Op verzoek van de oudste gaan wij vanavond borrellen. Heb gehaald: Stokbrood met smeersels Gehaktballetjes in yakitorisaus Kipling Noten mix van de notenboom Verschillende kaas soorten, binnen en buitenlands. Verschillende soorten worst Wat zoetigheid
Ik maak een sausje van: 4 el sinaasappelmarmelade 6 el ketjap 2 el citroensap 2 teentjes knoflook Dat gooi ik bij het bakvet van de rundervinken en dan gaat er evt. nog een scheutje water bij om een beetje te verdunnen. Het sausje kan je ook als marinade gebruiken voor bv varkenshaas of kip.
Mhamsa (soep met groenten, kip en parelcouscous) en ga straks brood bakken voor erbij. De soep had ik gisteren al gemaakt.
Ik maak een smeuïge aardappelpuree van een kilo kruimige aardappel, met daardoor een bekertje crème fraîche en roomboter naar smaak. Daar meng ik twee kleine blikjes maïs doorheen (groot blik kan natuurlijk ook, maar ik koop standaard die voordeelverpakkingen met 3 blikjes van de ah) en een bakje fijngesneden bieslook. Eventueel nog op smaak brengen met peper en zout. Bij het omscheppen even goed doorwarmen en het is klaar. Super simpel dus