Dat is aan de juffen van de klas waar dochter in zit wel fijn, die doen ontzettend veel aan spelend leren.
Nee, dat is ook nog het zure. De patiënt merkt/weet niet dat hij/zij eigenlijk sneller en beter behandeld had kunnen worden. Als patiënt ‘is het gewoon zoals het is’. Denk ook niet dat het verteld wordt
Hier vertelde de specialist dat er geen vertraging oid door corona was. Maar dat gaat om een stamceltransplantatie die in oktober is uitgevoerd (diagnose in juli). Kan natuurlijk best zijn dat het ondertussen anders is, en per ziekenhuis zullen er ook vast wel kleine verschillen zijn. Maar wat is er door corona nu dan anders/ trager? Want daar ben ik nu wel nieuwsgierig naar.
Sommige behandelingen worden uitgesteld, omdat ze de weerstand te veel verlagen- het is dan kiezen uit 2 kwaden... Bestralingen worden geminderd. Dat is overigens niet iets wat per direct negatief is- mogelijk zou het in de toekomst toch de standaard worden. Maar ik kan me voorstellen dat het wel 'eng' voelt. Overigens heb ik zelf het idee - dat er écht wel goed gekeken wordt naar de patient en óf het mogelijk is. Het is geen standaard. Ik heb zelf echt niet het idee dat de scholen opening direct negatief is voor kankerpatienten. Integendeel misschien zelfs : Als je als ouder een behandeling ondergaat, is het fijn dat je kinderen nog afleiding hebben en jijzelf rust als ze op school zijn . Maar dat zijn natuurlijk ook de uitzonderingen.
Ik ben al 3/4 jaar verder en nog steeds een conditie van niks. Regelmatig keelpijn. Kortademig. Druk op de borst na inspanning en een concentratievermogen van een goudvis Gelukkig niet vaak hoofdpijn. Een van mijn zorgen is nu dat, stel dat ik het virus opnieuw oppik. Dan ga ik het niet merken omdat al deze klachten voor mij normaal zijn. En ook dat het de ene dag of periode meer aanwezig is dan de andere. Nu is dit een reden om maar zo weinig mogelijk contacten te hebben. Maar met de kinderen op school veranderd dat natuurlijk. En nee. Elke week testen zie ik niet zitten.
Ik ben juf en ben ook moe na een kinderfeestje hoor Maar mijn man is uitgeput, haha. Verder is het inderdaad zo dat er steeds meer taken op het bordje van de leerkracht komen. Voor een deel van buitenaf opgelegd. Maar soms ook zelf naar ons toegetrokken.
Wat waardeloos dat het een vrijwillige bijdrage is, tenzij je het niet kan betalen snap ik echt niet waarom je het niet zou betalen.
Ik kon er niets over vinden, staat meestal wel wat op NOS, Nu of RTL. Maar zag net wel dit bij de Telegraaf: Dit wekt wel de suggestie dat er dan na afloop al wat officieel naar buiten komt ...
Mijn jongste heeft op zich wel zin om naar school te gaan, terwijl het voor haar thuis veel fijner is. Maar ik ben wel bang dat ze die vrijdag carnaval gaan vieren, dat zou dan echt rauw op haar dak vallen, dat is veel te veel in 1 keer. Maar dan houd ik haar lekker thuis. Ook qua besmettingen heb ik de kinderen veel liever thuis de komende tijd. Door mijn werk lopen we al risico, met de kinderen naar school nog meer.
Wellicht was dat een autologe transplantatie? Die lopen redelijk door. Bij allogeen wordt Normaal gesproken eerst de patiënt geconditioneerd en als die klaar is voor ontvangst, dan wordt de donor geaffereerd. De patiënt krijgt zo bijna altijd een vers transplantaat. Maar omdat tegenwoordig de gezondheid van de donor niet meer vanzelfsprekend is en er bij buitenlandse donoren veel gedoe is bij de douane, wordt nu eerst de donor geaffecteerd en ingevroren. De patiënt moet dus wachten met conditioneren tot er 100% zekerheid is dat een transplantaat beschikbaar is (klaar ligt). Transplantaat wordt ingevroren, een procedure waar een deel van de stamcellen ook verloren gaat. Doe je dit niet, dan loop je de kans dat de donor last minute wordt afgekeurd (Corona) en dan ligt de patiënt als zonder immuunsysteem op de isolatie, met alle gevolgen van dien.
Duidelijk verhaal, dank je wel! Dit ging trouwens niet om een autologe transplantatie, maar het was wel een Nederlandse donor (geen idee waar vandaan, want we kregen alleen de leeftijd te horen).
In het onderwijs heb je te maken met een normjaartaak. Een x aantal uren die je moet maken op jaarbasis. Slechts iets meer dan de helft van die uren zijn lesgebonden. Die lesgebonden uren zijn verdeeld over 40 lesweken. Als je de overige uren ook verdeelt over 40 lesweken, kom je ver in de overuren. Wat in de praktijk ook vaak zo is. Ouderavonden etc worden namelijk niet apart uitbetaald, dat hoort bij je normjaartaak. Je kunt natuurlijk best je overige uren verdelen over 52 weken, dan moet je in je vakanties ook (deels) gaan werken. Wat ook een categorie leerkrachten doet. Puur naar uren gekeken heb je in het onderwijs dus niet meer of minder uren dan in een ander beroep. De inzet van de uren is alleen anders en je bent flexibeler in de inzet ervan. Behalve dan je vakantiedagen, die kun je niet flexibel inzetten. Als je er als leerkracht voor kiest om alle schoolvakanties ook volledig als vakantie voor jezelf te zien, dan is het logisch dat je af en toe terug moet komen voor scholingsdagen. Daar kun je ook gewoon toe verplicht worden.
Ik weet niet of deze al geplaatst is... Maar ik ben benieuwd of dit nog roet in het eten gaat gooien wat betreft de opening van scholen. Eerder vaccineren: vind ik niet. Zorgmedewerkers en ouderen moeten nu al wachten op een vaccinatie, helemaal met de tekorten, en er zijn nog andere beroepsgroepen die nog meer risico lopen. https://www.ad.nl/binnenland/onderwijsbond-scholen-niet-openen-zonder-extra-maatregelen~a49b6e7b/
Die laatste alinea... Dan kunnen ze dus nog zeker de boel een maand dichthouden, in het meest gunstige geval, wanneer ze daadwerkelijk voorrang zouden krijgen voor mensen in de ZORG of andere cruciale beroepen waarbij je ook veel omgang hebt met mensen....Of kwetsbaren, ouderen, risicogroepen...