Hier moeten ze voor Nederlands, Wiskunde en Engels sowieso een voldoende hebben om over te gaan, maar weet niet zo of dat alleen voor de brugklas geldt of voor alle klassen.
Is voor alle klassen. Je mag wel een 5 gemiddeld staan voor 1 vak in deze vakken. Stel je staat een 4,6 dan wordt het een 5. Sta je toch een 4 voor een van deze vakken en je hebt daar enkel 6,7, 8 tegenover staan dan zal je een bespreekgeval worden maar dan ga je doorgaans wel door. Ned en eng staat ze nu afgerond een 8 dus zal niet zo een vaart lopen en in alle andere vakken alles boven de 6. Ze heeft ook maar 2 toetsen kunnen maken voor wiskunde, een 5,5 en een 5,1 en nu valt er niks te compenseren dus dat zal voorlopig blijven staan. We wachten het maar af. Zij maakt zich geen zorgen dus dan doe ik het ook maar niet
Dankje voor de tips. Ik wil dan inderdaad wel iemand die aan huis komt en niet online bijlessen volgen want daar gaat het nu juist verkeerd. Ik ga me eens verdiepen.
Hier mogen ze ook niet een 5 staan op een van die vakken. Minimaal een 5.5 Maar met maar 2 toetsen wordt het ook wel heel lastig om een cijfer op te krikken zeg. Ze moeten wel een beetje de mogelijkheid krijgen. Hier krijgen ze voorlopig alleen toetsen die niet meetellen voor wiskunde, maar mijn zoon heeft al wel 3 toetsen en 3 so's gehad.
Ja dat klopt hier ook NL ENG en WI minimaal 5,5. Mijn zoon staat nu 5,8 voor Engels maar mag nog twee onvoldoendes herkansen alleen weet niemand wanneer. Engels blijft maar moeizaam gaan.
Er zijn vast nog andere bedrijven die zo werken. Ik weet niet of Toptutors ook bij jullie zit. Google zal je vast kunnen helpen met zoeken. Hier gaf de toptutor de keuze of we online bijles wilden of live. En wij hebben dus voor het laatste gekozen.
Hier ging Engels de eerste keer moeizaam met een 5.6, daarna ingehaald met een 9 en 8.7 gelukkig. Heb je al contact gehad over het herkansen? Hier gaan dat soort dingen gewoon door gelukkig. Wiskunde staat ie belachelijk hoog op, Nederlands redelijk. Grootste probleem hier wordt muziek denk ik of biologie.
Ze willen pas gaan herkansen als de scholen weer open zijn. Ondertussen zijn ze dacht ik al 4 hoofdstukken verder. Het is allemaal niet ideaal en geeft onrust. Hopelijk komt het wel goed.
Hier een dochter die online bijles heeft gehad en ik ben er juist erg tevreden over. Echt een uur alleen maar tijd voor haar. Ging hier helemaal goed. Geregeld via Lyceo, volgens mij zitten die landelijk: www.lyceo.nl
Hier is het weer mis... De sneeuw en ijs maakte hem tijdelijk tot een ander kind. Hij ging weer naar buiten. Dat leek hem goed te doen. Maar sinds gisteren weer binnen met de online lessen. En alles is weer negatief. Hij loopt met een aantal projecten achter (te laat ingeleverd) maar hij pakt niks uit zichzelf op. Overal moeten we hem op aanspreken, tot ruzie aan toe. Nu kan je zeggen , laat hem het lekker zelf uitzoeken! Maar dat vind ik niet goed. Ik zie het als mij taak om de kinderen te sturen bij hun huiswerk. Wat een ontzettend ....... gevoel krijg ik hiervan. Ik vind het gewoon niet meer leuk. Ik heb hem nu na de onlinelessen beneden aan tafel gezet om aan projecten te werken. Maar ook dat doet hij niet serieus. Om de 2 (max. 3) minuten gaat hij iets doen. Een koekje pakken, de hond aaien, drinken maken, naar buiten kijken, muziekje aan, even iets boven pakken, kletsen..... Noem maar op. Maar geen aandacht voor school. Vandaag is hij door de mentor aangesproken op bepaalde werkstukken die ontbreken maar ik kon niet horen wat er precies gezegd werd. Hij wilde er zelf niet veel aan mij over kwijt en afluisteren doe ik niet. De oudste (examen) had vorige week een mondeling examen dat niet doorging vanwege de sneeuw. Deze week had ze een tentamen, ook deze ging niet door ivm de ijzel. Alles wordt op die manier doorgeschoven naar een later moment. De drukte gaat zich alleen maar opbouwen. Nog meer spanning in huis. De muren staan hier soms echt bol. Ik ben er zo moe van. (sorry voor mijn klaagzang, ik mag ook eigenlijk niet zo zeuren. Wij (en onze familieleden) zijn niet besmet geraakt door het virus. En er zijn zoveel mensen die iemand verloren hebben. Dat is pas echt erg.)
Natuurlijk mag je klagen. Ja, er zijn altijd mensen die het erger hebben. Maar dat maakt jouw gevoel niet minder waard. Het blijft een vervelende situatie. Ik heb geen pubers, ik heb alleen maar een peuter en kleuter. Beide verkouden, peuter mag wel naar peuterspeelzaal, kleuter niet naar school. Ik word er gek van. Als ik hem laat testen mag hij wel naar school, maar ik wil niet dat de halve klas ook verkouden wordt en dus ook thuis zit of getest moet worden. Ik heb geen tips voor je helaas. Je doet wat je kunt, hou dat voor ogen. Je faalt niet. Het is gewoon een rotsituatie. Alles staande houden in deze tijd is niet makkelijk. Het enige wat ik nog kan bedenken is aan hem vragen wat hij wilt dat jij voor hem betekent in deze situatie. Vertel hem jouw gevoel. Dat je het lastig vindt om hem op z’n bek te laten gaan en je graag wilt helpen. Maar dat hij dan ook geholpen moet willen worden. En wat de consequenties zijn voor als hij nu zo doorgaat. Laat hem vertellen, probeer het zonder oordelen aan te luisteren.
Natuurlijk mag je klagen. De situatie is gewoon niet leuk en anders zou je nooit meer wat kunnen zeggen, want er is altijd wel iemand die iets ergers heeft. Verder ben ik bang dat pushen weinig zin heeft, het heeft alleen zin als hij geholpen wil worden.
Daar heb je gelijk in. Maar wat moet je als ze niks doen? School lijkt er ook makkelijk mee om te gaan. Opdrachten die al lang ingeleverd hadden moeten worden zijn nog niet klaar. De leerling wordt er dan een keer op aangesproken maar dat is het. Dat maakt niet echt indruk. Deze week moet er een project af zijn. Ook daar moet hij nog veel aan doen. Heb nu maar gezegd dat hij pas achter de playstation mag als het af is. Dan wordt hij boos. En ik weet niet of ik er veel mee opschiet, hij kan altijd nog op de chromebook, iPad of telefoon spelletjes doen of filmpjes kijken. Mijn doel (het afmaken van het project) behaal ik niet op een leuke manier. Altijd maar dreigen of iets afnemen. Ik wil al die negativiteit niet meer.
Ja het lijkt mij ook heel moeilijk hoor, maar als het niet helpt wat je allemaal doet, hem toch een keer op zijn bek laten gaan? Wie niet horen wil... ben er ook niet echt een voorstander van in 1e instantie, maar als ik constant erachter aan zou moeten, zou ik er ook wel klaar mee zijn.
Soms (vaak) is ervaren dat niets doen niets oplevert (oftewel: ze op hun bek laten gaan) de enige manier waarop ze het leren. Dat is de consequenties van hun gedrag ervaren, vele malen effectiever vaak dan een zeurende ouder. Helaas moet school dat dan wel iets anders doen dan keer op keer op keer waarschuwen. Aan de andere kant denk ik dat scholen in deze situatie veel (soms te veel) begrip hebben voor dat het nu eenmaal een verre van ideale situatie is en dat ze daardoor (veel) meer accepteren dan normaal. Op de lange termijn geloof ik niet dat dit effectieve aanpak is, omdat het passiviteit ed stimuleert en dat helpt niemand verder...
Hier accepteert school absoluut niks. Daardoor staaf nu de helft van de groep op het doubleren. Of dit nou een wenselijke situatie is, betwijfel ik wel. Mijn zoon had laatst wifi uitval tijdens een opdracht. Gevolg, 1,5 punt aftrek van zijn cijfer. Vind ik nogal overdreven. Bergen met huiswerk, weinig uitleg en keiharde cijfers. Werkt ook niet bepaald motiverend.
Nee klopt is ook niet leuk. Een voordeel is wel dat ze straks deze hoofdstukken klassikaal gaan herhalen omdat bijna iedereen de toets slecht heeft gemaakt. Is echt een slachting hier op dit moment.
Heb je zijn mentor al gesproken? Dat zou ik dan doen. Dit samen met school gaan oppakken en hem inderdaad de consequenties (blijven zitten of afstromen) laten inzien.
Dat is niet eerlijk. Hij kan daar niks aan doen. Het internet is niet altijd (en overal) even stabiel. Dat mag je een kind niet aanrekenen.