Wat eten we vandaag? Deel 16!

Discussion in 'De lounge' started by Adje, Nov 14, 2020.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    Aug 1, 2016
    38,191
    45,331
    113
    Het kan nog net ;)
    Maar stamppot boerenkool met aardappelpurree, mosterdjus en rookworst.
    Ik had in de koelkast nog een courgette liggen die vandaag wel op moet dus die maak ik voor de jongens klaar: gestoomde courgette met gekookte aardappel, vegetarische gehaktballetjes en kaassaus, want dat eten ze eigenlijk het allerliefst bij gekookte groente.

    Morgen: wij pizza, voor de jongens maak ik bananen-spelt pannenkoekjes. Ze mogen zelf kiezen wat ze erop willen, dus dat zal wel kaas worden en een beetje chocopasta ;)

    Ik denk dat we zondag weer lekker pizza gaan maken (maar dan anders belegd). Mooi als de jongens op bed liggen :p Voor hen maak ik dan rijst, snijbonen met kip óf aardappels, spruitjes en een stukje vis.
     
  2. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    Aug 1, 2016
    38,191
    45,331
    113
    Normaal eten we elke week wel pizza (self-made) maar sinds de zwangerschap nog niet op. Ik had echt geen trek in warm eten. Maar nu heb ik me er toch een partij weer zin in.
    Is het al morgen?
     
    Helicryse likes this.
  3. meis1987

    meis1987 Fanatiek lid

    Dec 13, 2011
    2,451
    372
    83
    in een huis
    Wij halen patat met een snack :rolleyes:
     
  4. Chillin

    Chillin VIP lid

    Mar 22, 2007
    68,752
    904
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Ja hoor :)

    Ingrediënten voor 2 personen:
    Kastanjechampignons 125 g
    Knoflookteen 1 st
    Sjalot 1 st
    Verse rozemarijn 2 takjes
    Kipfilet 2 st
    Brocolli 250 g
    Slagroom 150 ml
    Groentebouillon 400 ml
    Wittewijnazijn 1 el
    Mosterd 2 el

    Kip bakken
    Bereid de bouillon. Snijd de champignons in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd grof. Verhit roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2-3 minuten per kant. Haal de kipfilet uit de pan en bewaar apart, hij hoeft nog niet gaar te zijn. Snijd ondertussen de brocolli in roosjes.

    Champignons bakken
    Verhit in dezelfde koekenpan roomboter en fruit de sjalot 1-2 minuten. Voeg de kastanjechampignons en de knoflook toe en roerbak nog 2-3 minuten.

    Brocolli stoven
    Verhit olijfolie in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de brocolli 1-2 minuten. Blus af met 250 ml bouillon. Zet het vuur lager en laat de brocolli 10-12 minuten afgedekt stoven. Giet daarna af indien nodig.

    Mosterdsaus maken
    Blus de kastanjechampignons af met 150 ml bouillon. Voeg de mosterd, wittewijnazijn en rozemarijn toe. Verlaag het vuur, voeg de slagroom toe en laat 12 minuten inkoken.
    Voeg de laatste 5 minuten de kip toe, zodat deze verder kan garen.

    Gebakken aardappels als bijgerecht of wat je maar lekker vindt.

    Eet smakelijk! :thumup:
     
    Felice likes this.
  5. Chillin

    Chillin VIP lid

    Mar 22, 2007
    68,752
    904
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Wij eten vanavond parelgerst risotto met pompoen.
     
    Adje likes this.
  6. Felice

    Felice VIP lid

    Apr 22, 2009
    7,543
    8,502
    113
    Top! Dankjewel :) ik sla hem direct op!
     
    Chillin likes this.
  7. xDuvessa

    xDuvessa Actief lid

    Oct 13, 2020
    459
    327
    63
    Female
    Chinees. :) want onze favo tent gaat helaas weg. Dus nog even genieten ervan.
     
    Chillin likes this.
  8. Robijn89

    Robijn89 VIP lid

    Feb 1, 2015
    8,130
    5,050
    113
    Female
    Zuurkoolstamp met spekjes, en rookworst
     
  9. Patatje1982

    Patatje1982 Actief lid

    Dec 31, 2014
    449
    229
    43
    Female
    Herderspastei :). Deze keer wel simpel met diepvries doperwten en worteltjes.

    Morgen Pizzarette op verzoek van de kids.
     
    Chillin likes this.
  10. Lelie89

    Lelie89 Fanatiek lid

    Sep 4, 2014
    3,362
    2,083
    113
    Female
    Gelderland
    Vanavond wordt het McDonalds om te vakantie in te luiden.
     
    xxmoixx likes this.
  11. xxmoixx

    xxmoixx VIP lid

    Jun 11, 2018
    5,314
    4,385
    113
    Female
    Hutspot :)
     
  12. miss C

    miss C VIP lid

    Nov 20, 2009
    11,719
    971
    113
    Female
    Het ♡je van Nederland!
    hoii,
    heb je voor mij een receptje van de aardappelkoeken?
     
  13. miss C

    miss C VIP lid

    Nov 20, 2009
    11,719
    971
    113
    Female
    Het ♡je van Nederland!
    gisteren hebben we een panini hete kip gegeten, vandaag halen we chinees..
     
  14. Leolove

    Leolove Fanatiek lid

    Apr 16, 2016
    4,147
    1,683
    113
    Vandaag halen we Syrisch.
     
    citroenrasp and Chillin like this.
  15. Helicryse

    Helicryse Fanatiek lid

    Jun 8, 2020
    1,159
    869
    113
    Female
    Oeh lekker!
     
  16. Chillin

    Chillin VIP lid

    Mar 22, 2007
    68,752
    904
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Curry met spinazie en zoete aardappel
     
  17. Feye

    Feye VIP lid

    Nov 26, 2013
    6,480
    3,935
    113
    Female
    Wij zouden deze week in Oostenrijk zitten. Daarom besloten deze week wat Oostenrijkse gerechten te eten, die we anders daar vast zouden eten.
    Vanavond trappen we af met wiener schnitzel mit pommes.
     
  18. Lindy92

    Lindy92 Bekend lid

    Oct 5, 2020
    642
    323
    63
    Bloemkool ovenschotel
     
  19. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,971
    33,649
    113
    Een Kippie pan :D
     
  20. Lootje

    Lootje Fanatiek lid

    Dec 29, 2010
    1,501
    602
    113
    Welk recept gebruik jij hiervoor?
     

Share This Page