Ik had ook liever gezien dat ze zouden openen na de voorjaarsvakantie. Zie het écht gebeuren dat ze over 4 weken de scholen weer dichtgooien omdat de Engelse variant toeslaat. Zou écht weer wat voor Nederland zijn. Hopelijk gaan ze met halve klassen werken oid.
denk dat dat nu nog wel eens anders uit kan gaan pakken omdat het testbeleid er anders uit gaat zien. Als er besmetting in de klas is willen ze dat alle kinderen na 5 dagen getest worden, ookal zijn er geen klachten.
Ik zou zeker niet wachten met opgeven. De wachtlijsten zijn bij de meeste zwembaden al enorm. Als je langer wacht kan het dus uiteindelijk nog heel lang duren voor je zoontje kan starten.
Exact het ligt aan de omstandigheden en dus zegt het pure feit dat we in september dezelfde cijfers hadden als nu en het toen slechter ging niets over wat er nu gaat gebeuren. Drogredenatie zeg maar
Niet helemaal waar, hoe hoger je 'plateau' is, hoe sneller de situatie dramatisch wordt als er terug een exponentiële stijging komt. Als je ziekenhuis nog behoorlijk vol ligt, en de zorg nog steeds onder druk staat, dan kan de minste stijging er weer voor zorgen dat de vlam weer in de pan slaat.
Ik denk dit eigelijk, het ergste moet nog komen. Zijn we nu blij met school en tegen de tijd dat ze terugkomen van de vakantie de 22e, gaat alles met spoed weer dicht Italië hebben ze een hoop opengegooid zag ik net. Het gaat daar ook niet goed, maar de economie nog minder. Wel vreemd om daar al die mensen massaal te zien winkelen.
ALS je zkh vol ligt Wij liggen voller dan vol, nog voller dan we ooit gelegen hebben. Het volste zkh in heel Brabant. Vreselijk, er zijn er ook best veel overleden. We kunnen er nu alleen wel beter mee omgaan dan toen. We hebben nog ok’s draaien en dat ging een poos geleden niet. Zelfs met interne uitbraken kunnen we doordraaien.
Ja, dat stomme gat is hier dus het probleem geweest. Redde ze het eindelijk, gaan ze dicht. Ik weet dat er ergere dingen zijn, maar ik baal wel echt dat het nu zo lang duurt. En dochter ook. Daarbij wonen we wel waterrijk, dus ik vind zwemles en diploma's wel belangrijk. Maar ik vind het logisch dat ze dicht blijven. Eerst die scholen maar, en dan na een paar weken eens zien wat dat doet. Voor de rest zouden ze alles zo moeten laten zoals het nu is.
Daarom zei ik ook, voor beide valt wat te zeggen Maar als je ziet hoe vol de ziekenhuizen nog liggen dan is het denk ik alleen maar verstandig om versoepeling uit te stellen.
Ik vind het prima dat de scholen weer opengaan. Eerder waren hier onder de kinderen geen Corona gevallen en ik verwacht niet dat het opeens storm gaat lopen met enorm veel positieve gevallen. Mocht het in bepaalde regio’s wel het geval zijn, dan moeten ze maar regionaal gaan werken met sluitingen Het is uiteindelijk toch nooit goed wat ze besluiten te doen. Strenge maatregelen: mensen zijn het er niet mee eens. Versoepel: zelfde verhaal.
En overplaatsen naar ziekenhuizen in de omgeving? Want echt niet overal ligt het zo vol. Of is die samenwerking er niet? Ziekenhuis hier ligt eigenlijk helemaal niet vol. En snap dat het niet prettig is, naar een ander ziekenhuis. Maar als ik kijk naar de ic bezetting vind ik dat niet heel hoog, dan moet er toch wat mogelijk zijn.. Maar goed, dat is alleen de bezetting van covid patiënten. Geen idee wat de totale bezetting is.. denk dan eerder dat te kort aan personeel het probleem is.
Er zijn er 5 uitgeplaatst....de “beste” kunnen we overplaatsen. Maar dat gaat nooit zo maar, je trekt soms een getrouwd stel uit elkaar of iemand kan boven in het land geen visite ontvangen. Ik weet niet zo goed hoe ik dat netjes moet zeggen....maar familie is er dan enorm op tegen zeg maar.
Eigenlijk ligt de familie dan dwars als ik het zo begrijp? Maar als patiënten naar een ziekenhuis overgeplaatst worden waar ruimte is, dan is dat toch ook voor de patiënt beter, daar is dan meer personeel voor handen om de zorg voor de patiënt te regelen?
Het is fijn en voor kinderen belangrijk dat de scholen opengaan Dat is in mijn ogen net zo belangrijk als omgaan met het virus
Ik zou er nooit boos om worden, maar mijn man lag in het zh en er was sprake van dat hij overgeplaatst zou worden ( 2 uur rijden). Ten eerste maakte hij zich hier enorm druk om, wat ik niet goed vindt voor zijn herstel. Ten tweede, elke dag mocht hij 1 bezoeker ontvangen. Dit deed hem, maar ook ons als familie erg goed. We waren allemaal zó bang. Het is dan zo fijn om even 1x per dag zelf je naaste te kunnen zien. Ik snap dat het crisis is, maar het is toch eigenlijk erg dat we het allemaal maar normaal moeten vinden als je geliefde 2 uur verderop in een ziekenhuis ligt, niet wetende of hij/zij ooit nog terug komt? Écht, praktisch snap ik het helemaal en voor de volle 100% hoor. Alleen emotioneel doet alles ook nog al wat... en het is gewoon vreselijk dat we daar door de crisis eigenlijk geen / nauwelijks rekening meer mee kunnen houden. Maar goed, dat is op heel veel vlakken zo. Deze crisis is gewoon echt vreselijk op zoveel aspecten
Zwemles maak ik me ook wel zorgen om. Mijn zoon heeft moeite met de borstcrawl en mag daarom nog niet voor B afzwemmen. Hij is motorisch ook onhandig, waardoor het nu alweer bijna 3 jaar geleden is dat hij is begonnen. We gaan hem nog niet meer kwellen. Hij maakt zijn B af en hoeft niet meer door voor C. Hij kent nl de vaardigheden voor C wel. Hij is zelfredzaam, raakt niet in paniek, kan zich erg goed orienteren onder water en blijft gerust 5 uur in een zwembad. Alleen die borstcrawl en dat zijn slagen minder mooi worden na een paar baantjes maakt dat hij met zwemles minder ver is. Dan maar geen papiertje, ik weet dat hij zich erg goed redt. Het OMT wil alleen het R-getal omlaag krijgen: dat is de opdracht die zij hebben gekregen. Ik merk dat de laatste tijd ook andere signalen mee worden genomen in het besluit van het kabinet. En dan kan het OMT dan wel zeggen dat het niet handig is. Nee, voor het R-getal misschien niet, maar voor de geestelijke gesteldheid van miljoenen wel. Ik hoop echt dat het deze kant op blijft gaan en dat het OMT advies, hoe kundig ze ook zijn in hun vakgebied, niet meer heilig is.
Ziekenhuisbezetting vanwege corona vrijwel gelijk aan gisteren De ziekenhuisbezetting vanwege covid-19 is vrijwel gelijk aan gisteren, op weekbasis is nog wel een daling zichtbaar. In de Nederlandse ziekenhuizen zijn vandaag 2.269 covid-patiënten aanwezig, 1 minder dan op maandag. Op de intensive care afdelingen liggen nu 629 patiënten, 10 minder dan een dag eerder. De bezetting op de reguliere verpleegafdelingen liep op met 9 naar 1640. Dit blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Ten opzichte van vorige week dinsdag is de ziekenhuisbezetting met 4,6 procent gedaald. Op reguliere verpleegafdelingen zijn vandaag wat meer nieuwe patiënten opgenomen dan het gemiddelde van de afgelopen week, op de ic net iets minder. In het afgelopen etmaal zijn 247 nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, 29 op de ic en 218 op de verpleegafdelingen. Gemiddeld zagen de ziekenhuizen de afgelopen week elke dag 31 nieuwe ic-patiënten en 183 nieuwe klinische patiënten met covid-19. De afgelopen 24 uur hebben 248 covid-patiënten het ziekenhuis verlaten.
RIVM: 3592 nieuwe besmettingen, minder dan gemiddeld Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 3592 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 324 meer dan gisteren. Dat is lager dan dan het gemiddelde van afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 4090 mensen positief getest werden. Gemiddeld genomen daalt het aantal positieve tests. Maaaaaar: Minder besmettingen, maar nieuwe varianten 'gooien roet in eten' Het aantal coronabesmettingen is volgens het RIVM afgelopen week met 20 procent gedaald, naar 28.628. Minder mensen lieten zich testen, waardoor het percentage positieve testen nauwelijks terugliep: van 11,7 procent naar 11,4. Het zou volgens het RIVM de goede kant opgaan met de epidemie, ware het niet dat de besmettelijker varianten van het virus "roet in het eten gooien". Het RIVM schat dat het bij twee derde van de besmettingen gaat om de variant die in het Verenigd Koninkrijk een grote druk op de ziekenhuizen veroorzaakt. Naast de Britse variant zijn ook de Zuid-Afrikaanse variant (23 keer) en twee Braziliaanse varianten (twee keer) aangetroffen in Nederland. Mensen met de nieuwe varianten steken meer anderen aan. De Britse variant heeft een R-getal van 1,28. Dat betekent dat 100 besmette mensen 128 anderen infecteren.