Ik maak(te) regelmatig een flinke borrelplank. Voor de corona dan.. Voorheen maakte ik voornamelijk hartig, maar laatste jaar ook met zoet. En dan combineren. Of 2 aparte planken. In vind het leuk om te maken. Had net zo goed een cateringbedrijfje kunnen hebben.
Héérlijk! Alleen, dat eet je toch niet allemaal op? Het is zo veel, zelfs al zou je met 4 zijn. Ik doe wel eens spekjes in de chocomel, maar dan echt 2 ofzo (grote dan, geen mini's).
Een borrelplank is een monkey platter voor grote mensen Heb geen foto's, vind t wel altijd gezellig zo'n plank met hapjes. Voor een feestje thuis heb ik ook weleens meegemaakt dat de hele salontafel afgedekt was met folie en volgegooid met brood, toastjes, kaasjes, rauwkost, fruit, nootjes en nog veel meer. (was ook gelijk avondeten). Super feestelijk!
Super mooi. Als ik er maak, liggen ze ook zo goed vol Ik heb geen foto maar soorten kaas, soorten salami, balletjes, ham, wraps, mini saté, tomaat mozzarella, nachos met kaassaus, nootjes, olijven, fetta, toastjes met smeerbeleg, dipstokjes en tapenade,...
Voor iets zoets zou je misschien ook gedroogd fruit (rozijntjes/abrikozen enz) of vers fruit kunnen nemen.
Dat staat juist gezellig en lekker, allemaal lekkere hapjes samen op een gezellige plank Of heb jij juist hele leuke gekleurde bakjes en bordjes? Dan snap ik je prima
Wij hebben de hapjes meestal op verschillende bordjes en schaaltjes. Alles op 1 plankje proppen vind ik niet fijn. Deze foto is van de kaasplank van het diner wat wij vorige werk hadden laten bezorgen. Ok... kaasbord niet plank Dat schaaltje zit stoofperenjam in.
Met sommige dingen zoals brie bijvoorbeeld leg ik wel iets van een stukje bakpapier ertussen. Maar je wast de plank gewoon af dus het staat op een schone ondergrond hoor.
Toevallig vanmiddag ook dipsticks erbij gedaan. Vind die verslavend lekker met heksenkaas en oude kaas tappenade.
Voor zoet zou ik trouwens voor een glaasje amaretto gaan, macaron, brownie stukjes, merengue, kletskop koekjes, nougat stukjes, mini marshmallow, neuzekes, Turks fruit snoepjes, truffels, mini cupcake, bokkenpootjes en daartussen veel vers rood fruit. Veel kleur en veel keuze. Ja kheb prijs. Kheb honger.
Dit zijn echt de perfecte tips! Dank je wel. Ik vul hem nog aan met slagroomsoesjes want die vind ik zelf zo lekker Edit. Voor dat rode fruit zou het ook lekker zijn als er een soort smelt chocolade is die niet perse warm moet blijven zoals bij choco fondue. Weet iemand of dat bestaat?! Vorige week heb ik stukjes appel, banaan en aardbeien in de middag al door de smelt chocolade gehaald en laten afkoelen in de koelkast dat was ook wel lekker voor zoet op de borrelplank. Maar vers dippen is toch net wat lekkerder.
Mss afzonderlijk gewoon zo een mini chocolade fontein met kaarsje. Ik vind zo een reuze schaal met lekker vers fruit al geweldig. Dan nog zo wat kunnen dippen mmmmm. Je kan natuurlijk ook zo een toestelletje kopen. Zo een brownie en marshmallow onder de chocolade is ook niet slecht
Ik was al aan het googelen naar een mini choco fondue setje voor met een kaarsje. Krijg van deze gedachten namelijk heel erg veel trek in zoetigheid