Wij hebben 2 ingangen. 1 voor 3 tm 8 en 1 voor groepen 1/2 en de groep 2/3. Hier zijn dus wel verschillende tijden.
Hier geen gespreide tijden. Alle lokalen hebben een eigen deur naar buiten, ideaal nu dus. Ook doen ze hier niet aan mondkapjes bij groep 7/8.
Hier een juf van een groep 1/2 die erg blij is dat de school weer open is (Ik heb met verbazing staan kijken hoe groot sommige kinderen zijn geworden! ) De ramen staan een stukje open, de verwarming staat aan en we hebben regelmatig handenwasmomenten. Geen mondkapjes, geen 1,5 meter afstand, geen gespreide tijden. Achterstanden? Nog niks van gemerkt. We doen veel activiteiten in het kader van groepsvorming en er wordt weer volop gespeeld, binnen en buiten. Alleen maar blije snoetjes! Oh, en volgens mij had elk kind zijn eigen snowboots, skibroek, thermosokken, sjaal, wanten, oorwarmers en/of muts weer aan het eind van de dag
Hier zojuist een vergadering gehad en álle leerkrachten zijn zo blij dat ze weer de kinderen echt zíen... maar vooral mooi, zij zien dat de kinderen ook heel blij zijn. Deze week richten ze zich erg op weer contact maken en láten maken, samen. Er wordt ook zeker wel schoolwerk gedaan, en dan valt op dat kinderen daar ook echt beter opletten dan ‘normaal’ - ze wíllen die lessen. Niet via Teams of wat dan ook. En vervolgens fijn samen overleggen over de stof etc, het gaat echt heel fijn zo deze eerste week Dat is ook wat mijn dochters zeiden; thuis ging goed, was gezellig enzo, maar op school kunnen ze samenwerken met andere kinderen, en dat heeft heel veel meerwaarde. En daarna lekker samen op het plein spelen Voor allebei is het wel heel ‘druk’ - niet negatief, maar van 7 heel rustige weken thuis naar weer in een volle klas met alle indrukken. En dan vooral niks willen missen. Dus ze zijn hier echt wel moe na een dag school, en vooral mijn oudste is nogal van het aanpassen op school (daar heel lief, harde werker, perfectionistisch, maar ook heel sociaal en echt een soort bemiddelaar in de klas - dat is na 7 weken ‘niks’ natuurlijk zwaar - thuis is ze daarom nu sneller boos, heeft geen zin in muziekles op woensdag etc). Maar achterstanden? Nee, dat heeft geen enkele leerkracht gezien bij kinderen nu. Ze zien juist een soort begrip bij kinderen - jarenlang wordt school eigenlijk gezien als iets dat ‘moet’, maar nu hebben ze ervaren hoe het is om fysieke school te míssen en daarin zien leerkrachten juist ook een emotionele groei.
Oh ja, hier ook gelukkig geen mondkapjes. Er is wel gezegd dat gr 7 en 8 een mondkapje mag dragen, maar dat ze dan zelf een mondkapje mee moeten nemen. En dat is volgens mij meer om ouders met zorgen tegemoet tekomen. In de praktijk betekent dat, dat veel kinderen een mondkapje bij zich hebben (volgens dochter dan), maar niemand draagt hem. Mijn dochter heeft het überhaupt niet bij zich.
Dat is hier ook. Als je het wil mag je een mondkapje. Mijn jongens hebber er op de eetstecdag 1 meegenomen. In hun laatje gelegd. En dat was het. Ik heb ze nog gezegd dat die dingen ook gewassen moeten worden na gebruik. Zegt oudste "gebruik?" En op het plein is het verplicht voor ouders (brengen en ophalen kleuters). Over mondkapjes buiten de poort is niks gezegd. Viel me wel op dat de meeste ouders er een op hadden bij het halen. Ik had met de jongens een plek naast de parkeerplaats afgesproken, zodat ik niet voor de poort in de drukte moest staan. De meesten die ik voorbij zag lopen hadden een mondkapje op. De kinderen niet.
Uhh ja. Waarom zouden er anders voedselbanken bestaan? Edit: mosterd Niet altijd. Ik had ooit een kind in m'n stageklas uit een andere cultuur. Voor hen was het heel normaal om niet te onbijten.
Hier wel verschillende ingangen. Mondkapjes mag, maar volgens mij worden ze niet gebruikt door de kinderen. Het schoolplein hebben ze in 2 delen gesplitst zodat ze met 2 klassen buiten kunnen spelen zonder te mengen. Hier op school nog alle klassen op school maar school waar onze school mee gaat fuseren volgend schooljaar is 1 groep 8 alweer thuis na 1 dag school.
Loop maar eens een rondje door een doorsnee achterstandswijk... Sterker nog: het speelt niet alleen daar maar ook in ‘gewone’ wijken. Ik heb het als juf inmiddels vaak genoeg gezien helaas.
Die van ons wil al vanaf de zomer niet meer naar school. Behalve roepen dat ie niet naar school wil maakt ie er verder geen strijd van gelukkig (wij maken er ook weinig woorden aan vuil, dat helpt wel denk ik). Maar spelen met klasgenootjes doet ie maar wat graag Gister z'n eerste schooldag na de wekenlange sluiting. Kind heeft na schooltijd gewoon nog puf gehad om 2 uur lang met een klasgenootje te spelen èn nog een uur door de sneeuw te wandelen en op sommige stukken ploeteren Vandaag ook weer gespeeld met iemand. Werd zelfs gebeld of ie langer mocht blijven En in tegenstelling tot aan toen met de start net na z'n vierde verjaardag, was ie nu aan het einde van de dag een heerlijk menneke ipv. een oververmoeid, huilend, 'niks is goed' kind
Klopt. En wat ik hier niet snap: in de verkorte versie die vorige week vanuit school werd gestuurd werd ook beaamde dat ze dit zouden hanteren. Toen we later de uitgebreide versie met de puntjes op de ï kregen stond er echter niets meer over dit onderwerp in.. en in de praktijk hanteren ze geen andere tijden dus. Wel aparte ingangen voor alle klassen (stuk of 15 denk ik). 2 klassen hebben een andere ingang dan voorheen gekregen (via nooddeuren nu geloof ik). Dus zal denk door dat laatste komen dat ze het niet meer nodig achten. Maar blijft vreemd dat ze eerst wat anders communiceerden.
Uh ja.. júist omdat er voedselbanken bestaan, kan ik me niet voorstellen dat er mensen zijn die zich dagelijks zorgen moeten maken of hun kindje wel kan eten s avonds.
Er is de voedselbank en voor heeel veel dingen kunnen ze een aanvraag doen. En krijgen ze dingen Dus hier in nl is het echt niet zo slecht
Maar dan heb je nog de groep die met buiten de regeling valt voor voedselbanken etc en die kunnen het ook goed zwaar hebben.
Hier ook 2 dames die blij zijn dat ze weer naar school mogen. Groep 5 t/m 8 begint om 8.15 en eindigt om 14.15. Groepen 1 t/m 4 beginnen en eindigen een kwartier later. Mondkapjes verplicht, maar dat deden alle ouders ook al voordat de scholen dicht gingen en toen was er nog helemaal niks over gezegd. Schoolplein mochten we sowieso al niet op. Mijn oudste mocht gisteren trakteren en ik was er online bij. Ik vond het fijn dat ik er op deze manier toch bij kon zijn.
@Anna009 en @Duma Als jullie echt denken dat er geen armoede is in Nederland, krijgen jullie niet mee wat al jaren gezegd wordt in nieuwsrubrieken enzo. Er is wel degelijk armoede in Nederland, en kinderen die zonder eten naar school gaan. Ik snap echt niet hoe je dat kunt ontkennen. https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/01/16/sam-start-landelijke-campagne-over-kinderarmoede https://www.armoedefonds.nl/armoede-in-nederland
Ehm, zo werkt het dus niet. Ik vind dit heel pijnlijk om te lezen... Je hebt een oordeel klaar, maar totaaaal geen besef van de realiteit van sommige gezinnen en kennelijk ook een niet kloppend beeld van de voedselbank.