Hier is het wel verspreid. Normaal was groep 1 tm 8 door 1 hoofdingang naar binnen. De deur ging 8.20 open en 8.30 sloot de deur en startte de lessen. Om 14.00 uur kwam groep 1 tm 8 via diezelfde uitgang weer naar buiten. Nu. Brengen heb je 2 of meer kinderen op school tussen 8.15 en 8.30 heb je maar 1 kind op school brengen tussen 8.30 en 8.15. De 2 kleurerklassen hebben beide een eigen deur naar het speelplein daar worden ze gebracht en om 13.50 uur opgehaald. Groep 3,4,5 en groep 7,8 hebben 2 apparte in en uitgangen gekregen. Groep 3 en 4 worden om 13.55 gehaald Groep 4 en 6 om 14.00 uur ophalen Groep 7 is uit om 14.05 (verzoek kinderen zelfstandig te laten komen en naar huis gaan) Groep 8 is uit om 14.10 (Ook verzoek kinderen zelfstandig te laten komen en naar huis te gaan) Dus in dit opzicht heeft onze school goed rekening gehouden met de adviezen rond het verspreid brengen en halen. Er stond ook duidelijk in de brief dat ouders na het afzetten direct het schoolplein moeten verlaten, ook verzoek om niet op stoepen en straten rond de school en de parkeerplaatsen te blijven staan en praten maar echt direct te vertrekken. En veel ouders bleven (sinds na de 1e lockdown en ze de school niet meer in mochten) voor de lokalen kijken bij het raam tot hun kind in de klas was en dan nog even zwaaien. Dit mag nu ook niet meer. En terecht allemaal. Doordat veel ouders altijd gingen zwaaien (denk bij de kleuters 70%) dacht mijn dochter altijd dat dat normaal is en mocht ik nooit weg zonder te zwaaien. Nu kan ik dat gelijk afleren.
Zijn er nog steeds mensen die als groepje schaamteloos op jet schoolplein staan? Ik ben na de opening zelf nog niet op school geweest maar kan me niet voorstellen dat mensen dat nu nog doen. En ik denk dat onze directeur dan boos naar buiten komt om die mensen persoonlijk weg te sturen.
In ons nieuwsbericht stond dat voor groep 7/8 het advies van de overheid is een kapje te dragen als je niet op je werkplek zit maar (met vetgedrukte letters) dat dit geen verplichting is, je het alleen moet doen als je je er zelf prettig bij voelt en dat docenten niemand hierop aan zullen spreken omdat het geen verplichting is. Dus beetje verkapt bericht dat ze er niets mee doen.
Werk je met jouw klas wel met groepjes (cohorten noemen ze dat toch?)? Dat is het enige wat voor mijn dochter wennen is. Geen kring in de ochtend met wisselende plek elke dag dus elke dag je stoeltje zoeken waar je naamkaartje op staat. Maar vaste tafel groepjes die voorlopig niet meer wisselen. Ook niet meer 2 kiesmomenten waar je mee wil spelen en je foto dus plakken op de activiteit die je wilt doen. Maar de juf die nu per tafel groepje (kleur) de activiteiten op de kiesmomenten voor de hele groep kiest. Wel in overleg met het tafel groepje maar ze kan het nooit voor het hele groepje leuk maken op die manier. Gymen hebben ze nog niet gedaan (ivm sneeuw extra buiten speel momenten) maar dat blijven ze wel als gehele klas doen en ook tijdens buiten spelen word gelukkig geen rekening gehouden met de gekleurde tafel groepjes en speelt iedereen samen met elkaar.
Ik like het omdat ik weet dat je gelijk hebt maar kan wel huilen als ik nadenken hoeveel kinderen er elke ochtend met honger in de klas zitten omdat er thuis geen geld voor ontbijt is. En het is jammer dat er zo een taboe en schaamte op heerst want ik weet ook zeker dat als in elke klas 1 of 2 kinderen door armoede niet ontbijten alle andere ouders van kinderen van die klasgenoten dit samen op zouden pakken om er als groep omstebeurt voor te zorgen dat die kinderen alsnog elke dag een fatsoenlijk ontbijt hebben (desnoods in de klas).
Exact hetzelfde meegemaakt op zoon zijn 8e kinderfeestje. Had het al verwacht (nam dat vriendje altijd al mee op sleeptouw en deed elke dag extra fruit en pakje drinken in zoon zijn tas naar school omdat kind nooit 10 uurtje mee kreeg) en zorgde ook regelmatig voor een krentenbol wandelend onderweg naar school) maar dat terzijde. Ik rekende er dus al op, had zoon niet voorbereid want wist met die moeder nooit van te voren hoe het liep. Toen het vriendje aan de volle tafel zei sorry D. Ik heb niets voor je mama is vergeten wat te kopen was de reactie van mijn zoon maar ik hoef ook niets hoor N. Het gaat erom dat jij er bent dat vind ik belangrijker en leuker dan een kadotje. En dat zonder enige blijk van teleurstelling om het gemiste kadotje. Hij meende het en dat kwam er zeer oprecht uit. En hoe zielig ik N. Toen ook vond, ik heb toch zitten huilen uit trots van de reactie van mijn zoon.
Ik las ook dat er scholen in Noord? Braband waren die helemaal niet open waren gegaan. Die weigerden, leerkrachten zagen het niet zitten.
Die groep is hier in Nederland heel groot en word steeds groter doordat dingen als boodschappen en vaste lasten jaarlijks duurder worden maar de grens voor bijvoorbeeld toeslagen juist elk jaar naar beneden gaat. Het is dat die mensen graag willen werken want uiteindelijk zijn een deel van deze groep mensen beter af als ze kappen met werken en in een uitkering gaan zitten. Dan hebben ze namelijk wel recht op allemaal potjes en toeslagen en houden ze per saldo meer over als waar ze nu hard voor werken.
Hier ook een kleuter. Ze hebben er hier voor gekozen dat de hele klas een cohort is. Dus ze zitten in de kring, keuzemomenten met spelen, etc. Zo blijft alles bij het oude voor ze en daar ben ik wel blij mee eerlijk gezegd.
Die kinderen spelen dan natuurlijk niet uren buiten. Ik vind het echt sneu dat ze dan binnen moesten blijven. Je tenen bevriezen echt niet in dat halve uurtje buiten spelen. Ik zou als ouder echt pissig zijn.
Ik krijg er wel zweetvoeten van, maar helpen tegen de koud doet het niet. Kan ook nog. Van die inlegzooltjes met aluminium aan de onderkant doen het ietsje beter. Qua begin- en eindtijden: hier hebben ze het opgesplitst in twee groepen (ene school in de ochtend op alfabet en middag op schoolgroepen en op de andere school alles per schoolgroepen (kleuters eerst, 3-6 daarna oid - groep 7 en 8 zitten in een ander gebouw)) en dan gebruiken ze alle mogelijke ingangen van het gebouw. En het verzoek om vanaf de bovenbouw het kind zelfstandig te laten komen en gaan.
Inderdaad. Mijn dochters gaan ook met gewone kleding en schoenen naar school. Niet omdat ze geen snowboots (die weinig warm houden overigens, maar dat terzijde) en skibroek hebben oid, maar omdat ze daar voor kiezen. Nu zijn het geen kleuters meer, dat maakt uit, maar ook toen trokken ze aan wat ze aan wilden. Op school hebben ze een speelkwartier, ze staan geen werkdag buiten. Daarnaast zijn hun gewone winterschoenen gelukkig ook waterdicht.
Oh dat kan ook nog Zal wel per persoon verschillend zijn. Maar het is altijd een keer het proberen waard, als je niks anders hebt. Zeker als je maar max een half uurtje buitenspeelt. Uren achter elkaar buiten zal het vast minder effectief zijn. Mijn dochter heeft het vorige week zaterdag nog even uitgeprobeerd en een vriendinnetje vroeg op een gegeven moment ook of ze zakjes mocht. Ze hebben er echt nog even baat bij gehad. Daarna ben ik de vliering opgedoken en kon dochter mijn snowboots aan en het vriendinnetje een oud paar waar mijn dochters uitgegroeid waren.
Hier exact zo op plaatselijke facebookgroepen. Schaatsen als nieuw 5 euro, skibroeken prachtige staat 5 euro en snowboots hooguit een tientje en dan ook als nieuw. Volgend jaar plaats ik alles weer en koop ik voor dezelfde prijzen weer. En wat een schaatsplezier hebben wij van de verstelbare schaatsen voor 5 euro. Gaan dus ook nog jaren mee. Overigens zijn wij wintersporters dus koop ik het hoe dan ook.
Neuh, hier lag ook niet zoveel en het plein is maar klein. De groepen moeten wat afstand houden, dus ik snap het wel. Ze zijn op tijd vrij en kunnen dan nog lang buiten spelen. Gisteren zijn ze gaan schaatsen met school. Vond ik erg leuk dat ze dat hebben gedaan.
Hier juist wel skikleding. Speelkwartier is minimaal 45 min buitenspelen. Ze doen ook vaak bij de kleuters lessen buiten geven. Spelletjes met tellen, motoriek ed. In de middag gaan ze nog minimaal 20 min naar buiten.