Graag zou ik voor mijn man een lekker etentje organiseren. Eigenlijk houdt mijn man overal van behalve van garnalen en oesters Iemand ideeen?
Bij ons zijn er allerlei restaurants waar je nu kunt afhalen. Dat hoef je alleen maar op te warmen en is super lekker.
Er zijn diverse restaurants die thuis bezorgen, misschien kan je daar wat bestellen. Mijn man zou het meest gelukkig worden van carpaccio vooraf en daarna spareribs met goede friet. Groenten hoeft hij niet Als toetje een crème brulee of panna cotta.
Ik “maak” zo nu en dan tapas voor mijn vriend, dan haal ik bij de slager een soepje, carpaccio compleet, mini pita hete kip, kippeling, mini kipkluifjes, minihamburger met broodjes of broodjes shoarma, bij de visboer een doosje met palingfilet, garnalen en zalm, stokbrood erbij en smullen maar! Ik haal wel vaak dingen die al een beetje zijn samengesteld of bereid door de slager, zodat ik geen uren in de keuken hoef te staan en zelf ook kan eten samen met m’n vriend.
Is het ook! Toevallig vandaag gedaan! Mijn vriend kookt normaal eigenlijk altijd, als we met zijn twee zijn dan verzorg ik het eten weleens, maar wil dan wel iets “specialers” maken, maar doordat ik dan niet een simpel stamppotje op tafel wil zetten liep ik vaak stuk op: wat ga ik dan maken. Nu ik weleens tapas doe vindt ik het veel makkelijker. Beetje dit, beetje dat en allemaal lekker. Waardoor het ook makkelijker is om het wat vaker doe
Ik vind het dan heerlijk om allerlei kleine hapjes te.maken. van gehaktballetjes tot garnalen, stukje worst of aparte kaas enz. Een soort tapas.
Wat ideetjes: Voorgerechtjes: https://www.flyingfoodie.nl/recept/homemade-luxe-eendenbitterballen/ Hier kan je ook kroketjes van maken en evt mayonaise mengen met wat mosterd en sinaasappelrasp. Ook lekker om op een bedje van waterkers of rucola te leggen. En makkelijk vooraf voor te bereiden of te bewaren als je te veel hebt. Kan nl. makkelijk ingevroren worden voor je het frituurt. https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R700008/kipcocktail-met-sinaasappel-en-avocado Eenvoudig, maar wel lekker. En verder zie foto’s: tartaar van tonijn en torentje van krab en rode uiencompote Tussengerecht kan evt. ook nog. Dan zou ik een lekker soepje doen, bv romige doperwtensoep met verse munt. En dan zou ik sowieso geen aardappelproduct bij het hoofdgerecht doen, maar alleen een groentegerecht en/of salade erbij doen. Hoofdgerecht: Dan zou ik gaan voor een lekker stukje vlees of vis en een saus en dat als basis gebruiken voor wat je er voor de rest bij serveert. Bv eendenborstfilet met rode portsaus, Wortelpuree (wortel raspen en gaar stoven in wat roomboter en dan pureren) of wortelkoekjes (ah.nl), en een rucolasalade of nog iets van aardappel (kroketjes, pommes duchess, pommes dauphine) of zoete aardappelfriet of groentefrietjes uitbde oven (pastinaak, knolselderij, zoete aardappel) Of Biefstuk of varkenshaas met rodewijnsaus of champignonroomsaus roergebakken aspergetips, verse appelmoes en/of iets van aardappel. Of Gebakken zalm met Hollandaise saus oid, geroosterde rode bietjes, venkel-sinaasappelsalade met mosterdvinaigrette, of dit: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1185700/roerbak-van-koolrabi-met-venkel-citroen-en-karwijzaad Dessert: https://uitpaulineskeuken.nl/2016/12/salted-caramel-chocoladepotjes.html https://rutgerbakt.nl/dessert-recepten/bastogne-parfait/ https://rutgerbakt.nl/dessert-recepten/karamelmousse-met-specerijenroom/ met dit erbij https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/recept-gekarameliseerde-appel/ https://rutgerbakt.nl/taart-recepten/chocoladetaart/recept-smeuige-chocoladetaart/ https://rutgerbakt.nl/dessert-recepten/kruidige-panna-cotta-stoofpeer-en-speculaas/ ipv de stoofpeer kun je hierr ook gekarameliseerde appeltjes bij serveren. https://rutgerbakt.nl/ijs-recepten/karamel-parfait/