Op de noodopvang zitten ze bij ons met 22 kinderen per klas (3 gevulde klassen). De 1,5 meter regel geldt daar niet en de drie klassen spelen samen op het plein. Ik verwacht echt niet dat deze regel zal gaan gelden.
Ik zou de wenkbrauw-optrek emoticon hier kunnen zetten. Wat een stomme opmerking zeg. Je maakt met alles toch een kosten-baten analyse. Beetje kortzichtige reactie van Van Diesel.
Dat is inderdaad ook wat dat lid van OMT zei " we zitten er om een pandemie te bestrijden dat stond voorop" Toen gevraagd werd of de scholen op konden.
Het OMT is er voor de bestrijding van de pandemie. Het indammen van de ziekte. De politiek maakt alle andere afwegingen! Die moeten met alle zaken rekening te houden. Zoals maatschappelijke impact en de economie. OMT zijn allemaal medische specialisten, huisartsen, wetenschappers in bijv. Microbiologie of virus experts. Dat zijn geen mensen die de economische afweging kunnen en moeten maken.
Met man en macht houden we ic-bedden vrij, achter de voordeur voltrekt zich het zwarte scenario https://www.volkskrant.nl/a-ba1791ff
Dat is inderdaad precies wat dat lid van het OMT vertelde. Het enige wat hun doen is advies geven voor het bestrijden van de pandemie niks meer en niks minder. Die houden geen rekening met al het bovengenoemde ze kijken puur naar de pandemie en wat daarvoor nodig is.
Al die kwetsbaren zijn al thuis. Net als de rest van het land. En toch worden er nog een heleboel ziek. Dat gaat echt niet beter worden wanneer je de rest van het land terug open gooit. 1,5 meter school.zie ik niet zitten. Voordeel van fysiek onderwijs is juist dat dat kan samenwerken en samen spelen in de pauze. Dat gaat niet op 1,5 m. Én iedereen tegelijk gaat ook niet. Dus krijgen ze nog naar de helft van de lesuren. De andere helft kan niet meer ingevuld worden, want de leerkracht is bezig met fysiek lesgeven. Of je moet ineens het aantal goede leerkrachten kunnen verdubbelen. En meteen ook de beschikbare klaslokalen. In dat geval zie ik een prachtige overgang naar een onderwijssysteem met klassen van maximaal 17 kinderen in ruime klaslokalen en scholen met veel ruimte voor ieder kind. Met dat uitzicht wil ik best een overgangsfase waarin het aantal lesuren wat minder is. Denk wel dat we voor dat laatste scenario een flinke bak geld nodig gaan hebben om te realiseren.
Ja snap het ook niet hoor... Je kan kinderen echt veel leren en vertellen, maar als volwassenen al niet eens normaal kunnen omgaan met mondkapjes... Hoe kunnen ze dat dan verwachten van kinderen? Maargoed. Ik hoop dat ze beter nadenken over eventuele aanvullende maatregelen!
En een flinke bak tijd! Het klinkt echt ideaal! Maar dan zou bij een heleboel scholen een flinke uitbreiding in lokalen moeten komen.
Uiteraard vind ik dit helemaal niet leuk, maar ik ben blij dat er aandacht wordt besteed aan deze problemen. Vanmorgen heb ik ook even een paar extra slokjes water moeten nemen. Had weer een huilende moeder in de spreekkamer tegenover mij zitten, met het zoveelste schrijnende verhaal waar ze met hun schreeuw om hulp letterlijk tegen muren aanlopen. Psychologische hulp voor kinderen kan in onze gemeente dit jaar alleen nog maar particulier. Het gemeentepotje voor 2021 is namelijk al leeg. Maar daar moeten we niet over zeuren want het leven van een 75 plusser is veel belangrijker dan dat van een kind.
Dat vind ik ook juist een enorme tekortkoming. Voor een gedegen, goed afgewogen advies zou er mijne inziens behalve een econoom ook minstens 1 psycholoog en bijv. een kinderarts in moeten zitten.
OMT is slechts 1 advies orgaan van de overheid. Zij zijn puur en alleen een gezondheidsgerelateerd orgaan bij een crisis. De overheid krijgt ook via andere deskundigen advies alleen zijn die niet zo op de voorgrond. Zelf geven leden van het OMT ook aan dat het voor het publiek duidelijker moet zijn dat zij niet de enige zijn die de overheid informeert, bijv. In deze podcast van nporadio 1 https://www.nporadio1.nl/podcasts/virusfeiten/750255-12-de-vismarkt-in-wuhan-is-niet-het-hele-verhaal
Er zit een kinderarts in het OMT, dr Illy. Komt ook regelmatig bij praatprogramma's. Maar verder ben ik het er mee eens. Zeker een psycholoog. Als het OMT een gezondheidsgerelateerd orgaan is, dan hoort die er ook zeker bij.
Maar even een vraag hierover... jeugdhulp is een open eindfinanciering. Als hulp nodig is dan moet men die financieren. Hoe kan dan de pot leeg zijn?
Ik weet nog toen mijn dochter met vve indicatie naar de psz ging, dat ze eerst eigenlijk helemaal niet mocht, omdat de gemeentelijke subsidie (ik werk niet dus geen kot) op was, omdat onze eigen bijdrage maximaal was, mocht ze toch komen van het kdv (was voor hun net te doen), de extra dag vanwege de vve indicatie pas vanaf januari.
Maar vve-indicatie is anders dan jeugdhulp. Dat gaat uit een andere pot. Het is in elk geval geen jeugdhulp. Psychologische hulp voor kinderen is wel jeugdhulp.
dit is pertinent niet waar. Mijn ouders en al hun broers en zussen (allemaal tussen 65 en 75 dus precies de doelgroep die de zorg nu belast), ondernemen nog van alles. @Anniek88 ik heb al eens eerder hier op zp geschreven dat het misschien een idee zou zijn om de regels bij de doelgroep/kwetsbaren juist wat te verscherpen en de regels bij de kinderen/adolescenten wat te versoepelen, maar werd volledig afgebrand