"Ook geografische begrenzing is een optie, net als in Duitsland en Frankrijk, waar inwoners zich in een een beperkte straal rond hun huis mogen begeven." Bron: telegraaf app, ik kan de link niet kopiëren?
In een discussiestuk van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) uit december voor het ministerieel overleg op het Catshuis wordt een opsomming gegeven van ‘geldige redenen’ om je tijdens een avondklok toch op straat te kunnen begeven. Werk, medische hulp aan mens of dier, hulpverlening aan hulpbehoevende persoon, aangelijnd uitlaten van een huisdier, heen of terugreis naar het buitenland of een calamiteit, gelden als mogelijke uitzonderingsbepalingen. De NCTV stelt voor dat er een werkgeversverklaring of officieel formulier komt „waarmee betrokkene aan kan tonen dat hij/zij een geldende reden heeft om zich op straat te bevinden”. https://www.nrc.nl/nieuws/2021/01/18/bij-de-politie-worden-de-roosters-voor-de-avondklok-al-gemaakt-a4028008 stuk van gisteren Natuurlijk wordt er goed nagedacht over zoiets als mantelzorgers
Mag toch hopen dat je nog wel bezoek mag ontvangen. Mijn moeder die alleen is zal er anders onderdoor gaan. Dankzij mij en soms als ze hier mee eet is ze noh niet zo eenzaam maar zie t somber in anders.
https://nos.nl/artikel/2365076-rivm-meldt-positiever-beeld-besmettingen-maar-waarschuwt-voor-britse-variant.html
Er is nu ook al een Duitse variant.. zo is er elke week wel wat en is er nooit meer een reden om weer te versoepelen.
Eigenlijk vind ik dit helemaal niet leuk, maar ik begrijp je insteek. Het is nu wachten op de Belgische, Franse en Trump variant denk ik? Pas daarna komt de normale Amerikaanse variant.
Scholensluitingen, avondklok, mogelijke reisbeperkingen als in: nog maar zo veel km van je huis...ik vind het nogal niet wat en verbaas me over het gemak waarmee sommigen, ook hier, het kunnen accepteren en heel stellig kunnen zeggen: tja, wat moet dat moet, het mag nog strakker. Ik accepteer het ook in die zin dat ik mij aan de regels hou die er zijn, maar ik blijf vragen stellen. Zijn de maatregelen niet steeds meer disproportioneel aan het worden? Wordt er nog wel in scenario's gedacht, waarbij alle voors en tegens zorgvuldig tegen elkaar afgewogen worden zodat er een goed beargumenteerd verhaal ligt per maatregel? Krijgen alle groepen in de samenleving nog wel een stem in dat OMT? In hoeverre worden beslissingen genomen op basis van feiten en cijfers? Natuurlijk snap ik dat in een crisis van dit formaat er soms knopen doorgehakt moeten worden op basis van informatie die verre van volledig is, maar hoe langer het duurt, hoe onzorgvuldiger ik het vind worden.
RIVM meldt 4.335 positieve tests, 1.204 minder dan gemiddeld Het RIVM meldt dinsdag 4.335 positieve coronatests. Dat zijn er 1.204 minder dan het gemiddelde (5.539). In de afgelopen dagen is een daling te zien in het aantal nieuwe positieve tests.
ik had het niet beter kunnen opschrijven. En volgens mij is het antwoord op bijna al je terecht kritische vragen negatief.
Ik vind het toch echt wel balen dat die feestdagen zo tijdens de lockdown zijn geweest. Anders hadden we deze daling veel eerder gehad denk ik.
Er is ook nog zoiets als terugkijken natuurlijk Die max afstand. Ik neem aan dat mantelzorg dan wel uitgezonderd wordt. Ik ga dan wel heel hard huilen omdat vakantie niet uitgezonderd zal zijn en de max afstand vast korter zal worden dan de afstand tussen Limburg en Twente
maar hoe was het toen met de bezetting van de ziekenhuis bedden? Was dat ook vergelijkbaar (ik heb geen idee -maar het gevoel dat dat sterk meetelt) ?Ik weet dat de ziekenhuizen nu een béétje lucht hebben/beginnen te krijgen - maar ook nog met veel verzuim kampen... En die 'lucht' die ze hebben is dan mogelijk nog wél met verpleegkundigen die nog steeds boven hun contracten werken. Dit geld in elk geval in het ziekenhuis waar familie werkt en ook bij een vriendin.
maar als jij op vakantie om die tijd binnen zit en je in je eigen huisje/accomodatie gewoon aan de corona regels houdt- dan is er toch niets aan de hand?