit een overleg over o.a. kwetsbare kinderen die wel of niet gebruik zouden moeten maken van de noodopvang. Echt hoor, hoeveel dat er zijn en de noodopvang zit gewoon zo vol dat je straks nog keuzes moet gaan maken ook... triest.