Precies wat ik al een hele tijd denk. Dat er alleen maar gedschtbwordt dat kinderen geen rol spelen omdat ze zelden getest worden.
Maar wanneer is het dan wel veilig genoeg? Dat kan nog heel lang duren, zolang kun je de kinderen toch niet thuis houden? Sorry dat ik het zeg maar tussen de regels door lees ik bij meerdere leerkrachten hier dat ze liever hebben dat de scholen nog dicht blijven. Waarom? Vanwege het risico voor jezelf? Maar kom je nu helemaal nergens meer dan? Want als je nu in de winkel kom of op bezoek ga of wat ever, je kunt overal besmet raken. Tuurlijk hoef je geen beroepen tegenover elkaar te plaatsen wie het zwaarder heeft,maar als ik in de zorg nu ook zo denk, 'er is geen zekerheid en geen veiligheid' heb ik ook de keuze niet om thuis te blijven. Dar brengt her beroep met je mee. Zonder corona kon je ook door kinderen besmet raken met een verkoudheidsvirus, een buikgriep of wat dan ook wat uiteindelijk voor complicaties kon zorgen en je er erg ziek van werd. Inmiddels is het wel duidelijk genoeg dat de sluiting vd scholen zoveel schade bij zoveel kinderen aanricht, dus ik ben blij dat het kabinet daar eindelijk oog voor lijkt te hebben. Dus nogmaals, dit is niet aanvallend bedoeld maar het lijkt zo gewoon dat leerkrachten niet erg gemotiveerd zijn om weer te starten (las net ook op nos dat alweer zoveel leerkrachten hun zorgen geuit hadden) terwijl er ondertussen zoveel gezinnen aan ten onder gaan.
De eerste uitslagen vallen toch mee uit de lagerlanden? Engeland ook. In Zweden zijn de scholen nooit dicht geweest maar de cijfers kelderen. En ze moeten toch een keer naar school
Mij stuit het tegen de borst dat leerkrachten niet willen.... ik werk in supermarkt. Zie dagelijks 100en mensen en toch doe ik mijn werk
Een deel he niet iedereen,maar die zorgen waren er vorig jaar mei ook. Ik ben wel benieuwd wanneer ze open gaan ik hoop februari
Pff ja hoor, gaan we weer. De leerkrachten hier hebben inmiddels al vaak genoeg gezegd het liefst naar school te willen maar wel hun zorgen te hebben. Mogen wij onze zorgen niet uiten omdat jij in een supermarkt werkt? Of in de zorg? Hou toch op zeg. Lees eerst eens het topic door en oordeel dan pas.
Hoewel ik mijn zorgen heb, die had ik ook in mei, ben ik wel blij dat ze weer gaan starten. Ik denk ook dat er nu meer gekeken gaat worden naar de rol van kinderen in de verspreiding daar waar eerder de ogen dicht waren. Als ze dat kunnen gaan testen met een blaastest dan ben ik helemaal blij, zo'n neus test zou ik mijn kinderen toch het liefste besparen. Ik voel mij er pas gerust bij zodra de cijfers meetbaar gaan zijn. Voor nu zie ik de onderbreking door de vakantie nog als aangrijppunt om verder mee te gaan als de cijfers ineens flink gaan stijgen. Maar dan nog zie ik de twee weken voordat de cijfers wellicht gaan stijgen en de vakantie zich aandient wel even als een gezellige tijd voor de kinderen en als moment voor mijzelf om even op adem te komen. Opa's en oma's houden we in die periode wel nog even op afstand.
Ik denk alleen niet dat mn baas het leuk vind als ik gemiddeld 3 a 4 uur per dag minder kan werken (of hoe ik ooit werk kan krijgen om mn huishouden te onderhouden voor zo weinig uurtjes als ze zo kort naar school gaan.) Maar goed continue rooster gaat er na afgelopen jaren vast niet meer uit. Al vraag ik me toch af hoeveel ze effectief nog doen met speelkwartieren en lunchpauzes er nog tussen.
Ik heb het hele topic gelezen en benoem ook duidelijk dat er geen beroepen tegenover elkaar geplaatst hoeft te worden,maar het valt wel op dat het alleen de leraars zijn die dit soort reacties plaatsen, en van andere beroepsgroepen niet, terwijl zij ook risico lopen. Dat geeft te denken.
Volgens mij heb ik en een aantal anderen vanmiddag breeduit uitgelegd waarom, hoe en wat. Dat boek was gesloten. Ga je hem weer openen? Verdiep je dan eens in wat we nou echt zeggen. Met een open mind. Dat andere beroepsgroepen zich niet zo uitspreken betekent toch niet dat wij leraren dit niet mogen doen? Plus: dit topic gaat over onderwijs. Heel vreemd dat leerkrachten hier reageren he? Het is toch te gek voor woorden dat je je als leerkracht zo moet verdedigen zodra je maar iets zegt. Hou toch op zeg. Hier heb ik vanmiddag al genoeg over gezegd.
Bij ons hetzelfde idd, bso in school. Maar dan hebben ze toch wel meer contacten met andere kinderen. Zijn er niet superveel, maar toch. Op de noodopvang nu zit e ook met vanalles door elkaar uit andere klassen.
In andere landen, zoals nu in engeland ook ondanks de britse variant, blijkt dat ook die britse variant niet zorgt voor een enorme toename van besmettelijkheid bij kinderen. Dit in Antwerpen is net zoiets als in Lansingerland. Lullig voor die scholen, maar vooralsnog hoeven daarvoor niet alle scholen dicht.
Hier van de 8 scholen nog maar 2 met continurooster hoor. Zo normaal is dat nog niet. Op die scholen zijn de ervaringen heel positief, van leerlingen, ouders en leerkrachten! Kinderen kunnen hun ritme en concentratie veel beter vasthouden. De school waar mijn dochtertje naar toe gaat is het nog niet. Ik ben heel benieuwd, verwachten wel dat het nu komt.
Leerkrachten die nu op school de noodopvang doen werken toch al gewoon met kinderen? Ik vind het een vreemd argument hoor. Iedereen maakt zich zorgen maar het werk moet toch gedaan worden.
Hier ook al 2x corona op school gehad. Meerdere docenten die het van de kinderen hebben gekregen. De kinderen zijn nooit getest geweest want hadden alleen een snotneus of buikpijn. Maar ik hou mijn hart vast als we dadelijk onze veilige bubbel weer moeten verlaten voor school. Ik hoop dat het nu goed mag gaan en dat corona ons huis voorbij gaat. Zeker nu een vriendin die alleen milde klachten had..... 6 weken later nog alleen maar kan rusten, geen prikkels aan kan, kortademig is en continue hoofdpijn heeft. Dus ook als je jong bent, kun je enorme nasleep hebben. En ik zou niet weten hoe ik dan voor mijn kinderen kan zorgen
Bij ons hebben de leerkrachten gewoon pauzes, ondanks het continuerooster. Het is een school met ruim 350 leerlingen. Hier vijf gelijke dagen van 8.30-14.15. Om 11.45 gaan alle kinderen vanaf groep 3 naar buiten. Hun leerkrachten gaan dan eten in de aula. Groep 3 speelt op het schoolplein, vanaf groep 4 in het park naast school. Toezicht bestaat dan uit de directeur, ondersteunend personeel (gymleraar, conciërges, ib-ers, stagiairs...) en 2/3 overblijfouders. Om 12.15 gaan de kinderen naar binnen om te eten in hun eigen klas. Dan gaan degenen die toezicht hielden eten. Bij de kleuters is het andersom. Die eten om 11.45 met hun eigen leerkracht en een klassenouder van één van de kinderen. Hiervoor hangt een inschrijflijst. Daar is voldoende animo voor onder de ouders. Om 12.15 gaan de kleuterleerkrachten eten en zorgt de klassenouder ervoor dat de kinderen die klaar zijn met eten hun jas aan doen en buiten gaan spelen op het schoolplein. Daar zijn dezelfde overblijfouders aanwezig als bij de hogere klassen. De kleuters spelen ook een half uur buiten. Bij mooi weer langer, maar dan komen de kleuterleerkrachten weer toezicht houden Om 14.15 uur hebben de leerkrachten ook weer 15 minuten koffiepauze. Ze zijn over het algemeen aanwezig op school van 8.00-16.00/16.30. Met daarin dus een half uur lunchpauze en een kwartier koffiepauze. Tijdens het eten zijn de kinderen stil en wordt er een filmpje opgezet of de leerkracht leest een boek voor. De overblijfouders krijgen een kleine vergoeding dat betaald wordt uit de vrijwillige ouderbijdrage (die is in totaal 40 euro per schooljaar). De klassenouders bij de kleuters krijgen niks (maar dat doe je vrijwillig 1x per 3/4/5 weken een half uur). Mijn kinderen vinden een continuerooster fijner. Geeft meer rust dan vlug vlug op en neer en gehaast met eten. Elke dag hetzelfde rooster geeft voor hen veel duidelijkheid. Ik weet dat het onder de leerkrachten wisselend wordt ervaren. De jongere leerkrachten weten niet beter, maar de oudere leerkrachten hebben natuurlijk 20-30 jaar op de oude manier gewerkt en vinden deze verandering lastig (ook na 6 jaar nog). Ook de vrije woensdagmiddag missen ze. Ik hoorde laatst een oudere juf zich afvragen wanneer ze nu naar de kapper of tandarts moest. Voordeel is dat ze nu niet na de middagpauze weer worden gestoord door kinderen die te laat zijn. Dat geeft de leerkrachten weer meer rust. Nu met corona is het anders ingedeeld trouwens, want ze willen niet alle kinderen tegelijk buiten hebben. Dus de school is gesplitst en de ene helft gaat om 11.45 naar buiten en de andere helft om 12.15. Omdat op deze manier niet iedereen een half uur kan pauzeren ivm toezicht hebben ze de hulp ingeschakeld van de inpandige kinderopvang. Zij komen dus een uurtje toezicht houden tijdens de pauzes. Dit wordt betaald door de school en drukt dus op hun budget. Maar dat is hopelijk maar tijdelijk.