Vanavond lekker nasi (die ik al gemaakt heb, omdat we gaan schaatsen) met saté, kroepoek, gebakken ei en uitjes!
Ik heb een grote bak wokgarnalen gehaald en een zak oosterse wokgroenten. Iemand tips om het lekker te kruiden?
Ovenschotel invetten en beleggen met katenspek, kipstukjes rauw erboven op doen, en daarna de andere helft van de katenspek erover heen. Dit in de combistand van de oven op 190 graden hetelucht en 700w magnetron gedurende 7 minuten. Nb ik controleer dan even of de kip gaar is. In een kom creme fraiche mengen met geconcentreerde champignonsoep (zo'n rood langwerpig blik van unox) en champignons in stukjes daar doorheen roeren. Als de kip klaar is dit mengsel erover heen gieten. Daarna opnieuw op combistand 190 graden hetelucht en 180 w gedurende 9 minuten. Mijn oven heeft niet precies deze standen, volgens mij dat ik in combi niet hoger dan 360w kan dus heb gewoon de meest passende gekozen en een minuut langer. Serveren met rijst
Heb je geen combi magnetron? Als je alleen de oven gebruikt zou ik de kip eerst bakken en de katenspek ook kort dan in de ovenschaal doen. Het champignon mengsel ook even warm maken in een pannetje. Alles zoals hierboven in de ovenschaal en dan op 180-200 graden 8-10 minuten (tot het warm is) Oh en de champignons dan vrij dun of ook eerst aanbakken (weet niet of ze anders gaar zijn). Deze soep gebruik ik Unox Soep in blik champignonsoep #AlbertHeijn https://www.ah.nl/producten/product/wi167248
Maïsstamppot met rundervinken en ketjap-sinaasappeljus Weekendtoetje: karamelmousse met speculaasslagroom